Gerdab.IR | گرداب

پول بيشتر اينترنت بهتر؛ نتيجه پيروزي جمهوري خواهان در آمريكا

تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۸۹

كارشناسان حوزه آي‌تي معتقدند پيروزي قاطع جمهوري خواهان در انتخابات ميان دوره‌اي كنگره آمريكا به ضرر افرادي است كه طرفدار امكانات برابر و رعايت مساوات در دسترسي به اينترنت هستند.

كارشناسان حوزه آي‌تي معتقدند پيروزي قاطع جمهوري خواهان در انتخابات ميان دوره‌اي كنگره آمريكا به ضرر افرادي است كه طرفدار امكانات برابر و رعايت مساوات در دسترسي به اينترنت هستند.

به گزارش گرداب به نقل از خبرگزاري فرانسه،‌ پيش از اين نمايندگان كنگره آمريكا كه اكثريت آنها را دموكرات‌ها تشكيل مي‌دادند در تلاش براي تصويب قانوني موسوم به net neutrality بودند كه شركت‌هاي سرويس دهنده اينترنت را ملزم مي‌كرد ترافيك يكساني را به همه سايت‌هاي اينترنتي اختصاص دهند. اما در حال حاضر سرنوشت اين قانون در پرده‌اي از ابهام فرو رفته است.

باراك اوباما رئيس جمهور دموكرات آمريكا و بسياري از شركت‌هاي فناوري فعال در دره "سيليكون ولي" طرفدار تصويب چنين قانوني بودند. اما آنان فعلاً در اقليت قرار گرفته‌اند و در مقابل شركت‌هاي بزرگ مخابراتي و غول‌هاي ارائه دهنده سرويس‌هاي كابلي و بسياري از جمهوري خواهان در اكثريت هستند.

آنها مي‌گويند لزومي ندارد كه همه به يكسان به امكانات اينترنت دسترسي پيدا كنند و هر كس كه پول بيشتري صرف كند مي‌تواند از اينترنت با كيفيت بهتري استفاده كند.

معناي اين حرف آن است كه غول‌ها و كارتل‌هاي اقتصادي مي‌توانند با پرداخت پول بيشتر، ترافيك سايت‌ها و خدمات آنلاين وابسته به خود را روان‌تر كنند. اما در مقابل شركت‌هاي كوچك و نوپا بايد از امكانات كمتر و با كيفيت پايين‌تر بهر‌ه‌مند شوند.

اين مسئله نشانه ديگري از افزايش تبعيض و شكاف طبقاتي در جامعه آمريكاست و بسياري از كارشناسان هشدار مي‌دهند كه اگر چنين پديده شومي در ايالات متحده به يك روال تبديل شود، شكاف ديجيتالي در اين جامعه تشديد شده و كل صنعت آي‌سي‌تي اين كشور در كنترل انحصاري چند غول اقتصادي در خواهد آمد و ديگر فرصت كار و فعاليت براي افراد خلاق و بدون پشتوانه مالي باقي نخواهد ماند، اما ظاهرا در آمريكاي بحران زده امروز گوشي براي شنيدن اين استدلال‌هاي منطقي وجود ندارد.

ريچارد بنت يكي از كارشناسان بنياد خلاقيت و فناوري اطلاعات در آمريكا در اين مورد مي‌گويد: «هيچ چشم انداز روشني در زمينه تصويب طرح net neutrality در كنگره‌اي كه اكثريت آن جمهوري‌خواه هستند وجود ندارد.»
وي مي‌افزايد: «پيش از اين 95 درصد از نمايندگان دموكرات كنگره و سناي آمريكا با طرح net neutrality موافق بودند. اما با اين وضعيت اين طرح تا اطلاع ثانوي بايگاني خواهد شد.»

عليرغم اختلاف نظر شديد در زمينه net neutrality به هر حال بسياري از نمايندگان دموكرات و جمهوري‌خواه كنگره آمريكا بر سر اين مسئله با يكديگر توافق دارند كه بايد طيف فركانس بي سيم گسترده‌تري به شركت‌هاي مخابراتي و اپراتورهاي تلفن همراه اختصاص داده شود تا همزمان با افزايش شديد استفاده از تلفن همراه، نوت بوك براي دسترسي به اينترنت و سرويس‌هاي شبكه‌اي امكانات لازم با كيفيت مناسب در اختيار آنان قرار بگيرد.

مشكل ديگري كه صنعت آي‌سي‌تي آمريكا را با روي كار آمدن جمهوري خواهان تهديد مي‌كند، سياست‌هاي سختگيرانه آنان در زمينه اعطاي ويزا به خارجيان است.
بسياري از شركت‌هاي آي‌سي‌تي در آمريكا به استفاده از نيروي كار ارزان قيمت و متخصص خارجي علاقه دارند. اما به نظر مي‌رسد از اين پس اعطاي ويزا به اتباع خارجي براي كار در آمريكا دشوارتر شود. در اين زمينه هند يك نمونه عيني به شمار مي‌رود.

راي نياوردن افراد آشنا به مباحث فناوري در اين انتخابات نيز نگراني‌هاي فعالان صنعت آي‌سي‌تي در آمريكا را تشديد كرده است. به عنوان مثال "ريك بوشر" يكي از نمايندگان دموكرات ايالت ويرجينيا و حامي سرسخت طرح net neutrality كه رياست كميته فرعي ارتباطات،‌ فناوري و اينترنت در كنگره را بر عهده داشت در انتخابات اخير بازنده شد.

دو مدير شركت‌هاي بزرگ فناوري در آمريكا هم عليرغم صرف پول‌هاي فراوان در اين انتخابات كه در برخي ايالات براي تعيين فرماندار هم صورت گرفت،‌ شكست خوردند. از جمله مي‌توان به مدير اجرايي سابق سايت eBay اشاره كرد كه براي رسيدن به پست فرمانداري كاليفرنيا بيش از 160 ميليون دلار هزينه كرد.

خانم كارلي فيورينا مدير سابق شركت HP هم از جمله بازندگان مهم اين انتخابات بود كه نتوانست به سناي آمريكا راه يابد. با اين حساب چشم انداز آينده آي‌سي‌تي در آمريكا تيره و تار به نظر مي‌رسد.