Gerdab.IR | گرداب

شورای عالی فضای مجازی چه می‌کند؟

تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۱

نزدیک به سه ماه از تشکیل شورای عالی فضای مجازی می‌گذرد و همچنان خبر مهمی از این شورا به گوش نمی‌رسد.

گرداب- هفدهم اسفندماه سال ۹۰ حضرت آيت‌الله "خامنه‌ای"، رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن دستور برای تشكيل "شورای عالی فضای مجازی" به رياست رئيس‌جمهور، اعضای حقوقی و حقيقی اين شورا را تعيين كردند.

رهبر انقلاب اسلامی "آثار چشمگير شبكه جهانی اينترنت در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی"، "لزوم برنامه‌ريزی و هماهنگی به منظور صيانت از آسيب‌های ناشی از آن" و "بهره‌گيری حداكثری از فرصت‌ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفيد به مردم" را از دلايل اصلی ضرورت تشكيل شورای عالی فضای مجازی برشمردند و تأكيد كردند: اين شورا وظيفه دارد مركزی به نام مركز ملّی فضای مجازی كشور ايجاد كند.

بر اساس این گزارش، اعضای حقوقی اين شورا عبارتند از: رئيس جمهور (رئيس شورای عالی)، رئيس مجلس شورای اسلامی، رئيس قوه قضائيه، رئيس سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران، دبير شورای عالی و رئيس مركز، وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزير علوم، تحقيقات و فناوری، وزير اطلاعات، رئيس كميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئيس سازمان تبليغات اسلامی، فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران و همچنين اعضای حقيقی: حجج اسلام و آقايان: دكتر حميد شهرياری، دكتر سيّدجواد مظلومی، مهندس مسعود ابوطالبی، دكتر كاميار ثقفی، دكتر رسول جليلی، دكتر محمد سرافراز و مهندس عليرضا شاه‌ميرزايی می باشند كه برای مدت سه سال تعيين می‌شوند.

شورای عالی فضای مجازی با تدبیر به هنگام و ویژه رهبر انقلاب در برهه زمانی که بیش از گذشته اینترنت مورد توجه خانواده های ایرانی قرار گرفته است راه اندازی شد تا راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از آسیب های احتمالی فضای مجازی به کاربران ایرانی اتخاذ شود.
 
این شورا با استقبال گسترده رسانه های کشور از ایده خلاقانه مقام معظم رهبری تشکیل شد تا پس از چند ماه از آغاز به کار آن، صدور فرمان حمله سایبری آمریکا به ایران از سوی "اوباما" مهر تایید دیگری باشد بر "تدبیر به هنگام رهبر انقلاب".

اما نزدیک به سه ماه از تشکیل شورای عالی فضای مجازی می گذرد و همچنان خبر "مهمی" از این شورا به گوش نمی رسد که از 2 حالت خارج نیست، یا فعالیت قابل توجهی از سوی این شورا طی ماه های گذشته صورت نگرفته و نمی گیرد و یا اینکه روزنامه ها، سایت ها و خبرگزاری های کشور در پیگیری و نشر اخبار این شورا کم کاری کرده اند.

قطعا در شرایط فعلی که بیشترین هجمه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی از طریق فضای مجازی به کشور وارد می شود، باید این شورا اهتمام ویژه ای را برای حل بحران های پیش رو و ارائه راهکارهای مناسب برای تغییر موضع منفعلانه ایران در مقابل تهدیدهای مجازی کشورهای غربی به کار ببندد تا به جای آنکه همیشه در موضع "دفاعی" باشیم این بار ما باشیم که از طریق فضای مجازی به کشورهای غربی "حمله" می کنیم.

همچنین، سرویس های مجازی خبرگزاری فارس، رسانه های ایران ایسنا، فناوری های نوین مهر، سایر رسانه های ایلنا و... به عنوان متولی درج اخبار فضای مجازی در رسانه متبوع خود، باید به این شورا و اعضای آن به عنوان یک "حوزه خبری" نگاه کرده و اخبار این حوزه را با جدیت پیگیری کنند و در مقام یک "مطالبه گر" خواستار فعالیت جدی تر این شورا باشند.

روح الله چهره افروز/ منبع: عصرامروز