Gerdab.IR | گرداب

سیا، ناتوان از فهم بیانات امام خامنه‌ای

تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۱

بيانات مقام معظم رهبري و تحليل هاي ايشان در هر سخنراني، به دقت مورد بررسي کارشناسان و تحليلگران سازمان مرکزي جاسوسي آمريکا قرار مي‌گيرد.

به گزارش گرداب، نيويورک تايمز در مطلبي به قلم "جيمز ريزن" نوشت که غرب در تحليل فعاليت ها و طرح هاي ايران در زمينه برنامه هاي هسته اي اين کشور از ابزارهاي متفاوت علني و محرمانه استفاده مي کند که يکي از مهم ترين اين ابزارها، تحليل عميق و دقيق بيانات "مقام معظم رهبري" در اين زمينه است.

اين مقاله تأکيد دارد که بسياري از موضع گيري هاي ايران در زمينه فعاليت هاي هسته اي، از سوي شخص ايشان تعيين مي شود و معتقد است که يکي از دلايل اين موضوع، اين بود که "سعيد جليلي" دبير شوراي عالي امنيت ملي در حالي براي مذاکره با گروه 5+1 عازم ترکيه شد که به عنوان نماينده شخص مقام معظم رهبري در اين مذاکرات شرکت مي کرد.

ستون نويس نيويورک تايمز مي افزايد: مشکلي در ارزيابي بيانات رهبري ايران وجود دارد و آن اين است که او همواره از زبان دين استفاده مي کند و تحليل اين مطالب براي آمريکايي ها مشکل است.

در يکي از اين موارد، آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه ايران به دنبال دستيابي به بمب اتم نيست، خاطرنشان کردند: «اين حرف تكرارىِ از دهن افتاده مهملى كه راجع به ساخت سلاح اتمى به جمهورى اسلامى نسبت مي دهند، نشان‌دهنده نهايت ناتوانى اينها حتى در زمينه تبليغات است... ما اعتقاد به بمب اتم نداريم، به سلاح اتمى نداريم، دنبالش هم نخواهيم رفت. بر طبق مبانى اعتقادى ما، مبانى دينى ما، به كار بردن اين گونه وسائل كشتار جمعى اصلاً ممنوع است، حرام است. اين، ضايع كردن حرث و نسل است كه قرآن آن را ممنوع كرده، ما دنبال اين نمي رويم.»

نيويورک تايمز تصريح مي کند که دولت آمريکا تمام بيانات مقام معظم رهبري را با دقت بررسي مي کند تا کوچکترين تغييرات موجود در اين اظهارات و نقاط تأکيد آنها را شناسايي کند.

بر اساس اين مطلب، يکي از مسئولان ارشد جاسوسي آمريکا در اين زمينه مي گويد که تحليلگران، بيشترين توجه را در بررسي هاي خود به اين بيانات معطوف مي کنند تا بتوانند ارزيابي هايي را در مورد رفتارهاي ايران داشته باشند.

"دنيس راس" که پارسال از سمت خود استعفا داد، در اين زمينه اذعان مي کند که بيانات رهبر ايران نشان مي دهد که او همواره موضوع برنامه هسته اي ايران را به عنوان يکي از نشانه هاي پيشرفت فناوري ايران دنبال مي کند و اعتقاد دارد که اين راهي است که مي تواند ايران را به استقلال برساند و غرب به همين علت با توسعه فناوري هسته اي در ايران مخالف است.

منبع: مشرق