Gerdab.IR | گرداب

استقبال جهان اسلام از استفتاء جدید آیت‌الله‌ خامنه‌ای

تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۸۹

اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام‌زنی به عایشه، همسر پیامبر اسلام حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیاء پیامبر اعظم، حضرت محمد(ص)، می‌شود.

گرداب- آیت الله خامنه‌ای با صدور فتوایی، توهین به عایشه همسر پیامبر اسلام و هر یک از نمادهای اسلامی اهل تسنن را حرام اعلام کردند. این فتوا، با استقبال گسترده در جهان اسلام مواجه شده است.

رهبر معظم انقلاب در پاسخ به استفتائی اعلام کردند: «اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام‌زنی به همسر پیامبر اسلام [عایشه] حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیاء پیامبر اعظم، حضرت محمد(ص)، می شود.»

آیت الله خامنه‌ای این موضوع را در پاسخ به استفتائی مطرح کردند که در آن خواسته شده بود تا ایشان نظر خود را درباره اهانت و استفاده از کلمات تحقیرآمیز و توهین به عایشه، همسر پیامبر اسلام اعلام کنند.

این درخواست صدور فتوا از سوی جمعی از علما و فرهیختگان شیعه منطقه "احساء" عربستان سعودی ارائه شد.
استفتاء از آیت الله خامنه‌ای در پی توهین به عایشه توسط "یاسر الحبیب" روحانی شیعه کویتی صورت گرفت که با واکنش‌ها و مخالفت‌های بسیاری رو به رو شد. در شدیدترین این واکنش‌ها، کابینه کویت، این روحانی را سلب تابعیت کرد.

این موضوع باعث شد تا شیعیان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، تحت فشارهای شدیدی قرار بگیرند.

پیش از این حجت الاسلام "سیدعلی فضل الله" فرزند ارشد علامه محمدحسین فضل الله نیز در گفت‌وگو با روزنامه کویتی "الرای" اسائه ادب به عایشه را منع کرده بود.

این خبر در رسانه‌های عربی به ویژه شبکه "الجزیره" بازتاب زیادی داشت. این شبکه ضمن تکرار این خبر در بخش‌های خبری مختلف در برنامه "ما وراء الخبر" با حضور کارشناسان، به بررسی فتوای رهبر انقلاب و نقش آن در وحدت و نزدیکی میان پیروان مذاهب مختلف اسلامی پرداخت.

"محمد البحرانی" خبرنگار الجزیره در تهران نیز در همین زمینه در گزارشی، با نشان دادن جدیدترین کتاب استفتائات آیت الله خامنه‌ای گفت: «رهبر ایران بارها بر وحدت میان مذاهب اسلامی تأکید کرده است.»

وی اضافه کرد: «آیت الله خامنه‌ای همچنین در جدیدترین فتوای خود، بدگویی و اسائه ادب به حضرت عایشه همسر پیامبر و شخصیت‌های اسلامی مورد احترام اهل تسنن را حرام اعلام کرده‌اند.»

البحرانی افزود: «رهبری ایران پیش از این نیز با صدور فتواهایی، اقامه نماز شیعیان به امامت فردی سنی مذهب یا مشارکت در نماز جماعت برادران اهل تسنن را بدون مانع دانسته بودند.»

این فتوا در رسانه‌های عربی بازتاب فراوانی داشت و از جمله روزنامه "الانباء" کویت، سایت پر مخاطب "محیط"، روزنامه‌های "السفیر" لبنان و "الحیات" چاپ لندن و سایت رادیو تلویزیون مصر به انعکاس آن پرداختند.

با این حال "العربیه"، وابسته به افراطیون سعودی، ترجیح داد در این باره سکوت کند!

امام خمینی و آیت الله خامنه‌ای همواره بر وحدت میان مسلمانان، تأکید کرده‌اند.
 
تریبون مستضعفین