Gerdab.IR | گرداب

با صدور بیانیه ای انجام شد؛

پاسخ جمهوري اسلامي ايران به قطعنامه 1929 شوراي امنيت

تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۸۹

شوراي عالي امنيت ملي با صدور بيانيه اي، قطعنامه 1929 شوراي امنيت سازمان ملل متحد را برمبناي اتهامات واهي دانست که در فضاي صدور بيانيه تهران و حمله اسراييلي ها به ناوگان حامل کمکهاي انسان دوستانه به مردم غزه و بر خلاف انتظار جامعه جهاني صادر شده است.

به گزارش گرداب، شوراي عالي امنيت ملي با صدور بيانيه اي، قطعنامه 1929 شوراي امنيت سازمان ملل متحد را برمبناي اتهامات واهي دانست که در فضاي صدور بيانيه تهران و حمله اسراييلي ها به ناوگان حامل کمکهاي انسان دوستانه به مردم غزه و بر خلاف انتظار جامعه جهاني صادرشده است.

شوراي ‌عالي امنيت ملي در پاسخ به قطعنامه 1929 شوراي امنيت خاطرنشان کرده است: برخلاف انتظار جامعه جهاني اين قطعنامه براي محکوميت حمله به کشتي آزادي که کمتر از 10 روز قبل آن اتفاق افتاده بود و وضع مجازات عليه عاملان آن صادر نشد، بلکه جامعه جهاني شاهد بود ايالات متحده که رسما خود را متعهد به حمايت از رژيم صهيونيستي مي‌داند در پشتيباني و حمايت از جنايت مزبور مانع اقدام شوراي امنيت شد.

در بيانيه شوراي عالي امنيت ملي متذکرشده است: قطعنامه 1929همچنين پاسخي به سند نهايي اجلاس بازنگري NPT نبود که 15 روز قبل از آن 189 کشور بر الزام رژيم صهيونيستي به پيوستن به NPT تأکيد کرده بودند.

شوراي عالي امنيت کشورمان دربياينه خود خاطرنشان کرده است: جامعه جهاني پيش از اين نيز هيچ قطعنامه‌اي از شوراي امنيت درباره چگونگي اشاعه سلاح‌هاي هسته‌اي به رژيم صهيونيستي نديده بود و هيچگاه شوراي امنيت نخواسته است بررسي کند چه کساني سلاح هسته‌اي را در اختيار اين رژيم قرار داده‌اند؟! چرا که برخي اعضاء ثابت شوراي امنيت خود متهمان اصلي اين اشاعه هستند.

دراين بياينه آمده است: موضوع قطعنامه 1929 نگراني درباره توليد، ساخت، تکثير و آزمايش نسل جديد سلاح‌هاي هسته‌اي از سوي اعضاء ثابت شوراي امنيت نيست و در آن اشاره‌اي به 11 پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران در کنفرانس بازنگري NPT براي خلع سلاح و عدم اشاعه نشده است؛ پيشنهادهايي که استقبال جامعه جهاني را به دنبال داشت.

شوراي عالي امنيت ملي دربيانيه خود خاطرنشان کرده است: موضوع قطعنامه 1929بر خلاف انتظار جامعه جهاني درباره فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران بر مبناي اتهاماتي واهي است که نه تنها هيچگاه ثابت نشده بلکه در آخرين گزارش مدير کل آژانس که تنها يک روز قبل از قطعنامه منتشر شد، براي بيست و دومين بار به صراحت تأکيد شد اين فعاليت‌ها هيچگونه انحرافي از اهداف صلح آميز نداشته است.

همچنين صادرکنندگان قطعنامه خود را در حالي در معرض قضاوت جامعه جهاني قرار دادند که جهان کمتر از يک ماه قبل از صدور قطعنامه شاهد بيانيه تهران بود که در آن به صراحت بر همکاري‌هاي صلح آميز هسته‌اي و اجتناب از مقابله با حقوق ملت‌ها تاکيد شده بود.

دراين بيانيه خاطرنشان شده است: ايالات متحده آمريکا در حالي که ترکيه و برزيل را براي تعامل با تهران تشويق مي‌کرد، يک ماه پس از صدور بيانيه تهران و استقبال جهاني از آن که در بيانيه 120 کشور عضو جنبش عدم تعهد بروز کرد، به مقابله با آن برخاست.

دربيانيه شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اينکه صدور قطعنامه 1929 در فضاي بيانيه تهران و حمله به کشتي آزادي براي جامعه جهاني صحت ديدگاه‌هاي جمهوري اسلامي ايران را اثبات نمود به موارد ذيل تاکيد شده است:

1- اثبات کرد شوراي امنيت نمي‌تواند مرجع مناسبي براي تأمين امنيت و حقوق ملت‌ها باشد و نشان داد مادام که ايالات متحده امريکا رسما خود را متعهد به امنيت رژيم صهيونيستي و حمايت از جنايات آن مي‌داند شوراي امنيت، قطعنامه‌اي در محکوميت جنايات رژيم صهيونيستي صادر نخواهد کرد.

2- اثبات کرد ايالات متحده آمريکا امروز بيش از هميشه با بي اعتباري و بحران اعتماد در جهان روبروست و شعار تغيير نيز نتوانست اعتبار از دست رفته دولت آمريکا را برگرداند. جامعه جهاني به روشني شاهد بود رئيس جمهور اين کشور بسان اسلاف خويش حاضر است با دروغ از اعتبار کشورهاي ديگر هزينه کند. اظهارات رئيس جمهور محترم برزيل و نخست وزير محترم ترکيه در تبيين رفتار غير صادقانه رئيس جمهور آمريکا امروز در معرض قضاوت جامعه جهاني است.

3- اثبات کرد دولت ايالات متحده امريکا به عنوان مجرم اصلي استفاده از سلاح هسته‌اي و تکثير و توليد و آزمايش آن، بزرگترين تهديد جامعه جهاني است که اين تهديد بيش از همه متوجه امنيت شهروندان آن کشور است. رژيمي که قادر به مهار يک چاه نفت نيست چگونه مي‌تواند اعتماد جامعه جهاني براي مهار زرادخانه‌هاي هسته‌اي خود که امنيت جهاني را به خطر مي‌اندازد، فراهم سازد؟

4- اثبات کرد دولت آمريکا براي انحراف افکار عمومي از تهديدهاي واقعي که حاصل سياست‌هاي غلط اين رژيم در انباشت سلاح هاي هسته اي و حمايت از تروريسم دولتي است، سعي دارد با ساخت تهديدهاي فرضي و دروغين، توجه جامعه جهاني را از تهديدهاي واقعي منحرف نمايد.

5- اثبات کرد برخي دولتهاي انحصار طلب، در صدد هستند ساير ملت ها را از فن آوري صلح آميز هسته اي و داشتن چرخه سوخت که از مصاديق بارز «حق توسعه» ، «حق ملت ها نسبت به منابع طبيعي» و «حق تعيين سرنوشت ملت‌ها» است، محروم سازند.

اينک با استفاده از فرصتي که در افکار عمومي جهان براي اثبات ديدگاه هاي فوق به وجود آمده است جمهوري اسلامي ايران اعلام مي نمايد:

1-‌ ورود شوراي امنيت در موضوع فعاليت هاي صلح آميز هسته اي جمهوري اسلامي ايران غير قانوني، بي اعتبار و بر خلاف نص صريح ماده 39 منشور و در مغايرت کامل با الزامات سازماني و پادماني آژانس بين المللي انرژي اتمي است و اين شورا بايد سريعاً نسبت به اتخاذ اقدامات جبراني و رفع اشتباهات گذشته خود اقدام نمايد.

2- جمهوري اسلامي ايران به صراحت اعلام مي نمايد هر گونه اقدام عليه منافع قانوني و مشروع ملت ايران متقابلاً پاسخ قانوني و اقدام مقتضي ايران را به همراه خواهد داشت.

3- ناکامي دولت آمريکا در به دست آوردن تمام آراء شوراي امنيت عليرغم فشارهاي غير معمول و تماس‌هاي رئيس جمهور اين کشور و عدم همراهي جامعه جهاني با اراده برخي قدرت‌ها که در بيانيه جنبش عدم تعهد به نمايندگي از دو سوم کشورهاي جهان مشهود است، گوياي شروع دوران جديدي از مناسبات جهاني براي تامين حقوق ملتها بر پايه عدالت و احترام است.

4- ما از اينکه هدف انساني "انرژي صلح آميز هسته اي براي همه، سلاح هسته‌اي براي هيچ کس" به فرصتي براي همکاري و همبستگي دولتهاي مستقل تبديل شده است، استقبال مي کنيم و آن را پديده مبارکي در دفاع از حقوق اساسي ملت‌ها مي‌دانيم. از اين رو اصرار دولت آمريکا در ادامه مسير غلط گذشته را براي آنها پر هزينه، بي فايده و بن بست مي‌دانيم که فقط موجب آن مي‌شود پرده از چهره مناسبات ناعادلانه و غلط شوراي امنيت برداشته شود و عزم ملت‌ها را براي ايجاد مناسباتي صحيح در صحنه بين المللي جدي‌تر کند.

5- جمهوري اسلامي ايران با تأکيد مجدد بر مفاد بيانيه تهران آن را مبنايي شايسته براي همبستگي دولت‌هاي مستقل در مقابله با زياده خواهي‌ها و تعامل بيشتر براي صلح، عدالت و سعادت مي‌داند.

منبع: برنا