به گزارش
گرداب، اندیشکده "هریتیج" در مطلبی با عنوان "ایران در مورد سایبر جدی است" به اقدامات ایران در فضای سایبر پرداخته است.
در این گزارش آمده است: علاقه ایران به سازمانهای نیمهرسمی چیز جدیدی نیست، اما گزارش اخیری که به وسیله یک شرکت اطلاعاتی خصوصی منتشر شده است نشان میدهد که این کشور چندین سازمان شبهنظامی فعال در حوزه جنگ سایبری در اختیار دارد.
این گروهها شامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش سایبری ایران و بسیج میشود. هدف این سازمانها مبارزه با "غربزدگی" است؛ واژهای ایرانی به معنای آسیب به فرهنگ ایرانی از طریق تأثیرگذاری غربی در حوزه سایبر.
ماه گذشته و طی کنفرانس سایبری حزبالله در تهران، جنگجویان سایبری ایران با یکدیگر ملاقات کردند تا در مورد اهمیت نقش خودشان در دفاع از دولت ایران در برابر دشمنان داخلی و خارجی به بحث و گفتگو بپردازند.
ایران به صورت مداوم از گروههایی به مانند ارتش سایبری ایران برای حمله به وبسایتهای متخلف به مانند "صدای آمریکا" استفاده میکند. با این حال فعالیتهای آنلاین ایران محدود به هک و حملات سایبری نمیشود.
این گزارش تاکید می کند: ایران همچنین در تلاش است تا تبلیغات خود را تا جایی که میتواند گسترده سازد. "مرکز بررسی جرائم سایبری سازمان یافته"، وابسته به سپاه پاسداران، تصاویر مخالفین و راهپیماییکنندگان را به صورت آنلاین منتشر کرده تا این افراد شناسایی و دستگیر شده و همچنین مخالفین کنونی و بالقوه مرعوب شوند. علاوه بر این، سپاه پاسداران دارای مجموعه گستردهای از شرکتهای ارتباطاتی است که تضمین میکنند تنها اینترنتی که مورد تأیید است در اختیار کاربران قرار دارد.
این نوع سازمانها و فعالیتها اشاره به یک تلاش سایبری جمعی برای خنثی کردن تأثیرات خارجی است.
این گزارش در پایان می نویسد: ایران با استفاده از هر نوع سلاح سایبری و ارتباطاتی موجود در زرادخانه خود نشان داده است که یک دشمن سایبری برجسته بوده و نباید نادیده انگاشته شود. ما هماکنون میدانیم که توانمندیهای سایبری آمریکا میتوانند به سیستمهای محافظتشده ایران ضربه بزنند اما باید بتوانیم از خود محافظت کرده و به مردم ایران، دسترسی داشته باشیم.
منبع:
مشرق