Gerdab.IR | گرداب

22 درصد از کاربران رایانه هنوز نیز از ویندوز ۷ استفاده می‌کنند

22 درصد از کاربران رایانه هنوز نیز از ویندوز ۷ استفاده می‌کنند
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰

ز بین کاربرانی که هنوز نیز از ویندوز ۷ استفاده می‌کنند، مصرف‌کنندگان، SMB‌ها و مشاغل بسیار کوچک (VSB)، تقریباً هر کدام از آن‌ها سهم یکسانی (۲۲%) را به خود اختصاص داده‌اند.

اخیراً Kaspersky تحقیقی را بر اساس فراداده‌های سیستم عامل ناشناس که با رضایت کاربران شبکه امنیتی این شرکت ارائه شده، انجام داده است.

در این بررسی مشخص شد که تقریباً یک چهارم (۲۲%) از کاربرانی که از رایانه استفاده می‌کنند، هنوز نیز از سیستم عامل ویندوز ۷ که از ژانویه‌ی ۲۰۲۰ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری، مخصوصا اصلاحات امنیتی مهم به آن ارسال نمی‌گردد، استفاده می‌کنند.

براساس این گزارش، از بین کاربرانی که هنوز نیز از ویندوز ۷ استفاده می‌کنند، مصرف‌کنندگان، SMB‌ها و مشاغل بسیار کوچک (VSB)، تقریباً هر کدام از آن‌ها سهم یکسانی (۲۲%) را به خود اختصاص داده‌اند. نکته‌ی قابل توجه این است که تقریباً یک چهارم VSB‌هایی که از سیستم عامل قدیمی استفاده می‌کنند، فاقد کارمندان متخصص در زمینه‌ی فناوری اطلاعات هستند تا آن‌ها را از به‌روز بودن یا نبودن سیستم عامل‌شان مطلع کنند.

یافته‌های Kaspersky هم‌چنین نشان داد که تنها درصد کمی (کمتر از ۱%) از افراد و مشاغل هنوز از سیستم عامل‌های قدیمی‌تر مانند ویندوز XP و ویستا استفاده می‌کنند که پشتیبانی از آن‌ها به ترتیب در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ پایان یافت. به طور کلی، حدود یک چهارم (۲۴%) از کاربران هنوز نیز از سیستم عامل ویندوز بدون پشتیبانی اصلی استفاده می‌کنند. خوشبختانه، ۷۲% از کاربران از ویندوز ۱۰ که آخرین نسخه‌ی سیستم عامل ویندوز است استفاده می‌کنند، که امن‌ترین گزینه است.

دانستن خطرات استفاده از یک سیستم عامل قدیمی و یافتن راه‌حلی مناسب برای آن، بهترین کار است. برای محافظت از خودتان و یا کسب‌وکارتان، Kaspersky موارد زیر را به شما توصیه می‌کند:
• از نسخه‌ی به‌روزرسانی شده‌ی سیستم عامل استفاده کنید و از فعال بودن ویژگی به‌روزرسانی خودکار مطمئن شوید.

• اگر امکان به‌روزرسانی به آخرین نسخه‌ی سیستم عامل وجود ندارد، سازمان‌ها باید تهدیدات احتمالی را در نظر بگیرند و سیستم‌های به‌روزرسانی نشده را از دیگر بخش‌های شبکه جدا کنند.


• از فناوری‌هایی که جلوی سوءاستفاده‌گری‌های هکر‌ها را می‌گیرند استفاده کنید، تا خطراتی را که سیستم عامل‌های قدیمی (مانند ویندوز ۷ و نسخه‌های قدیمی‌تر) ممکن است ایجاد کنند، کاهش دهید.


Oliver Tavakoli، مدیر ارشد فناوری در Vectra در بخش San Jose-کالیفرنیا، که برای شناسایی و دستگیری مجرمان سایبری از هوش مصنوعی استفاده می‌کند، می‌گوید: «استفاده از سیستم عامل قدیمی که دیگر به‌روزرسانی امنیتی دریافت نمی‌کند، شبیه به رانندگی با اتومبیلی است که چراغ ترمز آن روشن است.

احتمال وقوع فاجعه زیاد است و با این وجود نمی‌توان به کاربران هشدار داد که چقدر استفاده از این نوع سیستم عامل‌ها خطرناک است. اینجاست که نیاز داریم تا دولت یا سازمان‌های غیردولتی دست به کار شوند و برنامه‌هایی را برای تشویقِ کاربران به استفاده از سیستمعامل‌های به‌روزرسانی شده در پیش بگیرند.»


Dirk Schrader، معاون جهانی و محقق امنیتی در New Net Technologies (NNT)، ارائه‌دهنده‌ی نرم‌افزار امنیت سایبری در شهر ناپل واقع در فلوریدا، می‌گوید: «سیاست‌های خرید عموماً به این شکل است که اگر بخواهند چیزی بخرند اول می‌گویند هنوز هم کار می‌کند و پس از آن، از خرید کردن منصرف می‌شوند. حالا خواهیم دید در دوازده ماه آینده تحت تاثیر ابتکارات دولت بایدن، این نوع افراد چه راهی را در پیش خواهند گرفت.»


Schrader در ادامه می‌گوید: «از آن‌جایی که دیجیتالی شدن به اضافه کردن سیستم‌های جدید احتیاج دارد، به احتمال زیاد سیستم‌های موجود دست نخورده باقی خواهند ماند. در هر صورت، سازمان‌هایی که هم‌چنان از ویندوز ۷ استفاده می‌کنند، به دلیل دسترسی نداشتن به آخرین نسخه‌های امنیتی، هدف بسیاری از حملات سایبری خواهند بود و اگر یکی از این حملات موفق باشد و اطلاعاتی از آن سازمان به بیرون درز پیدا کند، شهرت و اعتبار خود را در بین عموم از دست خواهند داد.

به عنوان یک سازمان اگر امکان دسترسی به به‌روزرسانی‌ها را ندارید، از فعال و محدود بودن دسترسی به فایروال‌ها اطمینان حاصل کنید و با استفاده از VLAN‌ها یا فایروال‌های داخلی، دستگاه‌های به‌روزرسانی نشده را از شبکه‌ی مرکزی جدا کنید.»