Gerdab.IR | گرداب

وزیر ارتباطات در جمع خبرنگاران:

اجازه حمله سایبری به ایران را نمی‌دهیم

تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۴

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وظیفه داریم اجازه حمله سایبری به شبکه بزرگ ایران را ندهیم اما اگر کشوری علیه ایران اقدامی را انجام دهد، دستگاه‌های دیگر جواب دندان‌شکن به آن خواهند داد.

به گزارش گرداب از تسنیم، محمود واعظی در حاشیه مراسم افتتاح هاب ماهواره‌ای ایران با اشاره به اینکه پروژه هاب ماهواره‌ای از 10 سال قبل برنامه‌ریزی شده بود، اظهار کرد: این موضوع به مرحله اجرا نرسید و در دولت حاضر با اهتمامی که ایجاد شد، توانستیم بهره‌برداری از آن را داشته باشیم.
 
وی عنوان کرد: این پروژه پشتیبان برای شبکه ارتباطی کشور و بر بستر فیبرنوری استوار است. اکنون سه مسیر فیبرنوری، رادیو و ماهواره را داریم که می‌توانند پشتیبان یکدیگر باشند.
 
او افزود: با اجرای این پروژه به‌راحتی می‌توانیم در مناطق دورافتاده، صعب‌العبور، سکوهای نفتی و حتی سفارتخانه‌ها که امکان توسعه فیبرنوری نیست، ارتباطات ماهواره‌ای را برقرار کنیم تا حتی مسافران هواپیما و کشتی‌ها نیز مجهز به اینترنت شوند.
 
واعظی با بیان "اکنون ماهواره را اجاره کرده‌ایم" ابراز کرد: امیدواریم که در آینده ارائه خدمات از طریق ماهواره‌های خودمان انجام شود. هزینه‌ای که برای توسعه هاب ماهواره‌ای داشتیم رقمی پیرامون 16 میلیارد تومان بوده است.
 
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سؤال "ظاهراً دو نقطه مداری داشتیم که اکنون خالی است، آیا این صحت دارد؟" گفت: یک نقطه مداری داریم که خالی است ولی با اتحادیه جهانی مخابرات مذاکره کرده‌ایم و قرار است که باقی بماند. یک نقطه مداری دیگر هم با عرب‌ست داریم. اکنون برای ماهواره ملی نام انتخاب نکرده‌ایم هرچند که مذاکرات را با کشورهای سازنده شروع کرده‌ایم.
 
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر آمار روزانه حملات اینترنتی به گیت‌وی کشور، گفت: فکر می‌کنم بیش از چند هزار حمله اینترنتی به‌شکل روزانه داشته باشیم و این آمار را به‌صورت دقیق مرکز SOC ما و شبکه‌ای که ایجاد کرده‌ایم انجام می‌دهد زیرا قابلیت تشخیص و رصد حملات را دارد.
 
وزیر ارتباطات همچنین در ارتباط با "ظاهراً گفته بودید اگر منشأ حمله استاکس‌نت مشخص و مبرهن شود که رژیم صهیونیستی پشت آن بوده، جواب دندان شکنی به این کشور می‌دهید؟" گفت: وزارت ارتباطات وارد این موضوعات نمی‌شود زیرا کار ما شفاف و مهندسی است.
 
او افزود: وظیفه داریم اجازه ندهیم به شبکه بزرگ ایران حمله‌ای شود. به‌نظرم دستگاه‌های دیگری هستند که اگر کشوری بخواهد علیه ایران اقدامی را انجام دهد، جواب دندان‌شکن به آن می‌دهند.
 
واعظی در ارتباط با شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: بیش از 10 سال است که بحث شبکه ملی اطلاعات بوده اما کسی جدی وارد آن نشده است. اکنون کارهای این پروژه را پیش می‌بریم و از لحاظ زیرساختی در حال توسعه است.
 
وی افزود: مسیردهی آدرس‌هایی را که تا 2 ماه پیش از طریق خارج انجام می‌شد با Key Root به ایران آوردیم و برخی کشورهای منطقه هم از طریق  ایران آدرس‌دهی می‌گیرند.
 
وزیر ارتباطات افزود: زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات تا آخر سال آماده می‌شود و برای بحث محتوا نیز مذاکرات را انجام می‌دهیم.