رشد قارچگونه جرائم سازمانیافته بینالمللی و سوء استفاده از بستر اینترنت و سایر سامانههای ارتباطی و انجام اقدامات تروریستی، جاسوسی اینترنتی، پولشویی و تخریب نظام فرهنگی و اجتماعی جامعه و هتک حرمت و توهین به مقدسات دینی و ارزشهای انقلابی از دلایل راهاندازی این مرکز به منظور شناسایی و برخورد با جرائم مذکور با هماهنگی قوه قضائیه بوده است.
پروژههای مضلین، فتنه عمیق، دارکوب، مرصاد، چشم روباه، ناصح و عنکبوت بخشی از اقدامات این مرکز است که از طریق سایت «گرداب» رسانهای شده است. نکته قابل توجه آنکه پایه بخش قابل توجهی از پروژههای اجرا شده توسط مرکز، ناشی از گزارشهای مردمی ارسال شده از طریق این سایت بوده است.
اما اکنون و با توجه به:
- گسترش روز افزون شبکههای اجتماعی موبایلی و تلاش گسترده دشمن برای تخریب نظام فرهنگی جامعه از این طریق همزمان با عدم فرهنگسازی صحیح از این شبکهها
- کاهش شدید سن کاربران فضای مجازی و تلاش بیش از پیش گروههای معاند برای ایجاد انحراف در فعالیت آنان
- تلاش بیگانگان برای تغییر سبک زندگی مردم در پوشش فناوری اطلاعات
- گسترش حوزه دیپلماسی دیجیتال به عنوان یکی از شاخههای دیپلماسی عمومی
- فرآیند رفت و برگشتی فضای مجازی و حقیقی و تاثیر متقابل آنان بر یکدیگر
- گسترش ابعاد جاسوسی سرویسهای غربی از کاربران در پوشش ارائه سرویسهای رایگان
- پیدایش روشهای جدید نفوذ و خرابکاری و حمله سایبری دشمن به موقعیتها و مکانهای مهم کشور
- تلاش گسترده دشمن برای ایجاد دسترسی غیرمجاز (دور زدن فیلترینگ)
- و مواردی از این قبیل
عرصههای جدیدی از تهدید پیشروی مرکز بررسی جرائم سازمانیافته باز شده که منجر به گسترش حوزه مأموریت و روزآمد کردن ساختار و جایگاه این مجموعه شده است تا بتواند پاسخگوی نیازهای جامعه حقیقی و مجازی باشد.
لذا بر این اساس در اواخر سال ۱۳۹۳ ساختار مجموعه «فرماندهی پدافند سایبری» بهبود یافت و «فرماندهی امنیت سایبری سپاه» تشکیل شد تا علاوه بر ادامه روند پیشین، مأموریتهای جدید خود را برای ارتقای امنیت کاربران فضای مجازی از لحاظ محتوایی و فناوری اجرایی کند.
اینک وبسایت «گرداب»، ارگان رسمی «فرماندهی امنیت سایبری سپاه» محسوب میشود.