به گزارش
گرداب به نقل از ایران دیپلماتیک، "تام یلتن"، گزارشگر "ان پی آر" طی گزارشی می نویسد: متخصصین امنیتی سازمان های دولتی و خصوصی مدت مدیدی است که نگران شروع جنگ سایبری با چین و روسیه هستند. این دو کشور قادر به راه اندازی حملات مخرب علیه آن دسته از شبکه های کامپیوتری هستند که سرمایه های حیاتی مانند سیستم های برقرسانی و مالی را کنترل می کنند.
این گزارش اضافه می کند: هم اکنون آنها با تهدید دیگری روبرو شده اند و آن ایران است. Jeffrey Carr، متخصص جنگ سایبری و مشاور وزارت دفاع آمریکا ادعا کرد که ایران منابع و توانایی لازم به عنوان یک رقیب قدرتمند برای درگیری در یک جنگ سایبری را دارد.
وی می افزاید: تخصص ایران در حد تواناییهای چین و روسیه نیست، ولیکن برخلاف این دو کشور، ایران در حال حاضر با آمریکا بر سر مسائل هستهای خود درگیری داشته و احتمال بروز تنش و خصومت بین دو کشور بیشتر است.
تحریم های آمریکا علیه ایران به قدری شدید است که در واقع می توان از آن به عنوان یک جنگ اقتصادی نام برد. به همراه این تحریم ها، تهدیدهای رژیم صهیونیستی در مورد اقدام نظامی علیه تاسیسات هستهای ایران، میتواند ایرانیان را وسوسه کند تا حمله سایبری علیه آمریکا را در نظر بگیرند.
این گزارش ادامه می دهد: نگرانی ها در این مورد زیاد است. "جیمز کلپر"، رئیس سازمان اطلاعات ملی در اوایل سال جاری طی گزارشی به کنگره مدعی شد که ایران در حال حاضر بیش از هر زمان دیگر خواهان حمله به آمریکا بوده و توانایی سایبری آنها به طرز چشمگیری در سال های اخیر افزایش یافته است.
به عنوان مثال،
ایرانیان توانایی قابل توجهی از خود در نظارت بر ارتباطات آنلاین مخالفین نشان دادهاند. آنها ارتش سایبری ایران را سازماندهی کرده و توانسته اند سایت توئیتر را از کار انداخته، سایت های دیگر را بلوکه کرده و حملات سایبری پیچیده در داخل ایران انجام دهند.نگرانی بزرگ ایالات متحده آن است که یک حمله سایبری می تواند سیستم شبکه برقرسانی کشور را دچار اختلال کرده و آن را از کار بیاندازد. متخصصین امنیت سایبری می گویند در حال حاضر ایران این توانایی را نداشته ولی می تواند به سیستم بانکی این کشور حمله کرده و اطلاعات مالی درون سیستم را تغییر دهد. در آن صورت، ما شاهد هرج و مرج طولانی مدت در آمریکا خواهیم بود.
ان پی آر همچنین می نویسد: ژنرال "James Cartwright"، قائم مقام اسبق رئیس ستاد ارتش می گوید: «ایران ممکن است توانایی سایبری خود را به منزله نیروی بازدارنده در قبال تهدیدات خارجی توسعه دهد. اما داشتن این توانایی لزوما برای مقاصد بازدارنده کابرد نداشته و ایران می تواند این اطلاعات را به راحتی در اختیار گروه هایی که تردید کمتری در استفاده از آن دارند، قرار دهد.
"John Brennan"، مشاور مبارزه با تروریسم کاخ سفید اظهار می کند: «برخی از کشورها در حال توسعه تهاجمی توانایی های اینترنتی خود بوده و کشورهایی نیز در تنش با آمریکا می هستند و ما از آن آگاه هستیم. ما با تمام توان خود از حمله کشورهایی که توانایی سایبری و اراده استفاده از آن را دارند، جلوگیری خواهیم کرد.