درخواست قطعنامه صلح‌آمیز برای پیشگیری از جنگ سایبری

تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۱

یک هفته پس از حمله بدافزار شعله، سازمان ملل از کشورهای جهان خواست به دنبال یک قطعنامه صلح‌آمیز در فضای مجازی باشند تا از تهدید جنگ سایبری در سطح جهان جلوگیری شود.

به گزارش گرداب، دکتر "همادون توره"، رئیس سازمان ارتباطات راه دور سازمان ملل یک هفته پس از حمله بدافزار "Flame" به عنوان یکی از حملات پیچیده سایبری اظهار داشت که کشورهای در حال توسعه برای دفاع از خود در مقابل تهدیدها مورد کمک قرار گرفته اند.

وی اظهار داشت که Flame را یک اقدام در راستای جنگ سایبر در نظر نمی گیرد، وضعیت جهانی هنوز به چنین سطحی نرسیده است.

وی در پاسخ به منبع احتمالی این ویروس اظهار داشت که تمام شواهد نشان می دهد که این ویروس از سوی یک کشور ایجاد شده و این امر واضح است. اتحادیه بین المللی ارتباط از راه دور سازمان ملل قرار نیست که درباره مسئول این ویروس قضاوتی انجام دهد وظیفه ما ارتقای همکاری ها در این عرصه است.

این در حالی است که دکتر توره اظهار داشت که وی این موضوع را به صورت مستقیم با برخی از کشورها مطرح کرده است.

بر اساس گزارش بی بی سی، وی تأکید کرد: «برای سازمان ملل این امر بسیار مهم است که کشورهای عضو این سازمان با یکدیگر همکاری کنند تا بتواند در مقابل تهدیدهای سایبر آینده از خود دفاع کنند.»

دکتر همادون توره تصریح کرد: «در حال حاضر خطر جنگ سایبر وجود دارد اما کاری که باید برای جلوگیری از آن انجام دهیم این است که در مرحله اول از وقوع آن پیشگیری کنیم. سازمان ملل علاقمند است که از وجود یک قطعنامه صلح آمیز و یک رویکرد صلح آمیز در این رابطه اطمینان حاصل کند.»

این مقام مسئول در سازمان ملل تأکید کرد: «نقش ما در وهله اول ارتقای همکاری های بین المللی است، در این نقش نه تنها به اشتراک گذاشتن دانش مورد توجه قرار می گیرد، بلکه بیشتر آموزش افراد را شامل می شود که این آموزشها بیشتر متوجه کشورهای در حال رشد برای پرهیز از اینکه در این فرآیند ضعیف به نظر رسند خواهد بود. بنابراین ما تلاش می کنیم که یک رویکرد مسالمت آمیزی ایجاد کنیم تا فضای مجازی به دور از سیاست و جرائم باشد.»

آزمایشگاه های کسپراسکی، یکی از نخستین شرکت‌هایی که این بدافزار را کشف کرد، اظهار داشت که این حمله با هدف به سرقت بردن اسناد تکنیکی از ایران صورت گرفته بود.

منبع: مهر