گزارش پنتاگون درباره سیاست بازدارندگی سایبری

گزارش پنتاگون درباره سیاست بازدارندگی سایبری
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۵

پنتاگون گزارشی منتشر کرد که در آن نوشت زیرساخت‌های حیاتی آمریکا، برای حداقل 10 سال آینده، نسبت به حملات سایبری روسیه و چین، آسیب‌پذیر باقی می‌ماند.

به گزارش گرداب، در این گزارش به این نکته اشاره‌شده است، درحالی‌که پنتاگون ظرفیت‌های بازدارندگی سایبری جدیدی ایجاد می‌کند، باید آسیب‌پذیری‌ها نیز به همین میزان کاهش یابد. این ظرفیت‌ها شامل سلاح‌های تهاجمی سایبری است که موجب خسارت برای دشمنان می‌شود. 
در گزارش یادشده، تصویری از حفره‌های در سامانه‌های کنترلی و اطلاعاتی بخش نظامی و غیرنظامی، نشان داده‌شده است که به‌وسیله دولت‌هایی مانند روسیه، چین و کره شمالی و ایران مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
بخشی از مطالعات پنتاگون این نکته را خاطرنشان می‌کند که روسیه و چین، ظرفیت‌های قابل‌توجهی را برای حمله سایبری به سامانه‌های کنترل صنعتی آمریکا، افزایش داده‌اند.
همچنین گزارش پنتاگون مدعی است که دولت‌های خارجی با قرار دادن بدافزارها در شبکه‌های رایانه‌ای آمریکا، کنترل شبکه برق این کشور را در اختیار می‌گیرند. ازجمله این بدافزارها، «Havex» و «Blackenergy» هستند.
الیس استفانیک، رئیس تهدیدات نوظهور کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، در این رابطه می‌گوید: «من همچنان نسبت به نبود یک راهبرد ملی و منسجم نگرانم. جنگ سایبری و کمپین‌های نفوذ، به‌وسیله بازیگران دولتی و غیردولتی، نشان‌دهنده چالشی برای امنیت ملی است.»
در بخش دیگر گزارش پنتاگون نوشته‌شده است: «یک حمله سایبری در مقیاس وسیع علیه زیرساخت‌های حیاتی شهری، اختلال شبکه برق، مالی، ارتباطات، سوخت و آب، می‌تواند موجب آشوب شود. روسیه و چین، به مرحله‌ای رسیدند که هدف بعدی آن‌ها استفاده از کمپین‌های سایبری برای تضعیف رشد اقتصادی، سرویس‌های مالی، مؤسسات سیاسی مانند انتخابات و انسجام سیاسی است.»
برای ایجاد یک برنامه جدید به‌منظور بازدارندگی، مایکل راجرز، فرمانده سایبری ارتش آمریکا، می‌گوید باید ظرفیت‌ها و توانایی‌های تهاجمی سایبری گسترش یابد.
یکی دیگر از تهدیدات علیه آمریکا، بازیگران غیردولتی هستند که حملات مداوم سایبری و نفوذهایی را علیه این کشور به راه می‌اندازند.
هیئت دانش دفاعی پنتاگون در گزارش خود پیشنهاد می‌کند که دولت آمریکا باید یک بخش مقاوم در برابر حملات سایبری در نیروهای مسلح ایجاد کند که شامل سلاح‌های جنگ سایبری، هسته‌ای و سلاح‌های متداول و مرسوم شود. این کار به این منظور انجام می‌شود که آمریکا بتواند تهدیدی را برای کسانی که برای این کشور هزینه‌ساز هستند، فراهم کند.
گزارش پنتاگون می‌گوید برخلاف اینکه آسیب‌پذیری‌های سایبری شبکه برق و سایر زیرساخت‌های حیاتی کاهش‌یافته است، هنوز این بهبودها، به معنای این نیست که خطرها برای دهه آینده کاهش‌یافته است. به همین دلیل پنتاگون باید با شرکت‌های برق به‌منظور حفاظت سایبری همکاری کند. «متأسفانه واقعیت این است که برای حداقل 5 تا 10 سال پیش رو، توانایی‌های تهاجمی سایبری دشمنان آمریکا، شاید به‌مراتب بیش از توانایی آمریکا در دفاع و تقویت قدرت انعطاف‌پذیری در حفاظت از زیرساخت‌های خود است. آمریکا نیاز دارد تا توانایی سایبری و غیر آن را به حد تخریب و از بین بردن زندگی دیگران، ارتقا دهد.»
پنتاگون می‌گوید تا اکنون سیاست بازدارندگی سایبری آمریکا این بود که توانایی دشمن را برای ضربه زدن به سامانه‌های اطلاعاتی این کشور انکار کند. همچنین ضد حملات سایبری تهاجمی، برای بازدارندگی، ضروری است. سایر پاسخ‌های نظامی مانند پاسخ‌های دیپلماتیک را نیز گسترش دهد.
این گزارش بیان می‌کند که برای بازدارندگی نیاز است که رهبران کشورهای خارجی ارزیابی شوند تا بتوان تهدید و اعمال خسارت را، متوجه آن‌ها کرد. در ادامه گزارش آمده است: «یک حمله سایبری علیه آمریکا، به‌وسیله یک کشور صورت نمی‌گیرد، این حمله را یک گروه کوچک یا یک نفر، رهبری می‌کند و این رهبر یا این گروه، باید تمرکز اصلی آمریکا در سیاست بازدارندگی باشد.»
همچنین پنتاگون درباره خطر تشدید پاسخ‌ها نسبت به حملات سایبری هشدار داد و سیاست بازدارندگی کنونی آمریکا را انفعالی خواند. به‌علاوه هیئت دانش دفاعی پنتاگون توافق‌هایی که به‌منظور کنترل تسلیحات سایبری با چین و روسیه انجام‌شده را پایدار ندانست.