"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتابهایی را در این عرصه معرفی میکند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."
به گزارش گرداب، کارشناسان و تحلیلگران پزشکی قانونی رایانه همواره در تلاشند تا دانش خود را همگام با پیشرفت فناوری مرتبط با رایانهها و ابزارهای دیجیتالی بهروزرسانی کنند. دکتر بریتز، نویسنده کتاب پزشکی قانونی رایانه و جرائم سایبری: مقدمه (ویرایش سوم)، در ویرایشهای قبلی کتاب به آموزشهای اولیه و مقدماتی جرائم رایانهای و تکنیکهای پزشکی قانونی رایانهای پرداخت که در این نسخه نیز به آنها اشاره شده است.
بدون دانش اولیه در مورد نحوه عملکرد رایانهها و دستگاههای هوشمند مرتبط با رایانه از جمله تلفنها و جیپیاسها، محققان به مشکل برخواهند خورد. نویسنده در فصول جداگانه به اصطلاحات و تاریخچه پزشکی قانونی رایانه میپردازد تا افراد تازه کار نیز با تمام اطلاعات مرتبط آشنا شوند و فناوری استاندارد شده را برای همه افراد با سطح تجربه و دانش متفاوت مشخص میسازد. چنین رویهای در توضیح اطلاعات تنها یکی از دلایلی است که ویرایش سوم کتاب پزشکی قانونی رایانه و جرائم سایبری: مقدمه را متمایز میکند.
این کتاب بحث جامعی از قوانین مربوط به فضای سایبری و تحقیقات رایانهای را ارائه میدهد. هنگام فعالیت در فضای ابری، قوانین و حوزههای قضایی زیادی باید در نظر گرفته شود، اما مجرمان سایبری به هیچ یک از آنها توجهی ندارند؛ بنابراین محققان باید از این قوانین آگاهی کافی داشته باشند تا بتوانند به تحقیقات خود ادامه دهند. در ویرایش سوم این کتاب، قوانین ایالتی و فدرال، اصلاحیههای اول و چهارم قانون اساسی، تلاشها و اقدامات بینالمللی گنجانده شده است.
علاوه بر قوانین، در کتاب پزشکی قانونی رایانه و جرائم سایبری اطلاعات بهروزی درباره فناوری و روشهای کاربردی آورده شده است که محققان باید از آن آگاه باشند. در ادامه به بررسی کارت الکترونیکی، پول نقد الکترونیکی و اینترنت و سایر روشهای خرید و معاملات نقدی آنلاین پرداخته میشود
امروزه کمتر کسی را میتوان یافت که از یکی از موارد ذکر شده استفاده نکرده باشد. با گسترش سرقت هویت و سایر ابزارهای کاربردی رایانهها، تلفنهای هوشمند و دستگاههای الکترونیکی برای به دست آوردن وجوه غیرقانونی، نحوه تحقیقات درباره این گونه سرقتها دائما در حال تغییر است.
در یکی از فصول این کتاب به سرقت هویت و روندهای نوظهور در این زمینه اشاره میشود و پیشنهاداتی برای افزایش ایمنی شخصی و سیاستگذاری سازمانی ارائه شده است. برخی از زمینههای مهم و حیاتی برای محققان از جمله شبکهها، اینترنت، هکرها، سرقت مالکیت معنوی، انواع دیگر کلاهبرداریهای رایانهای و مهمتر از همه تروریسم، جنایات سازمان یافته و جنایات و چگونگی ارتباط رایانهها و تحقیقات رایانهای با چنین موضوعاتی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
هدف نویسنده از نگارش این کتاب این بوده است تا موضوعات مهم مربوط به رایانه، حقوقی و تکنولوژیکی تاریخی پوشش داده شود تا تحلیلگران، محققان و کارشناسان پزشکی قانونی رایانه، آگاهی کافی راجع به این موضوعات داشته باشند. به طور خلاصه، خواندن این کتاب به محققان رایانهای، دانشجویان کارشناسی و تمامی افراد علاقهمند به موضوعات ارائه شده توصیه میشود.
عنوان کتاب: پزشکی قانونی رایانه و جرائم سایبری: مقدمه (ویرایش سوم)
عنوان اصلی: Computer Forensics and Cyber Crime: An Introduction ۳rd Edition
نویسنده: مارجی بریتز (Marjie Britz)
سال انتشار: ۲۰۱۳
ناشر: Pearson