Gerdab.IR | گرداب

معرفی کتاب| قربانی‌شناسی سایبری + دانلود فایل

معرفی کتاب| قربانی‌شناسی سایبری + دانلود فایل
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۴۰۱

کتاب قربانی‌شناسی سایبری، دیدگاهی اجتماعی-حقوقی در مورد قربانی شدن افراد در فضای آنلاین ارائه می‌دهد که به صورت واضح و غیرفنی نوشته شده است و راه‌حل‌های عملی برای رفع این مشکل را نشان می‌دهد.

"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتاب‌هایی را در این عرصه معرفی می‌‎کند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."

به گزارش گرداب، در چند سال اول هزاره، به دلیل رونق شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی، انقلابی در اینترنت و سیستم‌های ارتباطی دیجیتال رخ داد. نفوذ اینترنت به زندگی عموم مردم به شدت رشد کرد و صنعت تلفن‌های هوشمند با رونق فراوانی روبرو شد. مردم رفته رفته پول پلاستیکی را به پول کاغذی ترجیح دادند و بانک‌ها شروع به گسترش خدمات الکترونیکی خود کردند. اما این موضوع خطرات زیادی را به همراه داشت و حساب‌های بانکی زیادی مورد هدف سارقان قرار گرفت.

تعداد زیادی از افراد، شبکه خود را برای کسب سود غیرقانونی توسعه دادند. در طی چند سال بعد، مردان، زنان، سازمان‌های دولتی و غیردولتی هدف حملات سایبری بی‌شماری قرار گرفتند. در طی بیماری همه‌گیر در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، وضعیت اسفناک قربانیان جرائم سایبری به اوج رسید. دیگر تنها مشکل دیجیتالی، دزدی پول آنلاین نبود و جرائم خشونت‌آمیز علیه زنان و کودکان، جرائم ناشی از نفرت، خرابکاری‌های سیاسی، جنایات مربوط به مالکیت معنوی و ... در فضای سایبری نیز به مشکلات اضافه شدند.

کتاب قربانی‌شناسی سایبری، دیدگاهی اجتماعی-حقوقی در مورد قربانی شدن افراد در فضای آنلاین ارائه می‌دهد که به صورت واضح و غیرفنی نوشته شده است و راه‌حل‌های عملی برای رفع این مشکل را نشان می‌دهد.

دباراتی هالدر، نویسنده این کتاب، با هدف تکمیل کردن ادبیات و متون موجود در مورد این موضوع، ابعاد معاصر مسأله قربانی شدن افراد در طی جرائم سایبری را به صورت کیفی تحلیل می‌کند. مرور ادبیات به همراه مطالعات موردی به نویسنده اجازه می‌دهد تا وضعیت کنونی قربانی شدن افراد به خاطر جرائم سایبری را به خوبی بررسی کند.

نمایه‌ای از قربانیان جرائم سایبری بر اساس ویژگی‌های گروه‌های مختلف قربانیان در این کتاب تهیه شده است. هم‌چنین، دستورالعمل‌های سیاستی جدیدی بر پایه اسناد سازمان ملل در مورد جرائم سایبری و عدالت برای قربانیان پیشنهاد شده است تا علاوه بر جلوگیری از قربانی شدن افراد، راه‌های جدیدی برای گرفتن حق قربانیان چنین جرائمی پیدا شود.

دباراتی هالدر دارای مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه کلکته، مدرک کارشناسی ارشد حقوق در حوزه حقوق کیفری و امنیتی از دانشگاه پارول و مدرک دکترای حقوق از دانشگاه ملی حقوق هند در بنگلور است. او یکی از اساتید رشته حقوق در موسسه حقوقی دانشگاه پارول در گجرات هند است.

به طور کلی، این کتاب نشان می‌دهد که چگونه قربانی شدن یک بخش در طی جرائم سایبری می‌تواند بر بخش‌های دیگر نیز تأثیر بگذارد. این کتاب هم‌چنین به بررسی این موضوع می‌پردازد که چرا مهاجمان با استفاده از روش‌های خاصی به قربانیان خود حمله کرده و در طی اثرات جانبی این حملات به شیوه‌های غیرمنتظره‌ای، آسیب بیش‌تری به دیگر اعضای جامعه وارد می‌کنند.

کتاب قربانی‌شناسی سایبری: بررسی مسأله قربانی شدن افراد در طی جرائم سایبری برای استفاده به عنوان کتاب درسی در دوره‌های قربانی‌شناسی سایبری و هم‌چنین برای سیاست‌گذاران و فعالان این حوزه مناسب خواهد بود.

عنوان کتاب: قربانی‌شناسی سایبری: بررسی مسأله قربانی شدن افراد در طی جرائم سایبری
عنوان اصلی: Cyber Victimology: Decoding Cyber-Crime Victimisation
نویسنده: دباراتی هالدر (Debarati Halder)
سال انتشار: ۲۰۲۱
ناشر: Routledge

دانلود کتاب