اقتصاد دیجیتال ۶۰ درصد تولید ناخالص جهانی را در برمی‌گیرد

اقتصاد دیجیتال ۶۰ درصد تولید ناخالص جهانی را در برمی‌گیرد
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۸

معاون دفتر بررسی های اقتصادی وزارت ارتباطات گفت: طبق مطالعات مجمع جهانی اقتصاد، تا سال ۲۰۲۲، بیش از ۶۰ درصد از GDP جهانی، دیجیتالی شده خواهد بود.

به گزارش گرداب، جمال صوفیه در سیزدهم فروم اقتصاد دیجیتال که با تمرکز بر دیدگاه های خرد و ویژگی های کلیدی اقتصاد دیجیتال برگزار شد، گفت: اهمیت موضوع اقتصاد و تحول دیجیتال، ناشی از گزارشی است که مجمع جهانی اقتصاد در اهمیت و وسعت اقتصاد دیجیتالی شده، ارائه و در آن اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۲، بیش از ۶۰ درصد GDP جهانی، دیجیتالی شده خواهد بود.

معاون دفتر بررسی های اقتصادی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در این گزارش همچنین برآورد شده که حدود ۷۰ درصد ارزش جدید خلق شده در اقتصاد، در طول دهه آینده مبتنی بر پلتفرم هایی باشد که به صورت دیجیتالی، فعال شده اند. این در حالی است که در حال حاضر هنوز، نزدیک ۵۰ درصد جمعیت جهان در اقتصاد دیجیتال هیچگونه مشارکتی ندارند.

وی با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال شاخه‌ای از اقتصاد است که به مطالعه کالاها و خدمات دیجیتال می پردازد، گفت: به بیان دیگر، کالاها و خدمات دیجیتال، تشکیل دهنده اقتصاد دیجیتال هستند؛ زیرا طبق تعریف، اقتصاد دیجیتال اقتصادی مبتنی برICT مانند اینترنت، گوشی های هوشمند، شبکه های موبایل و بدون سیم، شبکه های فیبرنوری، اینترنت اشیاء، محاسبات و ذخیره سازی ابری، خدمات اشتراکی، اَپ ها و رمز ارزها است.

صوفیه، خدمات دیجیتال را شامل هر چیز دیجیتال عنوان کرد و ادامه داد: داده تولید شده توسط کاربران، اپلیکیشن های دیجیتال، خدمات ارائه شده بر بستر اینترنت و ذخیره سازی و پردازش داده بخشی از خدمات دیجیتال نامیده می شوند.

وی با بیان اینکه شرکت هایی مانند گوگل، اپل، توئیتر، فیس بوک، اسپاتیفای، ویکی پدیا و امثال این ها، بازیگران شاخص در اقتصاد دیجیتال به شمار می آیند، افزود: مهم ترین دارایی این شرکت ها که به ارائه خدمات دیجیتال می پردازند، شبکه مشتریانشان است و این دارایی ارزش زیادی برای این شرکت ها به همراه می آورد و آنها را به شاخص ترین بازیگران اقتصاد دیجیتال در دنیا تبدیل کرده است.