به گزارش
گرداب، مهندسان "گوگل" موفق به ساخت "مغز مصنوعی" با استفاده از 16 هزار پردازشگر و بیش از یک میلیارد ارتباط شده اند.
"جف دین" سرپرست این گروه تحقیقاتی به صورت تصادفی 10 میلیون تصویر ویدئویی یوتیوب را به این مغز مصنوعی وارد کرد و به آن اجازه داد تا خودش این تصاویر را بیاموزد.
وی گفت: «به طور شگفت انگیزی این دستگاه بر روی گربه ها متمرکز شد. ما هرگز در طول کار با این دستگاه، مفهوم و ماهیت گربه را به آن معرفی نکرده بودیم و دستگاه اصولا نمی دانست گربه چیست بلکه این خود مغز مصنوعی بود که برای خود مفهومی را برای گربه ابداع کرد و توانست گربه را از دیگر تصاویر متمایز کند.»
نتایج بررسی های این محققان نشان داد برخلاف آنچه که به نظر می رسد،
می توان بدون آنکه یک تصویر را برچسب گذاری و نام گذاری کرد، آن را به یک آشکارساز تصویر آموزش داد.دانشمندان همچنین دریافتند همین شبکه و به عبارتی مغز مصنوعی به دیگر مفاهیم سطح بالا مانند تصویر گربه ها و اعضای بدن انسان حساس است.
این دانش پژوهان به شبکه خود آنقدر آموزش دادند تا به دقت 15 درصد در تشخیص 20 هزار طبقه بندی از اجسام دست یافت.
این مغز دست آفریده آزمایشگاه "ایده های آسمان آبی" گوگل ایکس است و مهندسان در حال کار بر روی این مغز مصنوعی هستند تا بتواند با شبکه های اجتماعی ارتباط برقرار کند.
کارشناسان معتقدند این تکنولوژی گامی بلند برای جاسوسی و نقض حریم خصوصی افراد تلقی می شود. زیرا حالا دیگر این سیستم قادر به ایجاد یه پایگاه داده خام است که تنها با اتصال به یک پایگاه داده معین شده که دارای اطلاعات هویتی است مانند آنچه در شبکه های اجتماعی شاهد آن هستیم، می تواند افراد را به راحتی شناسایی کند.
این نکته قابل توجه است که این سیستم تنها با تشخیص شباهت های داده های کامپیوتری می تواند آنها را تحلیل کند و با توجه به گفته کارشناسان این طرح، درباره ورود به شبکه های اجتماعی، قاعدتا این سیستم در حال اتصال به پایگاه داده این شبکه هاست که در آن تمامی اطلاعات هویتی افراد قابل احراز است.
این تکنولوژی از آن جهت دارای اهمیت است که دیگر متادیتاها و برچسب های عکس ها خود به خود کم ارزش یا حتی بی ارزش می شوند.
منبع:
مهر