Gerdab.IR | گرداب

معرفی کتاب| عدالت سایبری + دانلود فایل

معرفی کتاب| عدالت سایبری + دانلود فایل
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۰

کتاب عدالت سایبری: حقوق بشر و حکمرانی درست برای اینترنت مقدمه‌ای منحصر به فرد درباره چگونگی انطباق هنجار‌های حقوق بشر و رژیم‌های حکمرانی با فضای سایبری را ارائه می‌دهد.

"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتاب‌هایی را در این عرصه معرفی می‌‎کند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."

به گزارش گرداب، در این کتاب به مجموعه‌ای از مسائل مختلف از جمله قوانین بین‌المللی حقوق بشر، حکومت و رژیم‌ها و نظریه‌های امنیت سایبری و فضای سایبری پرداخته می‌شود.

این کتاب، عدالت سایبری را به عنوان رویکردی مناسب برای ترویج حکمرانی خوب بر اساس هنجار‌های حقوق بشری در اینترنت معرفی می‌کند. نویسنده، فضای مجازی را به عنوان یک فضای عمومی بدون مرز و بدون نظارت دولتی که بتواند از افراد در این فضا محافظت کند و آن‌ها را پرورش دهد، تعریف می‌کند.

با توجه به دامنه رو به رشد ارتباطات و تعاملات در اینترنت، نویسنده نشان می‌دهد که چگونه مقررات حقوق بشر و حکومتی را می‌توان با فضای سایبری مطابقت داد تا مسئولیت‌پذیری، شفافیت در عمل و تعامل بیش‌تری بین افرادی که از اینترنت استفاده می‌کنند و کسانی که آن را مدیریت و ارائه می‌کنند به وجود بیاید.

عدالت سایبری یک رویکرد قابل اجرا برای تعریف این موضوع است که چگونه حکمرانی درست و مقررات و هنجار‌های حقوق بشر می‌توانند راهنمای مؤثری برای اداره اینترنت باشند. فضای سایبری یک فضای عمومی بدون مرز است که در آن اینترنت یک شبکه و ابزاری است که امکان اتصال و برقراری ارتباط بین دستگاه‌های دیجیتالی مختلف را امکان‌پذیر می‌سازد.

فضای مجازی روز به روز بیش‌تر به یک فضا تبدیل شده است؛ فضایی که ما در آن هم‌زمان در فضای آنلاین و آفلاین حرکت می‌کنیم. اما تفاوت اصلی فضای آنلاین و آفلاین با دنیایی که ما در آن زندگی و کار می‌کنیم این است که در فضای آنلاین، کاربران و مؤسساتی که خدمات آنلاین ارائه می‌دهند مسئولیت‌پذیر نیستند و نمی‌توان به آن‌ها چندان اعتماد کرد. هرچند هنجار‌ها و استاندارد‌های بین‌المللی حقوق بشر چه در فضای آنلاین و چه در فضای آفلاین هنجار‌های معتبری هستند اما موضوع این است که حس احترام به این هنجار‌ها، قانونی بودن و قابلیت دادخواهی داشتن این استاندارد‌ها در فضای اینترنتی و خدماتی که به کاربران به عنوان مثال در رسانه‌های اجتماعی، بانکداری آنلاین، ذخیره‌سازی داده‌ها و انتقالات ارائه می‌شود وجود ندارد.

سؤال مهمی که پیرامون عدالت سایبری ایجاد می‌شود این است که چه کسی و چگونه در فضای بدون مرزی که هیچ نظارت حکومتی وجود ندارد باید پاسخگو باشد؟

بنابراین، می‌توان گفت فضای سایبری فضایی است که در آن امکان اجرای قوانین حکومتی و مورد توافق جهانی وجود ندارد زیرا فاقد نهاد‌های قانونی یا قضایی مانند دادگاه سایبری، دولت، دیوان سالاری، پلیس یا پارلمانی که بر فعالیت‌های افراد نظارت و مدیریت داشته باشد، است و مکانیزمی که از حقوق کاربران دفاع کند، وجود ندارد.

این کتاب 89 صفحه‌ای برای محققان و سیاست‌گذارانی که علاقه‌مند به ایجاد سیستم‌های نظارتی و حاکمیتی برای فضای مجازی هستند تا بین کاربران حس اعتماد و حمایت ایجاد شود، مفید واقع خواهد شد.

عنوان کتاب: عدالت سایبری: حقوق بشر و حکمرانی درست برای اینترنت
عنوان اصلی: Cyber Justice: Human Rights and Good Governance for the Internet
نویسنده: انیا میر (Anja Mihr)
سال انتشار: 2017
ناشر: Springer

دانلود کتاب