مدیرعامل تتر در نامهای به سناتور آمریکایی میگوید که این شرکت قصد دارد به یک شریک در سطح جهانی برای ایالات متحده تبدیل شود تا هژمونی دلار در سراسر جهان را گسترش دهد.
به گزارش گرداب، این استیبلکوین معروف دنیای ارز دیجیتال که متعلق به شرکتی هنگکنگی به همین نام است، با آژانسهای افبیآی، اداره مالیات، وزارت دادگستری و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا همکاری دارد.
از مدتها پیش نشانههایی از ارتباط مستقیم این شرکت با نهادهایی در آمریکا وجود داشت، اما به دلیل فضای خاص دنیای ارز دیجیتال که مفاهیمی، چون غیر متمرکز و عدم نظارت دولتها بسیار در آن شنیده میشود، این شرکت بهطور رسمی همکاری خود با آمریکا را اعلام نکرده بود. اما حالا همه چیز رسمی و علنی شده. نه تنها رگولاتوری فضای مجازی آمریکا بلکه سرویس اخذ مالیات در این کشور (سرویس درآمد داخلی یا IRS)، وزارت دادگستری (DOJ) و افبیآی نیز همکاری نزدیکی با تتر دارند.
آمریکا در چند سال اخیر بارها تتر را تهدید کرده بود که در صورت عدم تبعیت از مقررات با این پلتفرم برخورد خواهد کرد. قانونگذاری ارز دیجیتال و حوزه بلاکچین یکی از اولویتهای اصلی دستگاههای قانونی این کشور در سه سال اخیر بوده است. تحریم کردن کد برنامهنویسی یک میکسر ارز دیجیتال در سال گذشته نخستین باری بود که یک کد (اوپن سورس که در اختیار همگان بود) به دست یک دولت تحریم شد.
در سالهای گذشته قانونگذاران آمریکایی نسبت به رواج استیبلکوین تتر ابراز نگرانی کرده بودند. استیبل کوین به ارز دیجیتالی میگویند که ارزش آن معادل پول یک کشور است و هر تتر معادل یک دلار است. شرکت تتر قبلاً به دروغ مدعی بود که به ازای صدور هر یک تتر (USDT) یک دلار کنار میگذارد.
دولت آمریکا نشان داده که به هیچوجه قصد ندارد رویای «غیرمتمرکز» و «بلاکچین» محقق شود. فناوری بلاکچین با ظهور خود نه تنها شیوه جابهجایی، ذخیرهسازی و ... را دگرگون کرد، بلکه خود را به کلیدواژه مدافعان خاماندیش «حقوق بشر» و «دموکراسی» بدل ساخت.
عدهای خیال میکردند با ظهور بلاکچین شیوه جدیدی قرار است بر جنبههای مختلف زندگی انسان اعمال شود که در عین برقراری ایمنی و امنیت، نیاز به هیچ نهاد ناظر و قانونگذار و مجری قانونی وجود نخواهد داشت. ارزهای دیجیتال نمونه نخست جهان آینده تلقی میشد، جهانی که نیاز به یک دولت و بانک مرکزی نداشت؛ دست پنهان بازار از طریق بلاکچین به دست آشکار بازار بدل میشد.
اما دولت آمریکا و سرمایهداری امنیتی این کشور نه تنها قصد واگذاری قدرت خود را به این فناوری جدید نداشت، بلکه برنامه این بود که از طریق این برنامه کنترل و نفوذ بیشتری بر روی شهروندان اعمال شود. حالا با ظهور ارز دیجیتال بانک مرکزی (CDBC) دولتهای غربی به تمام تراکنشهای شهروندانشان دسترسی دارند و فناوری بلاکچین ابزاری نظارتی دقیقتری را در اختیار آنها قرار داده است.
چگونه آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده کنترل بازار ارزهای دیجیتال را به دست میگیرند؟
بزرگترین ارائهکننده استیبلکوین جهان، شرکت تتر ۳۲۶ کیفپول را که حاوی تتر (USDT) به میزان ۴۳۵ میلیون دلار بودند، بنا به درخواست مقامات آمریکایی مسدود کرده است. مسدود شدن این کیف پولها برای کمک به سازمانهای امنیتی آمریکا از جمله وزارت دادگستری، افبیآی و سرویس مخفی این کشور بوده است. تتر در نامهای به تاریخ ۱۵ دسامبر به این مسئله اعتراف کرده است.
همچنین اخیراً مکاتباتی بین سناتور سینتیا ام. لومیس و نماینده کنگره فرنچ هیل با تتر منتشر شد که در آن نمایندگان شرکت به نگرانیها در مورد استفاده از استیبل کوینها برای فعالیتهای غیرقانونی مانند پولشویی و تأمین مالی تروریسم پاسخ دادند.
دریافت فایل شماره ۱: نامه تتر به سینتیا ام لومیس
دریافت فایل شماره ۲: نامه تتر به سینتا لومیس و فرنچ هیل
در انتشار این نامهها، پائولو آردوینو، مدیرعامل تتر خاطرنشان میکند که این شرکت قصد دارد به یک شریک در سطح جهانی برای ایالات متحده تبدیل شود تا هژمونی دلار در سراسر جهان را گسترش دهد.
نکته قابل توجه نیز این است که کشورهایی که مشکل اقتصادی گسترده دارند، مانند آرژانتین، برزیل، نیجریه و ... قصد دارند مشکلات ارزی خود را با تتر (USDT) برطرف کنند. تتر مسئله کمبود دسترسی به دلار را برای این کشورها برطرف کرده است. اما اقتصاد این کشورها را به شعبهای از آمریکا گره میزند و ارزش سرمایههای مردم در این کشورها به استیلای قدرت سیاسی آمریکا گره خورده است.
تتر چه تعهداتی به سازمانهایی آمریکایی داده است؟
نمایندگان تتر در این نامه تاکید کردند که این شرکت در تاریخ ۱ دسامبر «سیاست مسدود کردن کیف پول» را برای کمک به سازمانهای امنیتی برای مبارزه با استفاده غیرقانونی از استیبلکوینها اجرا کرد. تتر این لحظه را «نقطه عطف تاریخی» نامید، گفت که این سیاست «ساده، اما مؤثر» همه کیف پولهای موجود که توسط اداره کنترل اموال خارجی (OFAC)، در لیست تحریم قرار گرفتهاند، مسدود میکند. تتر با این کار به ابزار تحریم آمریکا قدرتی مجدد میدهد.
مدیران تتر اضافه کردند که سرویس مخفی آمریکا اخیراً به پلتفرم ارتباطی خود دسترسی پیدا کرده و این شرکت در حال حاضر برای ارتباط نزدیک با FBI تلاش میکند. تتر همچنین میگوید به وزارت دادگستری (DOJ) کمک کرده "مجرمان را دستگیر کند و باعث بهبود قربانیان شود"
نمایندگان تتر جهت خدمترسانی به دولت آمریکا، به طور خاص یک برنامه «قوی» شناخت مشتری (KYC) و مبارزه با پولشویی (AML) اضافه کردهاند که با برنامه «موسسات مالی پیچیده» برابری میکند.
برنامه KYC/AML تتر همچنین با همکاری نهاد مالیاتی آمریکا عملی شده است. در سرویس اطلاعات مالی ایالات متحده (FinCEN)، تتر به عنوان یک شرکت ارائهدهنده خدمات مالی موثق ثبت شده است.
نمایندگان تتر با شرکتهای دیگر مانند Chainalysis و WorldCheck همکاری خواهند کرد تا پیشینه مشتریان بررسی شوند. این شرکت همچنین از این خدمات برای بررسی مداوم اخبار و اطلاعات مشتریان فعلی استفاده میکند تا از به روز بودن اطلاعات اطمینان حاصل کند.
تتر تأکید کرد که هزاران مشتری این شرکت عمدتاً شامل افراد، بازرگانان و مؤسسات معتبر هستند. تتر به دلیل تعداد محدود مشتری در مقایسه با میلیونها مشتری برخی از صرافیهای ارزهای دیجیتال، «تعیین بسیار دقیقتری» را برای همه مشتریان خود انجام میدهد.
در واقع، سیستم کنترل تتر اکنون به سرعت در حال تنظیم با استانداردهای صنعت مالی ایالات متحده است و در اختیار سازمانهای این کشور قرار خواهد گرفت.
همکاری گسترده با دولتها
تتر در حال حاضر با ۱۹ حوزه قضایی در سراسر جهان کار میکند و در برخی موارد به طور فعالانه اطلاعات را به مجریان قانون ارائه میدهد.
در پلتفرم تتر، به درخواست مجریان قانون ۸۰۰ میلیون USDT در آدرسهای بازار ثانویه (P۲P) مسدود شد که عمدتاً با هک و سرقت مرتبط بودند. این شرکت همچنین گزارش داد که با ۶۸ درخواست مختلف به وزارت دادگستری ایالات متحده کمک کرد و ۱۸۸ کیف پول حاوی ۷۰ میلیون USDT را مسدود کرد.
تتر با آژانس مبارزه با تامین مالی تروریسم رژیم صهیونیستی با نام اختصاری NBCTF برای شناسایی و مسدود کردن کیف پولهای مرتبط با حماس و سایر سازمانهای تروریستی همکاری کرد.
این ماجرا چه معنایی دارد؟
در بازار ارزهای دیجیتال امروز، تتر بسیار پراستفاده است. بخش قابل توجهی از معاملات در سراسر جهان، به ویژه در مناطق با تورم بالا مانند آفریقا و آمریکای لاتین، از طریق USDT انجام میشود. در این مناطق، USDT عملا تنها راه محافظت از پسانداز در برابر تورم و انجام معاملات با افق چند ماهه یا بیشتر است. طبیعتاً نمایندگان سرویسهای اطلاعاتی و جامعه اطلاعاتی آمریکا تمام تلاش خود را برای کنترل این پروژه به کار خواهند گرفت.