Gerdab.IR | گرداب

روزنامه‌نگار آمریکایی افشا کرد:

"مبارزه با شدت پائین" علیه ایران، دستور کار جدید سیا و موساد

تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۹

یک روزنامه‌نگار آمریکائی در گفتگوئی، دست نهادهای امنیتی اسرائیل و آمریکا را پشت ترورهای تهران دید و بیان کرد که آنها به هر ترتیبی دنبال این هستند که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را دچار مشکل کنند.

گرداب- ترور دو استاد دانشگاه و انتشار اخبار ویکی‌لیکس، که این‌بار در کنار بسیاری از مسائل جهانی به‌طور مشخص به فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران پرداخته بود، بدون اینکه صرفاً تلاش کنیم تا این دو را به هم مرتبط بدانیم، در پی این هستیم که چه اتفاقی برای مسائل هسته‌ای کشورمان در حال رخ دادن است و مقامات سیاسی، امنیتی و هسته‌ای کشورمان چه راه‌حل‌هایی را باید برای نجات فعالان هسته‌ای کشور از دست مخالفان انجام دهند.

آیا کشورهایی که خود را نگران مسائل هسته‌ای ایران معرفی می‌کنند، با توجه به اینکه تحریم‌ها و تهدیدها، ربایش‌ها و تخلیه مغزهای هسته‌ای راه به جایی نمی‌برد، در پی حذف نخبگان هسته‌ای برآمده‌اند؟ آیا می‌توان نهادهای امنیتی مشخصی مثل موساد، سیا، MI6 و. . . را پشت این تخریب‌ها جست‌وجو کرد؟ در این‌باره نمی‌خواستیم از زبان مقامات امنیتی و حتی رسانه‌های داخلی حرفی به میان آوریم که به اشکال مستقیم و غیرمستقیم به دخالت بیگانگان در این کار اشاره داشته‌اند، بنابراین تصمیم گرفتیم تا درباره ترورهای اخیر که منجر به شهادت استاد "مجید شهریاری" و مجروح شدن استاد "فریدون عباسی" شد و همچنین انتشار اخبار، اطلاعات و اسناد ویکی‌لیکس، حرف‌هایمان را با یک روزنامه‌نگار آمریکایی در میان بگذاریم تا دست کم برخی از پروژه‌های امنیتی- هسته‌ای را از زبان یک آمریکایی بشنویم.
 
"وین مدسن" به صراحت می‌گوید که می‌توان دست‌ نهادهای امنیتی اسرائیل وامریکا‌‌ ‌را پشت این ترورها دید. وی معتقد است که آنها به هر ترتیبی دنبال این هستند که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را دچار مشکل کنند.
وی این اقدامات را "مبارزه با شدت پایین" علیه ایران می‌نامد که به همراه جنگ‌های نرم، برای تحلیل بردن کلاسیک یک کشور، دشمن قبل از حمله به کار می‌رود. این روزنامه نگار امریکایی که این روزها درباره ویکی‌لیکس تحقیق می‌کند، انتشار اخبار محرمانه از سوی این سایت اینترنتی را عملیات روانی بسیار پیچیده از سوی سازمان اطلاعاتی اسرائیل معرفی می‌کند که اهداف خود را دنبال می‌کند.

وی خوشحالی "بنیامین نتانیاهو"، نخست‌وزیر این رژیم را از انتشار این اخبار دال بر دست داشتن تل‌آویو در آن می‌داند. البته این سؤال پیشتر هم مطرح شده بود که چرا ویکی‌لیکس درباره اسرائیل و به خصوص مسائل هسته‌ای این رژیم حرفی به میان نمی‌آورد؟ مدسن حتی به ارتباط پنهانی منابع اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل و عربستان پرداخت و اهداف و عملکرد آنها را در راستای هم توصیف کرد. مهم‌تر از همه اینکه این روزنامه‌نگار امریکایی معتقد است که باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا‌‌ ‌خبر دارد که دست اسرائیل و ویکی‌لیکس در یک کاسه است. ادامه سخنان و باورهای وین مدسن را می‌توانید در این گفت‌وگو بخوانید.

همانطور که می‌دانید دوشنبه هفته گذشته دو استاد دانشگاه ایران به طور همزمان در دو نقطه پایتخت ایران ترور شدند. به عقیده شما که مسائل استراتژیک جهان را رصد می‌کنید چه عناصر، عوامل یا احیاناً کشوری می‌تواند پشت این ترورها باشد؟ و با چه هدفی انجام می‌شود؟
به نظر من واضح بود که این یک عمل کلاسیک موساد با همکاری محتمل سازمان سیا بوده است. کمکی که ویکی‌لیکس در این مدت به افکار عمومی کرده، ‌این است که دریابیم فرقی اساسی بین منافع سازمان‌های اطلاعاتی موساد و سیا وجود ندارد.
هدف این ترورها نیز کاهش در پیشرفت برنامه‌های هسته‌ای ایران است. این عمل در راستای ساخت و توسعه کرم کامپیوتری استاکس نت، توسط اسرائیل و ضربه زدن به کامپیوترهای سازمان‌های اتمی و در جهت اخلال و کند کردن سرعت پروژه‌های هسته‌ای ایران بوده است.

به نظر می‌آید برخی از نهادهای اطلاعاتی کشورهای مشخص که شما هم از دو تای آنها نام بردید، مدت‌هاست که با سناریوهایی چون سرقت یا تخلیه نخبگان هسته‌ای در داخل و خارج مرزهای کشور، در پی ضربه زدن به منافع هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران هستند. این نهادهای امنیتی تا کنون چند بار از چنین حربه‌ای استفاده کرده‌اند. اما از زمان ترور "مسعود علی محمدی" در ژانویه سال جاری میلادی (دی ماه سال 1388) به نظر می‌آید تغییر رویه داده و به جای ربایش اساتید و نخبگان هسته‌ای، به سمت ترور و حذف فیزیکی آنها روی آورده‌اند. آیا شما چنین تغییر روشی را در عملکرد مخالفان هسته‌ای ایران تأیید می‌کنید یا اینکه همزمان از همه روش‌ها مثل، ربایش، تخلیه، ترور و. . . استفاده خواهند کرد؟ و سؤال دیگر اینکه آیا چنین روش‌هایی جایگزین حمله نظامی به ایران شده است یا خیر؟
من این ترور‌ها و اختلالات را "مبارزه با شدت پایین" می‌نامم؛ چه حمله نظامی در کار باشد یا نه، معمولاً اینگونه کارهای مخرب نظیر بمب‌گذاری‌ها و حملات نرم افزاری و نیز ایجاد اختلاف در اقلیت‌های قومی و مذهبی ایران مثل کردها، عرب‌ها و بلوچ‌ها را به اصطلاح "تحلیل بردن" کلاسیک یک کشور دشمن، قبل از حمله می‌نامند.

همزمان با ترورهای تهران، سایت جنجالی ویکی لیکس نیز اسنادی را منتشر کرده است که بخشی از آن به مسائل هسته‌ای ایران است و همچنین مواضع برخی از اعراب را نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی در آن گنجانده است. نظر شما در این‌باره چیست؟ آیا هدف خاصی پشت انتشار این اسناد، اطلاعات و اخبار محرمانه نهفته است؟
باید تأکید‌ کنم که ارائه تدریجی اسناد ویکی‌لیکس، یک عملیات روانی بسیار پیچیده از سوی سازمان اطلاعاتی اسرائیل بوده که آن را می‌توان به "شکنجه تدریجی" چینی‌ها تشبیه کرد. آنها قصد دارند با تکیه بر اسناد منتشره ویکی‌لیکس، کم‌کم به کشورهای مخالف خود نظیر کشورهای امریکای لاتین، اروپا، آسیا، افریقا و نیز کشورهای شرق دور، ضربه وارد کنند.

دیدگاه شما درباره اطلاعات منتشر شده در پایگاه ویکی لیکس چیست؟ آیا این اخبار و اسناد محرمانه به شکل گزینشی انتخاب شده‌اند و کشورهای خاصی را مورد هدف قرار می‌دهند یا خیر؟ چون دست کم تاکنون هیچ اطلاعات محرمانه‌ای از اسرائیل منتشر نشده است و جالب اینکه بنیامین نتانیاهو از ویکی لیکس به خصوص نسبت به آنچه که درباره مسائل هسته‌ای منتشر کرده، استقبال کرده است.
قبل از همه باید بگویم که تنها چند صد سند از میلیون‌ها اسناد موجود در بایگانی ویکی‌لیکس ارائه شده است. به گفته مقامات ویکی‌لیکس، این اسناد، به صورت هوشمندانه و با هدف انتخاب شده‌اند. به طور کلی می‌توان گفت که اکثر این اسناد در وهله اول به ضرر ایران و بعد ترکیه و کشورهایی نظیر آرژانتین و ونزوئلا است اما نکته جالب این است که تمام اسناد کشف شده به نفع نئو‌محافظه‌کاران امریکایی و اربابان آنها در اسرائیل بوده و ضرری را برای آنها به دنبال نخواهد داشت.

پس به نظر شما امریکا‌‌ ‌و اسرائیل پشت سناریوی ویکی لیکس هستند؟
بله، دقیقاً.

بر چه اساسی چنین استدلالی را مطرح می‌کنید؟
در واقع هر وقت اسرائیل توانسته چنین کودتای اطلاعاتی نظیر ویکی‌لیکس را انجام دهد، با مشکل بزرگی به نام ناتوانی در پنهان کردن خوشحالی مفرط خود روبه‌رو می‌شود. نتانیاهو با خوشحالی بسیار گفته است چیزی در اسناد یافت نشده که به ما ضربه بزند. همچنین "ایهود اولمرت" نیز به‌طور جداگانه اظهار خوشحالی کرده که سندی دال بر اختلاف روابط بین امریکا‌‌ ‌و اسرائیل وجود ندارد. بیش از همه، این نتانیاهو است که نمی‌تواند جلوی خوشحالی‌اش را بگیرد همانطور که نتوانست پس از حوادث 11 سپتامبر این کار را انجام دهد.

همانطور که می‌دانید در این اسناد آمده است که برخی از کشورهای عرب منطقه مثل عربستان، اردن و. . . نسبت به برنامه‌های هسته‌ای ایران حساسیت نشان داده و از امریکا‌‌ ‌خواسته‌اند که برای جلوگیری از ایران هسته‌ای به این کشور حمله کند. ویکی لیکس حتی به نقل از پادشاه سعودی که البته مورد تأیید وی قرار نگرفته، با اشاره به ایران گفته است که امریکا‌‌ ‌باید سر این مار را ببرد؟ نظر شما در این‌باره چیست؟
من از کشف هیچ یک از اسنادی که در این زمینه بودند، متعجب نشدم. زیرا همه می‌دانستند که عربستان سال‌هاست رابطه نزدیکی با اسرائیل دارد و سازمان‌های اطلاعاتی موساد و اطلاعات سعودی چه همکاری نزدیک و خوبی با هم داشته‌اند. سال‌هاست همه می‌دانند که عربستان چه اعمالی را علیه ایران و به‌خصوص فلسطین انجام داده و در این خصوص چه رابطه‌ای با اسرائیل داشته است.

رابطه این دو را در چه حدی می‌دانید؟
"ریاض" و "تل‌آویو" سال‌هاست که با یکدیگر تبادل اطلاعات دارند و عموماً در خصوص مسائل امنیتی منطقه و فرامنطقه با یکدیگر همکاری دارند. این مسئله زمانی شدت می‌گیرد که هر دو از یک نقطه احساس خطر کنند.

پس از انتشار اخبار محرمانه از سوی ویکی لیکس مقامات کاخ سفید از آن انتقاد کردند و حتی برخی گفتند که این کار می‌تواند به منافع امریکا‌‌ ‌صدمه زده و اعتماد جهانیان را نسبت به کشورمان مخدوش کند از سویی دیگر هیلاری کلینتون با استناد به همین اسناد و اخبار گفته است که همسایگان ایران از فعالیت‌های هسته‌ای ایران ابراز نگرانی می‌کنند و آن را تهدید امنیت ملی می‌نامند. آیا در این رویه شما تناقضی نمی‌بینید؟ زیرا از یک سو ویکی لیکس با حمله شدید کاخ سفید مواجه می‌شود و از سوی دیگر همین اسناد علیه ایران مورد استناد وزارت خارجه امریکا‌‌ ‌قرار می‌گیرد.
این درست است. اما مسئله این است که مقامات واشنگتن همواره از هر ابزاری علیه مخالفان خود استفاده می‌کنند بنابراین نمی‌توانند به راحتی از اطلاعاتی که این پایگاه علیه جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای مخالفشان منتشر کرده است بگذرند.

امریکا به استثنای ایران از این اسناد و اطلاعات، علیه چه کشور یا کشورهایی استفاده خواهد کرد؟
ترکیه کشوری است که پس از انتشار اسناد ویکی‌لیکس بعد از ایران مورد اتهامات بسیار قرار می‌گیرد. یکی از این اسناد حاکی از آن است که "رجب طیب اردوغان"، اسلام‌گرا بوده و از اسرائیل تنفر داشته که این باعث تنش بیشتر میان ترکیه و اسرائیل خواهد شد. اما نکته مشخص این‌ است که سفرای دو کشور ترکیه و امریکا‌‌ ‌در دو کشور، تحت نفوذ کامل لابی‌های رژیم‌ صهیونیستی در واشنگتن هستند. تمام سفرای امریکا‌‌ ‌در ترکیه، از یهودیانی بوده‌اند که تحت حمایت بسیار اسرائیل قرار دارند. کشور دیگری که می‌تواند پایگاه خوبی برای اسرائیل قلمداد شود، آذربایجان است. می‌دانیم که امریکا‌‌ ‌اهداف نفتی بسیاری را در این کشور جست‌وجو می‌کند و از سال‌ها پیش رابطه تجاری امریکا‌‌ ‌با آذربایجان تحت کنترل نئومحافظه‌کاران خدمتگذار اسرائیل بوده‌ که منافع اسرائیل را در این کشور تأمین می‌کند. به نظر من کشف این اسناد زیاد شگفت‌آور نیست چون از سال‌ها پیش چنین روابطی برای مردم دنیا در روزنامه‌ها و اینترنت آشکار بود و این اسناد فقط مهر تأییدی بر آنهاست.

به عقیده شما ایالات متحده به این موضوع واقف است که دست اسرائیل در ویکی لیکس درکار است؟
بله، مطمئناً، دولت اوباما به خوبی می‌داند که اسرائیل چه نقشی را در ویکی‌لیکس داراست. به گفته نیویورک تایمز، این اسناد مستقیماً به دست آنها نرسیده و دست واسطه‌های پنهان در کار بوده است. حالا نکته جالب اینجاست که چه کسی این 251 هزار نسخه از اسناد را هدایت کرده است؟ به طور یقین، کار آن سرباز امریکایی که الان در بازداشت به سر می‌برد نبوده است. به نظر من درون دولت امریکا‌‌ ‌یک لیگ بزرگ و مخفی متصل به اسرائیل وجود دارد. اینطور نیست که کلینتون، اوباما و جو بایدن از حضور این لیگ بی‌خبر باشند، ولی به خاطر هراس از اسرائیل قادر به فاش کردن و تخریب آن نیستند.

بر این اساس ویکی لیکس تنها یک سایت معمولی نیست که از سوی شخصی به نام "آسانگ" به همراه چند نفر دیگر اداره می‌شود؟ یعنی باید یک غول اطلاعاتی – امنیتی را پشت آن جست‌وجو کرد؟
بله، همینطور است. نمی‌توان گفت که ویکی‌لیکس توسط گروهی کوچک اداره شده است. در واقع دست نهادها و حتی دولت‌های بزرگ در میان است. به طور یقین همین‌طور است. ویکس‌لیکس یک ارگان کوچک است که رئیس آن "جولیان اسانگ"، خط مقدم جبهه گروه یا کشوری بزرگ است. به نظر من باید به دنبال منبع مالی تأمین‌کننده ویکی‌لیکس باشیم که اگر این کار را انجام دهیم خواهیم دانست که به احتمال زیاد دست اسرائیل و خصوصاً افرادی مثل "جورج سورس"، رئیس بنیاد سورس که معمولاً درباره انقلاب‌های آرام و مخملی در کشورهای مختلف از جمله مخالفان امریکا‌‌ ‌کار می‌کند یا حتی "ساورز"، رئیس ام‌ای سیکس انگلیس در کار است که به تازگی از عقاید خود به خصوص درباره مسائل هسته‌ای ایران رونمایی کرده است و حتی می‌توان فعالیت‌های آن را پشت مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های بزرگ مشاهده کرد.
 
جوان