ابراهیمی، معاون رگولاتوری

برنامه راهبردی سازمان تنظیم مقررات با رویکرد توسعه ارتباطات 5G در کشور تدوین شده است

برنامه راهبردی سازمان تنظیم مقررات با رویکرد توسعه ارتباطات 5G در کشور تدوین شده است
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۸

ارتباطات سیار نسل پنجم، یک انقلاب فناورانه نسبت به نسل چهارم محسوب می‌شود.

به گزارش گرداب، در حالی که شبکه‌های ارتباطات سیار نسل اول و دوم بر روی خدمات صوتی تمرکز داشتند، تمرکز شبکه‌های ارتباطات سیار نسل سوم و چهارم (3G و 4G) به سمت داده و خدمات پهن‌باند سوق یافته و در آینده نیز تمرکز ارتباطات سیار نسل پنجم(5G) در جهت خدمات پهن‌باند ادامه خواهد داشت و انتظار می‌رود که گستره وسیعی از کاربردها را پشتیبانی کند.

5G به معنای دانلود و آپلود سریع‌تر، پخش راحت‌ و روان محتوای آنلاین

استفاده از شبکه 5G به معنای دانلود و آپلود سریع‌تر، پخش راحت‌ و روان محتوای آنلاین، کیفیت بالاتر تماس‌های صوتی و تصویری، اتصال قوی‌تر موبایل به اینترنت، اتصال تعداد بیشتری از دستگاه‌های دارای فناوری اینترنت اشیا و توسعه فناوری‌های پیشرفته‌ای چون اتومبیل‌های خودکار و شهرهای هوشمند است.

همچنین در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان در گوشی‌های همراه از شبکه 5G استفاده کرد یا خیر باید گفت گوشی‌های هوشمند کنونی، تبلت‌ها یا سایر دستگاه‌هایی که با استاندارد شبکه‌های 4G عرضه شده‌اند ممکن است که در ابتدا قادر نباشند به 5G متصل شوند با این که دارندگان آن‌ها مجبور به پرداخت هزینه‌های زیادی شوند. با این حال انتظار می‌رود که به‌دنبال راه‌اندازی این شبکه در سال۲۰۲۰، شاهد عرضه دستگاه‌هایی باشیم که به طور پیش‌فرض دارای قابلیت اتصال به شبکه 5G هستند. در مجموع باید گفت با قابلیت‌های فراوان شبکه 5G بایستی در آینده‌ای نزدیک شاهد دگرگونی‌های فراوانی در زمینه انتقال داده‌ها، سرعت اینترنت و غیره باشیم.

نرخ بالای تبادل اطلاعات در 5G تجربه نوینی را برای کاربران فراهم می‌آورد

برای آگاهی بیشتر از شبکه 5G به سراغ سید بابک ابراهیمی، معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رفتیم تا بیشتر در خصوص این شبکه و ابعاد آن بدانیم. ابراهیمی در ای رابطه، گفت: "ارتباطات سیار نسل پنجم، یک انقلاب فناورانه نسبت به نسل چهارم محسوب می‌شود. نرخ بالای تبادل اطلاعات در 5G (حداقل ۱۰برابر سرعت دانلود 4G) تجربه جدیدی را برای کاربران فراهم می‌آورد."

برای مثال در 5G دانلود یک فیلم سینمایی در چندین ثانیه قابل انجام است؛ البته قابلیت‌های 5G محدود به سرعت بالای اینترنت نیست و به عنوان یک شبکه هوشمند، استفاده از داده و تجزیه و تحلیل آن را پشتیبانی می­‌کند. در این فناوری ارتباطی جدید می‌توان با اتصال انبوهی از اشیاء هوشمند به شبکه، اینترنت اشیاء را شکل داد. اشیاء متصل به شبکه شامل خودروهای خودران، تجهیزات کارخانه‌ها، حسگرهای دما و نور درون منازل و ده‌ها مثال دیگر است.

پیش‌بینی می‌شود در کمتر از ۵سال تعداد مشترکان 5G در سطح جهان به یک میلیارد مشترک برسد

معاون رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: "در حال حاضر شبکه 5G در شماری از کشورهای جهان در مرحله عرضه به بازار و استفاده تجاری کاربران قرار دارد و انجمن جهانی عرضه‌کنندگان موبایل (GSA) پیش‌بینی کرده که در کمتر از ۵سال تعداد مشترکان 5G در سطح جهان به یک میلیارد مشترک برسد، در حالی که نسل‌های سوم و چهارم به ترتیب در ۱۰ سال و کمتر از ۶سال به این نقطه رسیده بودند و این نشان از ارزش بالای فناوری 5G نزد سرمایه‌گذاران و عموم مردم دارد."

ابراهیمی در ادامه صحبت‌های خود گفت: "بر اساس گزارش اتحادیه جهانی ارتباطات (ITU)، نسل پنجم ارتباطات سیار تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد خواهد داشت و در صورت موفقیت کامل، ۱۲.۳ تریلیون دلار خروجی اقتصاد جهانی را به ارمغان می‌­آورد و کشورهای در حال توسعه می‌توانند از این فرصت بهره ببرند."

برنامه راهبردی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جهت توسعه ارتباطات سیار نسل پنجم در کشور

سید بابک ابراهیمی در ادامه افزود: "در راستای پیاده‌سازی و توسعه ارتباطات سیار نسل پنجم در کشور، برنامه راهبردی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر پایه توسعه زیرساخت به خصوص واگذاری باندهای فرکانسی، فراهم‌سازی محیط پویا برای رشد صنعت در این حوزه، ظرفیت‌سازی از طریق پرورش نیروی انسانی ماهر، دستیابی به دانش نظری و عملی و نیز افزایش آگاهی عموم و در نهایت توسعه همکاری‌های موثر در داخل و خارج کشور به منظور تبادل دانش و تجربه و مشارکت در فرآیند استانداردسازی و هماهنگ‌سازی فرکانسی تدوین شده است و معاونت‌های مختلف این سازمان در حال فعالیت در این حوزه‌‏ها هستند."

معاون رگولاتوری همچنین گفت: "برای پیاده‌‏سازی 5G توسعه شبکه ثابت کشور از اهمیت زیادی برخوردار است ولی با توجه به پایین بودن ARPU در بخش ارتباطات ثابت، بازگشت بلندمدت سرمایه، حجم بالای سرمایه­‌گذاری، توان اندک مالی اکثر شرکت‌های حاضر در بخش ثابت و الزام به سرمایه‌گذاری جدید به دلیل تغییر فناوری، انتخاب رویکرد توسعه شبکه‌های ارتباطی پهن­‌باند ثابت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود که سازمان تنظم مقررات برنامه عملیاتی ویژه خود را تا پایان شهریورماه اعلام و شروع خواهد نمود."