Gerdab.IR | گرداب

افزایش کشور‌هایی که رمزارز درآن‌ها ممنوع است

افزایش کشور‌هایی که رمزارز درآن‌ها ممنوع است
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۴۰۰

تعداد کشور‌هایی که رمزارز‌ها را به‌طور کامل ممنوع کرده‌اند و یا محدودیت‌های شدیدی بر آن گذاشته‌اند، در طی سه سال اخیر دو برابر شده است.

به گزارش گرداب، هرچند که سال ۲۰۲۱ از بسیاری از نظر‌ها سال خوبی برای حوزه کریپتو بود، اما در این سال تعداد کشور‌هایی که کریپتو را ممنوع اعلام کرده‌اند، نسبت به سال ۲۰۱۸ بیش از دو برابر شده است.

در سال اخیر ۹ کشور محدودیت کامل را بر کریپتو وضع کرده‌اند و ۴۲ کشور به طور ضمنی رمزارز‌ها را ممنوع اعلام کرده‌اند. این اعداد در سال ۲۰۱۸، ۸ و ۱۵ بوده است. کتابخانه کنگره آمریکا، واحد پژوهشی سنای آمریکاست و به عنوان کتابخانه ملی این کشور فعالیت می‌کند.

در این گزارش محدودیت یا ممنوعیت کامل به معنای این است که «هر تراکنش یا نگهداری رمزارز‌ها عمل مجرمانه محسوب می‌شود» و ممنوعیت ضمنی، اما این است که صرافی‌های رمزارز، بانک‌ها و سایرنهاد‌های مالی از «معامله با رمزارز‌ها یا پیشنهاد خدمات به افراد/کسب‌وکار‌هایی که با رمزارز‌ها سرکار دارند، منع می‌شوند».

۹ کشوری که ممنوعیت کامل برای کریپتو وضع کرده‌اند، عراق، مصر، قطر، عمان، مراکش، الجزیره، تونس، بنگلادش و چین هستند. ممنوعیت کریپتو در چین در سال اخیر بیشترین توجه را به خود جلب کرد.

نشانه‌هایی از کاسته شدن روند افزایش تعداد کشور‌های ممنوع‌کننده رمزارز‌ها دیده نمی‌شود و امروزه دولت‌ها قصد ورود هرچه بیشتر در این حوزه را دارند. به جز کشور‌هایی که ممنوعیت کامل وضع کرده‌اند، کشور‌های دیگر اغلب قوانینی همچون ضد پولشویی وضع کرده‌اند. برطبق این گزارش در حال حاضر ۱۰۳ کشور چنین قوانینی وضع کرده‌اند؛ این در حالی است که در سال ۲۰۱۸ تنها ۳۳ کشور به این فکر افتاده بودند تا حفره‌های قانونی خود را پر کنند.