کاربران ایرانی گوگل را مات کردند

تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۱

ایرانیان به صفحه گوگل در فیس‌بوک رفته‌اند و با گذاشتن ده‌ها هزار نظر در دفاع از نام تاریخی خلیج فارس، اعتراض خود را نسبت به این اقدام گوگل اعلام کرده‌اند.

به گزارش گرداب، یک هفته بعد از حمله اینترنتی ایرانیان در سراسر جهان به صفحات فیس‌بوکی پادشاه عربستان و رئیس جمهور آمریکا، این بار صفحه رسمی شرکت "گوگل" در "فیس بوک" است که مورد هجوم گسترده ایرانیان قرار گرفته است. هزاران ایرانی با گذاشتن نظرات خود در این صفحه نسبت به حذف نام "خلیج فارس" در نقشه گوگل به شدت اعتراض کرده اند.

گوگل هفته پیش نام خلیج فارس را از سرویس نقشه خود حذف کرد. به دنبال اعلام این خبر و آغاز اعتراضات ایرانیان به این مسئله، گوگل به "بی‌بی‌سی فارسی" گفت که دلیل نشان ندادن نام خلیج فارس در سرویس نقشه‌اش این است که می‌خواهد وارد مناقشه‌های سیاسی بر سر نام این دریا نشود.

مدیر روابط عمومی این شرکت در بریتانیا توضیح داد که گوگل هیچ گونه "موضع سیاسی‌ای نمی‌گیرد" و از آن‌جا که "بعضی از مردم دنیا این آبراهه را خلیج عربی می‌نامند، برای پرهیز از ورود به یک مناقشه سیاسی، نامی برای این خلیج روی نقشه‌اش ظاهر نمی‌شود."

گوگل افزود که "سیاستش این نیست که همه مناطق جهان را روی سرویس نقشه‌اش نامگذاری کند." اما این شرکت مثالی از دریا یا منطقه دیگری در جهان که مثل خلیج فارس، نامی برای آن روی سرویس نقشه‌اش ظاهر نشود برای بی بی سی فارسی ارائه نکرد. اکنون و در صورت جست و جوی معادل نام خلیج فارس به زبان های مختلف در نقشه گوگل، این برنامه شما را به محل خلیج فارس بر روی نقشه هدایت می کند بدون آنکه نام آن بر روی صفحه وجود داشته باشد.

با وجود این اگر کاربر اینترنتی، عنوان خلیج عربی را هم در نقشه گوگل سرچ کند به محل خلیج فارس هدایت می شود بدون آن که حتی این نام نیز بر روی آن درج شده باشد.

بدین ترتیب به نظر می آید خلیج فارس تنها محل جغرافیایی جهان است که در شرایط کنونی هیچ نامی بر روی برنامه نقشه گوگل ندارد.

این در حالی است که در نرم‌افزار دیگر این شرکت به نام "گوگل‌ارث" هم نام‌های خلیج فارس و خلیج عربی در کنار هم نمایش داده می‌شوند.

دفاع از خلیج فارس در اینترنت
حالا ایرانیان از سراسر جهان به صفحه گوگل در فیس بوک رفته اند و با گذاشتن ده ها هزار نظر در دفاع از نام تاریخی خلیج فارس، اعتراض خود را نسبت به این اقدام گوگل اعلام کرده اند. روزانه هزاران نظر دیگر نیز به این مجموعه اضافه می شود.

چند روز پیش از آن نیز صدها هزار نظر به وسیله ایرانیان در دفاع از خلیج فارس و مالکیت و حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در صفحات فیس بوک پادشاه عربستان سعودی و رئیس جمهور آمریکا منتشر شد.

آنها در کامنت های پرشمار خود که اغلب به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی نوشته شد، بر نام تاریخی خلیج فارس تاکید و جزایر سه گانه این آبها را جزء همیشگی تمامیت سرزمینی ایران عنوان کردند.

صفحه منتسب به "ملک عبدالله بن عبدالعزیز" بیش از 35 هزار عضو در فیس‌بوک دارد. این صفحه حتی یک شب ظاهرا به دلیل حمله گروهی ایرانی به آن از دسترس خارج شد. در عین حال صفحه رسمی کاخ سفید در فیس بوک نیز با بیش از یک میلیون و 340 هزار عضو شاهد هزاران کامنت از طرف کاربران ایرانی بود که با انتقاد از رئیس جمهور آمریکا از اوباما می خواستند، حمایت دولت ایالات متحده از امارات متحده عربی را متوقف کند.

همچنین به تازگی گروهی از ایرانیان در اعتراض به این اقدام گوگل، لینکی به گوگل‌مپز را بر روی شبکه اجتماعی "توئیتر" ارسال کرده‌اند که در آن نوشته شده: "خلیج فارس کو؟"

خلیج فارس تنها نام تاریخی و مستند این آبها در جهان از صدها سال پیش است که هم اکنون به وسیله نهادهای مرجع بین الملل مانند سازمان ملل متحد پذیرفته شده و در اسناد و مکاتبات رسمی بین المللی استفاده می شود.

حتی برخی کشورهای عربی که هم اکنون نام خلیج فارس را تحریف می کنند، تا پیش از دهه 1960 میلادی از همین عنوان در مکاتبات رسمی و بین المللی استفاده می کردند. با آغاز موج ناسیونالیسم عربی در سال های میانی قرن بیستم بود که کشورهای عربی اندک اندک نام تاریخی خلیج فارس را به خلیج عربی تحریف کردند.

این عنوان از آن رو جعلی خوانده می شود که در هیچ سند و نقشه تاریخی بین المللی و منطقه ای، حتی در کشورهای عربی، عنوانی به این شکل وجود ندارد. در مقابل در تمام اسناد، مدارک و نقشه های جهان از 2500 سال پیش که زمان تقریبی تشکیل کشور ایران بود، نام این آب ها خلیج فارس ذکر شده است.

دولت های ایران چه در دوران پادشاهی پهلوی که ادعای اعراب برای تحریف نام خلیج فارس آغاز شد و چه در زمان جمهوری اسلامی که این ادعاها ادامه پیدا کرد، بر فارس بودن خلیج فارس تاکید کرده اند.

منبع: جام نیوز