Gerdab.IR | گرداب

مهندس مهدی حق وردی طاقانکی:

عملیات صفر و یک گداخته

تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۸۸

از سایتهایی که در این در جهاد سایبرنتیک توسط هکران مورد حمله قرار گرفت ، می توان به سایت روزنامه های اسرائیلی معاریو، یدیعوت آحارنوت از پرتیراژترین روزنامه های صهیونیستی ، سایت اینترنتی بانک »دیسکونت» اسرائیل ، سایت رادیو رژیم صهیونیستی و سایت«ایهود باراک» وزیر جنگ رژیم اسراییل و... اشاره کرد.

بروز انقلاب اطلاعات و گسترش فن آوری ، خصوصا پیدایش اینترنت و گسترش فضای سایبر زندگی بشریت را تحت تاثیر قرار داده حتی مقوله جنگ ها و عملیات نظامی، در حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه به موازات نبرد نظامی در فضای حقیقی شاهد نبرد اینترنتی دو گروه در فضای مجازی بودیم.نبردی که توانست بر مسیر و نتیجه نبرد نظامی تاثیر به سزایی بگذارد.نبردی که در زمان جنگ 33 روزه نیز رخ داد.

در ششمین روز عید «حنوکا» (جشن نور و روشنایی) که از اعیاد یهودیان به شمار می رود رژیم صهیونیستی با نسخه برداری از شعر کلاسیک «حنوکا» عنوان « Operation Cast Lead» «کست لید» به معنی« سرب مذاب» یا «سرب گداخته» را برای عملیات نوار غزه انتخاب و با تمام قوا به آن حمله نمود نبردی که حماس از آن با عنوان جنگ فرقان نام برد .اما عملیات «سرب گداخته» منحصر به نبرد نظامی و گلوله های سربی خلاصه نشد و رژیم صهیونیستی سعی نمود از تمام امکانات رسانه ای خصوصا اینترنت برای پیشبرد اهداف خود استفاده نماید.و یک جنگ تمام عیار اینترنتی و در حقیقت عملیات «صفر و یک گداخته » به راه انداخت.

همزمان با حمله نظامی، پایگاه های اطلاع رسانی وابسته به حماس از جمله پایگاه«القسام» ، پایگاه اطلاع رسانی گردان های شهید عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) توسط گروه های وابسته به رژیم اشغالگر مورد حمله قرار گرفت و هک شد.

از سوی دیگر واحد روابط عمومی نیروی دفاعی اسرائیل ( Israeli Defence Force-IDF) به منظور پوشش رسانه ای این عملیات یک وبلاگ راه اندازی نمود ، در بخشی از این وبلاگ آمده است: «از شما بخاطر بازدید از این وبلاگ تشکر می کنیم و تلاش داریم تا این وبلاگ را بطور مرتب با صحنه هایی از عملیات نیروهای اسرائیلی و نمایش موفقیت های آنان در عملیات سرب گداخته بروزرسانی نمائیم.»

از سوی دیگر نیروی دفاعی اسرائیل در سایت یوتیوب یک کانال خصوصی برای پخش فیلم های مربوط به این جنگ راه اندازی نمود ، به گفته الجزیره ، به نظر می رسد هدف این پایگاه، تنها افتخار کردن به توان تخریبی ارتش اسرائیل در جهان مجازی اینترنت نیست بلکه بسیار بیش از آن، می کوشد چهره اسرائیل را در جنگی که برخی آن را جنگ غیر اخلاقی می دانند بهبود بخشد. این برای اولین بار بود که یک نیروی نظامی به صورت رسمی یک کانال در یوتیوب راه اندازی نمود.
سایت یوتیوب یک سایتی است که فیلم های ویدیویی در آن به اشتراک گذاشته می شود.سایتی که در سال 2005 راه اندازی و افتتاح شد و سپس توسط شرکت گوگل خریداری شد، سایتی که تا ماه مارچ 2008 اعلام شد بیش از 70 میلیون فایل ویدیویی در آن ذخیره شده است!

توجه به مصادیقی که بیان شد و با توجه به استفاده ابزاری دشمن از فضای مجازی برای هجوم به جهان اسلام ، به نظر می رسد می بایست به مفهوم جهاد (JIHAD) در اسلام نگاهی نو انداخت و به راهکارهای عملیاتی جهاد ، واژه ای به نام جهاد مجازی (Virtual Jihad) اضافه نمود ، جهادی که ضرورت و کارایی آن خصوصا در حمله رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه آشکار شد.

گروه حماس و مسلمانان سراسر جهان توانستند در اینترنت، اقدام به جهاد مجازی در حمایت از مردم فلسطین نمایند.
هزاران سایت رژیم صهیونیستی و حامیان او ، توسط هکران مسلمان که از آنان با عنوان مجاهدان مجازی یاد می شود، مورد هجوم قرار گرفته و هک شدند.و بر روی این سایتها تصاویری از جنایت های رژیم صهیونیستی در حمله به مردم بی گناه و جملاتی در حمایت از مردم غزه به نمایش گذاشته شد ،.از جمله این گروه ها ، گروه هکری آشیانه بود که توانست بسیاری از سایتها از جمله سایت موساد را مورد حمله قرار دهند.

از سایتهایی که در این در جهاد سایبرنتیک توسط هکران مورد حمله قرار گرفت ، می توان به سایت روزنامه های اسرائیلی معاریو، یدیعوت آحارنوت از پرتیراژترین روزنامه های صهیونیستی ، سایت اینترنتی بانک »دیسکونت» اسرائیل ، سایت رادیو رژیم صهیونیستی و سایت«ایهود باراک» وزیر جنگ رژیم اسراییل و... اشاره کرد.

قابل توجه است که حتی کمیته استفتاءات الازهر عملیات تخریب و هک سایتهای اینترنتی اسرائیل و آمریکا را حلال و آن را نوعی جهاد برای خدمت به اسلام دانستند.

از دیگر اقدامات طراحی بمب گوگلی در حمایت از غزه با حمایت وبلاگ نویسان بود.

از سوی دیگر وبلاگ نویسان با محور قرار دادن موضوع غزه ، اقدام به انتشار مطالبی در وبلاگ هایشان نمودند و سعی کردند تا جنایت های رژیم صهیونیستی و مظلومیت مردم غزه را به گوش جهانیان برسانند .
خصوصا وبلاگستان فارسی در قالب گروههای وبلاگی و یا انفرادی در این زمینه اقدامات موثری انجام دادند.

عکس العمل بسیار سریع رژیم صهیونیستی می تواند بیانگر عمق تاثیر گذاری این اقدامات باشد. روزنامه «هاآرتص» در واکنش به فراخوان وبلاگستان فارسی درباره تشکیل جبهه متحد وبلاگ نویسان ـ گردان عاشورایی وبلاگ نویسان ـ خبر تشکیل ارتش مجازی رژیم صهیونیستی را اعلام کرد، هک کردن سایت های طرفدار مقاومت فلسطین و نیز انتشار اخبار و مطالب هم راستا با سیاست های تل آویو در اینترنت بخشی از وظایف ارتش مجازی رژیم اسراییل است.

تجربه این جنگ ، ضرورت و اهمیت جهاد مجازی و نیز اتخاذ تدابیر لازم برای افزایش برد و تاثیر این نبرد را یاد آور می سازد ، به نظر می رسد حضور سازمان یافته بسیجیان در این فضا می تواند بسیار تاثیر گذار باشد ، حضوری که در هفته بسیج امسال به صورت رسمی با طرح 10000 وبلاگ بسیجی کلید خورد و مطمئنا سازماندهی و مدیریت این نیروی عظیم می تواند در راستای حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان و در مبارزه با امپریالیسم مجازی بسیار تاثیر گذار باشد.

نویسنده : مهندس مهدی حق وردی طاقانکی،بلاگر : مجاهد مجازی

منبع : هفته نامه صبح صادق ، دوشنبه 7 بهمن 1387 * 29 * سال نهم * شماره 386 *ص 8 ، صفحه گزارش تحلیلی