Gerdab.IR | گرداب

81.2 درصد کاربران تلگرام ایرانی هستند

تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۴

کارشناس فضای مجازی گفت: ۲۲۰۰ عنوان مشکل در تلفن های همراه و شبکه های اجتماعی احصاء کرده ایم.

به گزارش گرداب روح الله مؤمن نسب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: مشکلات فضای مجازی ناشی از نبود شناخت کاربران و مسئولان است و جنس مشکلات به قوانین، نحوه اجرا و به مردم بر می گردد.

وی گفت: استرس، طلاق عاطفی، تنوع طلبی عاطفی جنسی به ویژه در جوانان و آسیب های روانی، خانوادگی و اجتماعی مهمترین آسیب هایی است که از شبکه های اجتماعی ایجاد می شود.

مؤمن نسب گفت: طلاق ثبت شده بسیار بهتر از طلاق عاطفی است زیرا در طلاق ثبت شده، فرزندان، پدر یا مادر دارند اما در طلاق عاطفی نه پدری وجود دارد و نه مادری.

وی افزود: در برخی کشورها اگر کسی در هفته بیشتر از 8 ساعت از فضای مجازی استفاده کند او را به مراکز ترک اعتیاد معرفی می کنند در حالی که بر اساس برخی آمارها افرادی هستند که 9 ساعت در روز در شبکه های اجتماعی و اینترنت وقت خود را صرف می کنند و ما در کشور هیچ مرکز ترک اعتیاد از بازی های رایانه ای نداریم.

این کارشناس درباره تلگرام نیز گفت: با توجه به اینکه طراحان تلگرام صهیونیست های روس تبار هستند و دفتر آن هم در اسرائیل است چه ضرورتی دارد که ما این همه در استفاده از این شبکه افراط کنیم .

وی تصریح کرد: 81 ممیز دو دهم درصد کاربران تلگرام، ایرانی ها هستند.

بانک ها رمز یک بار مصرف در اختیار مردم بگذارند

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ گفت: رمز اینترنتی در بسیاری از کشورها معنا ندارد و ما از مدیران عامل بانک ها مکرراً درخواست کرده ایم که رمز یکبار مصرف را در اختیار مردم قرار دهند.

سرهنگ محمدمهدی کاکوان در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع فضای مجازی از تهدید تا فرصت پخش شد افزود: افراد در استفاده از فضای مجازی باید خودشان نکات امنیتی را رعایت کنند.

وی گفت: از طریق VOIP (صوتی که از طریق آی پی و اینترنت منتقل می شود) تخلفات بی شماری صورت گرفته است و ما در چهار ماه اخیر 9 فقره پرونده داشتیم که چندین شرکت یک میلیارد و 400 میلیون تومان متضرر شدند.

سرهنگ کاکوان افزود: شرکت های بزرگ برای اینکه شرکت های زیرمجموعه شان را مرتبط کنند از بستر پورت 5060 استفاده می کنند و وقتی پورت شرکت باز می ماند از کشورهای مختلف روی پورت آنها سوار می شوند و از این طریق تماس های زیادی با کشورهای مختلف می گیرند که در یک نمونه برای یک شرکت 400 میلیون تومان قبض تلفن آمده بود.

وی گفت: این افراد اعتراض شان هم قابل قبول نیست و باید شرکت های یادشده از مخابرات درخواست می کردند دو صفر خط آنها را ببندند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ افزود: کارخانه ای در قزوین وجود داشت که دفتر آن در تهران بود و برای ارتباط باهم از سیستم وُیپ استفاده می کردند که 320 میلیون تومان قبض تلفن برای آنها آمد، به این ترتیب که از خطوط تلفن این شرکت با بلاروس تماس گرفته بودند.

سرهنگ کاکوان گفت: این شرکت ها وقتی خطی را می گیرند روتر و فایروال نصب کنند و رمز عبور بگذارند و این اتفاق در تلفن همراه هم اتفاق افتاده است.

وی افزود: در بحث برداشت از حساب افراد نیز اخیراً با 8 فقره پرونده مواجه شدیم و به کارت بانکی افراد دسترسی پیدا شده بود و وقتی متهم را در شهرستانی دستگیر کردیم اعلام کرد که من درخواست می کنم که برای افراد عکس طبیعت بفرستم و همین که آنها دانلود می کنند همراه آن برنامه مخربی را نصب می کنم و وقتی این افراد از طریق رایانه قبضی را پرداخت می کنند، من به کارت بانکی و رمز آن دسترسی پیدا می کنم.

سرهنگ کاکوان گفت: این فرد در 33 فقره تخلف 27 میلیارد تومان به مدت دو ماه از حساب مردم برداشت کرده بود.

وی افزود: در فضای مجازی افرادی هستند که خارج از مرز ایران برای ایرانیان نقشه کشیده اند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در بخش دیگری از سخنانش از مردم خواست در هنگام خرید، کارت بانکیشان را به هیچ وجه در اختیار فروشنده قرار ندهند و اوایل آذر ماه با پرونده ای مواجه شدیم که فروشنده ای دوره گرد که کارتخوان سیار داشت مبالغ بسیار زیادی از حساب مردم برداشت کرده بود چرا که امکان کپی شدن کارت بانک وجود دارد.

سرهنگ کاکوان افزود: دو مرکز فروش در تهران بود که فروشنده ای امین داشت اما کارگر این فروشنده از سخت افزار مخرب اسکنر استفاده می کرد و با کپی کردن کارت، رمز را Save می کرد و از این طریق 720 میلیون تومان در یک هفته کلاهبرداری کرد.

وی توصیه کرد: مردم پول پس انداز را از جاری شان جدا کنند و پول پس انداز را در حسابی بگذارند که متصل به کارت نیست.

سرهنگ کاکوان در خصوص گوشی های هوشمند با سیستم عامل ios و اندروید گفت: اگر افراد با این سیستم آشنا نیستند این گونه گوشی ها را خریداری نکنند و حتماً برای فعال کردن این گوشی ها آی دی خودشان را فعال و سیستم های عامل اندرویدی را به آنتی ویروس مجهز کنند.

وی در پایان توصیه کرد: افراد گوشی های اندرویدی خود را به هیچ وجه داخل اتاق خواب نبرند.