Gerdab.IR | گرداب

روتر وای فای گوگل، مفید یا مرموز؟

تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴

گوگل به طور رسمی اعلام کرد که این شرکت وارد بازار روترهای وای فای خواهد شد. روتر جدید گوگل با همکاری شرکت TP-Link تولید خواهد شد و گوگل آن را «OnHub» نامیده است.

به گزارش گرداب از ایرنا، شرکت گوگل از دیرباز به واسطه موتور جستجوی قدرتمندش شناخته می‌شود. به مرور این شرکت با تولید عینک‌های واقعیت مجازی، خودروهای خودران، بالون‌های ارسال داده، گوشی‌های هوشمند و ... وارد عرصه‌های مختلفی شد. در آخرین نمونه خبر می‌رسد این شرکت درصدد راه‌اندازی خط تولید روترهای وای فای است.

بنا به گفته مقامات گوگل، OnHub قرار نیست فقط یک روتر ساده باشد. این روتر به نحوی طراحی شده که کاربری آن حتی برای افراد ناآشنا و تازه کار نیز سهل باشد. این روتر از پروتکل اتصال ZigBee یا همان IEEE 802.15.4 و همین‌طور زبان برنامه‌نویسی Weave که توسط متخصصان گوگل ویژه اینترنت اشیا طراحی شده پشتیبانی می‌کند. این زبان جدید گوگل برای ارتباط بین محصولات هوشمند خانگی طراحی شده و می‌تواند روتر گوگل را در جایگاه یک هاب هوشمند خانگی قرار دهد.

به علاوه OnHub دارای قابلیت Bluetooth 4.0 که شامل فناوری نوین Bluetooth Smart Ready می‌شود، است. گوگل روی راحتی استفاده و راه‌اندازی OnHub تأکید دارد و برای این منظور اپلیکیشنی با طراحی ساده و مرتب روی اندروید و iOS ارائه کرده که در آن تعداد دستگاه‌های متصل به روتر و سرعت ارائه شده به هر یک قابل مشاهده است.

محققان گوگل معتقدند طراحی استوانه‌ای روتر و ۱۳ آنتن به کار رفته درون آن باعث نفوذ هرچه بیشتر امواج در سراسر محل خواهد شد. OnHub همچنین از وای-فای ۵ گیگاهرتزی ۸۰۲٫۱۱ac پشتیبانی می‌کند و قادر است به شکل خودکار بهترین کانال را برای ارسال امواج انتخاب کند.

کارشناسان حوزه سخت‌افزار معتقدند عرضه روتر گوگل ممکن است بازار این محصول را دستخوش تغییراتی کند و برخی رقبا را نیز ناخشنود سازد. در حال حاضر روترهای با چنین کیفیت بالایی بیش از 300 دلار قیمت دارند اما ظاهراً گوگل روی محصول خود 200 دلار قیمت گذاشته است.

البته لازم به ذکر است که نمی‌توان از گوگل انتظار نیت خیرخواهانه برای عرضه این مودم باکیفیت و ارزان قیمت را داشت. گوگل در سال‌های اخیر، با عرضه فناوری‌های پیشرفته و ارزان قیمت، تقریباً به تمامی خانه‌های دنیا وارد شده است و شاید دیگر نتوان آن را از زندگی روزمره بشر حذف کرد.

اسناد منتشرشده در سال‌های اخیر مبنی بر جاسوسی گوگل از کاربران نیز بر این نکته تأکید می‌کند که گوگل قصد دارد تا با نفوذ هر چه بیشتر به داخل جزئی‌ترین بخش‌های زندگی بشر برای همیشه خود را جاودانه کند.