ترجمه؛

چگونگی حفظ امنیت سایبری فرزندان توسط والدین

چگونگی حفظ امنیت سایبری فرزندان توسط والدین
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۵

یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های والدین در دنیای دیجیتال، حفاظت از فرزندان در برابر خطرات و دام‌های اینترنتی است. دانستن اینکه چگونه می‌توان امنیت سایبری را برای کودکان به‌وجود آورد امری ضروری برای آنها است.

 

پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران این عرصه، مطالب مهم رسانه های خارجی را ترجمه و منتشر می نماید. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست.

 

گروه ترجمه گرداب؛ ابتدا چکیده این گزارش  و در ادامه متن کامل آن تقدیم شده است.

 

· اصلی‌ترین نگرانی‌های والدین در دنیای دیجیتال، حفاظت از فرزندان و بالأخص کودکان در برابر خطرات و دام‌های اینترنتی است.

· اعتیاد به اینترنت، استفاده از شبکه‌های اجتماعی، محتویات نامناسبی که در اینترنت پیدا می‌شود، زورگیری مجازی و شکارچیان اینترنتی از دلایل ترس والدین در برخورد با امنیت کودکان در دنیای آنلاین اینترنت است.

· بسیاری از کودکان و نوجوانان در بیشتر کشورها زندگی‌شان را به‌دلیل استفاده از اینترنت از دست داده‌اند.

· آگاهی والدین از تهدیدهای فضای مجازی آنلاین اینترنت، بهترین راه حفظ امنیت سایبری برای کودکان است.

 

 

یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های والدین در دنیای دیجیتال، حفاظت از فرزندان و بالأخص کودکان در برابر خطرات و دام‌های اینترنتی است. دانستن اینکه چگونه می‌توان امنیت سایبری را برای کودکان به‌وجود آورد، امری ضروری برای والدین است تا فرزندانشان را در محیط آنلاین اینترنت، ایمن سازند.

در این متن، به راه‌حلی که والدین برای حفظ امنیت سایبری فرزندانشان به آن نیاز دارند پرداخته شده است.

بدون‌‌شک، وقتی حرف از امنیت سایبری برای کودکان به میان می‌آید، ترس را می‌توان از نگاه والدین خواند؛ اعتیاد به اینترنت، استفاده از شبکه‌های اجتماعی، محتویات نامناسبی که در اینترنت پیدا می‌شود، زورگیری مجازی[1] و شکارچیان اینترنتی از دلایل ترس والدین در برخورد با امنیت کودکان در دنیای آنلاین اینترنت است.

این حقیقت که بسیاری از کودکان و نوجوانان در بیشتر کشورها زندگی‌شان را به‌دلیل استفاده از اینترنت از دست داده‌اند، واقعیتی بسیار غم‌انگیز است. والدین باید از همین لحظه دست ‌به‌کار شوند تا از زیان‌رسیدن جدی به کودکان از این طریق، جلوگیری شود.

زورگیران مجازی و شکارچیان اینترنتی با استفاده از پخش تصاویر شخصی کاربران در رسانه‌های اجتماعی، دزدی اطلاعات شخصی و باج‌گیری، تاکنون زندگی بسیاری از نوجوان را در معرض خطر قرار داده‌اند؛ اعتیاد به اینترنت هم از عوامل شایع مخرب در زندگی کودکان محسوب می‌شود.

درحالی‌که نکات ساده امنیت سایبری به‌راحتی در اینترنت پیدا می‌شوند، والدین به یک راه‌حل یکپارچه و جامع برای رهایی از هرگونه عامل مخاطره‌آمیز برای کودکان در فضای مجازی نیاز دارند.

خبر خوب این است که سرانجام راه‌حلی برای این موضوع مهم پیدا شده است که می‌تواند والدین را با کودکان امروزی که غرق در دنیای دیجیتال هستند همگام سازد تا کنترل بر رفتارهای آن‌ها در این بستر آسان‌تر شود.

یکی از بهترین منابع برای جلوگیری از به‌خطر افتادن کودکان در فضای مجازی اینترنت، مطالعه و آگاهی والدین از جنبه‌های مختلف استفاده از تکنولوژی و کسب درکی عمیق از چگونگی حفظ امنیت سایبری برای کودکان است. والدین با بالابردن سطح علمی خود نسبت به مخاطرات فضای مجازی می‌توانند در کنار فرزندان خود حضور یافته و علاوه‌بر ارتقای ارتباط کلامی با کودکان، همراه با فرزندانشان از دام‌هایی که تکنولوژی برای کودکان قرار داده است به سلامت عبور کنند.

با این روش می‌توان ترس از اینکه کودکان در فضای اینترنت چه می‌ببیند و چه می‌کنند را به فرصتی برای استفاده بهینه آن‌ها از محیط آنلاین تبدیل کرد؛ محیطی که در آن کودکان می‌توانند به‌صورت خودآگاه، از مخاطرات و تهدیدهای فضای مجازی به سلامت عبور کنند و آن‌ها را نادیده بگیرند.

به این مثال توجه کنید: کودکی 6-7 ساله از اعتیاد اینترنتی رنج می‌برد. مادر او به‌سختی می‌تواند با پسرش ارتباط برقرار کند. تنها چیزی که پسربچه می‌خواهد بازی‌های آنلاین اینترنتی است و این موضوع بیشتر زندگی او و خانواده‌اش را تحت تأثیر قرار داده است. جدا کردن پسربچه از این بازی‌ها هم کاری بسیار دشوار است.

این مسئله در بسیاری از خانواده‌ها به‌چشم می‌خورد و تبدیل به سناریویی مشکل‌ساز برای والدین شده است. تنها راه غلبه به این مشکل، افزایش آگاهی و دانش والدین از فضای مجازی و امنیت سایبری کودکان است؛ والدین از این طریق می‌توانند راهی برای ارتباط برقرار‌کردن با فرزندانشان پیدا کنند و آن‌ها را به زندگی واقعی بازگردانند.

والدین وقتی از اتفاقی که در حال رخ‌دادن است مطلع نباشند نمی‌توانند به کودکان خود کمک کنند. درحالی‌که 95 درصد از پدر و مادرها هر کاری که لازم باشد برای امنیت فرزندانشان می‌کنند، اکثر کودکان در مواقع گیر‌افتادن در یک مسئله اینترنتی، والدینشان را از موضوع مطلع نمی‌سازند، برای همین است که زورگیری مجازی به‌راحتی در میان کودکان در حال رخ‌دادن است.

بسیاری از پدر و مادرها می‌گویند که ما به کودکان خود اعتماد داریم و آن‌ها با ما صادق هستند، اما وقتی متوجه می‌شوند که فرزندشان یک حساب کاربری مخفی در رسانه‌های اجتماعی دارد، با غریبه‌ها به‌صورت آنلاین صحبت می‌کند و تصاویر و حتی ویدئوهای نامناسب در اینترنت بارگذاری می‌کند، بسیار متعجب می‌شوند.

باید به این پیام ایمان داشت که مسائل و مشکلات تکنولوژی واقعیت دارند و این‌‌چنین نیست که تنها برای دیگران رخ بدهند. والدین تنها زمانی می‌توانند عملکرد خوبی در مواجه با مخاطرات فضای مجازی برای حفظ امنیت سایبری کودکانشان داشته باشند که دانش کافی از تکنولوژی و فناوری روز را به‌دست آورده باشند؛ بنابراین، آگاهی والدین از تهدیدهای فضای مجازی آنلاین اینترنت، بهترین راه حفظ امنیت سایبری برای کودکان است.

لطفاً کارهایی که از کودکان امروزی در اینترنت برمی‌آید را دست کم نگیرید!

 

منبع:

http://www.newsmaker.com.au/news/41227/finally-the-solution-for-parents-on-cyber-safety-for-kids#.VtrpFjRd_IX

 

 

 

 

 

 

[1] زورگیری مجازی، به استفاده از ایمیل، چت‌روم، تلفن همراه یا انواع دیگر ابزارهای فناوری اطلاعات برای مجبور‌کردن افراد به انجام کاری خلاف میل‌شان گفته می‌شود.