به گزارش
گرداب، پايگاه خبري "عرب آنلاين" در گزارشي از برنامه اتمي رژيم صهيونيستي، تاكيد كرد كه اين برنامه سبب مصيبهاي منطقه خاورميانه و عامل تنشهاي مداوم در آن است.
عرب آنلاين نوشت: برنامه اتمي اسرائيل همچنان نقطه سياه خاورميانه است و اين امر خود ناشي از وضع مبهمي است كه بر اين برنامه حاكم است.
بنا بر گزارش اين پايگاه خبري، علاوه بر وضع مبهمي كه برنامه اتمي رژيم صهيونيستي را در خود فرو برده است، منطقه خاورميانه به حكم حقي كه در دفاع از خود در برابر رژيمي متجاوز دارد، وارد نوعي مسابقه تسليحاتي شد و هر چند اين مسابقه در ابتدا تحت شعار انرژي صلحآميز آغاز شد ولي اهداف كشورهاي منطقه به دليلهاي زيادي پنهان است ولي به هرحال تا زماني كه اسرائيل مانع افشاي رازهاي اتمي خود ميشود، اين حق براي كشورهاي منطقه مشروع باقي ميماند.
عربآنلاين افزود: درحالي كه اسرائيل به داشتن سلاح اتمي اعتراف صريح نميكند، پژوهشگران همه اتفاق نظر دارند كه اسرائيل حداقل 200 كلاهك اتمي دارد و به جاي آنكه به آن اعتراف كند و برنامه اتمي خود را تحت نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي قرار بدهد، تصميمهاي مؤكدي دارد براي توسعه قدرت اتمي خود. اسرائيل قصد دارد قدرت اتمي خود را به عنوان سلاحي بازدارنده حفظ كند حال آنكه ديگران از داشتن قدرت مشابه بازدارندگي محروم ميشوند؛ مانند محروميتي كه براي كشورهاي منطقه مانند مصر و به موجب معاهدات بينالمللي به وجود آوردند و گاهي براي تحقق اين محروميت اقدام نظامي انجام شد مانند آنچه درباره عراق روي داد و دروغ وجود سلاح كشتار جمعي در اين كشور مطرح شد و علاوه بر اين، اين قصه و استفاده از گزينه تهديد نظامي عليه ايران نيز مطرح شده است.
بسيار روشن است كه هر مصيبتي كه به بهانه ممانعت از رسيدن به انرژي هستهاي در منطقه روي ميدهد، در پشت آن اسرائيل ايستاده است. اين رژيم بايد با ارعاب ديگران و نگاه داشتن آنان زير شمشير تهديد در پي ايجاد احساس "امنيت" براي خود است، درحالي كه كشورهاي ديگر بايد به وضعيتي تن بدهند كه در آن حتي حق انديشيدن به رسيدن به تجربهها و دانش هستهاي را ندارند.
آمريكا به طور كلي و غرب به طور خاص مشمول كشورهاي تهديدكننده هستند. در سالهاي اخير جنجال مداوم درباره دستيابي كشورهاي خاورميانه به سلاح اتمي و روند افزايش در خصوص دستيابي ايران به انرژي هستهاي به هماهنگي خاصي رسيده است. همه اين مسائل را ميتوان در قالب ممانعت گسترش سلاح اتمي در منطقه فهم و درك كرد.
عربآنلاين نوشت: "محمد تركماني" تحليلگر و نويسنده مقاله، اين موضوع را بررسي ميكند و معتقد است كه سكوت آژانس بينالمللي انرژي اتمي و سكوت جامعه بينالملل در خصوص قدرت اتمي اسرائيل كه سالهاست آن را در اختيار دارد، به معناي اين است كه اسرائيل تلاش ميكند خود را از قيد و بندي آزاد كند كه كشورهاي دارنده فناوري هستهاي و سوخت هستهاي دچار آن هستند و اين امر با هدف واردات سوخت به شكلي قانوني بخصوص از آمريكا به عنوان كشوري اتمي بزرگ است.
اين پايگاه خبري، امنيت رژيم صهيونيستي را مهمترين عامل براي اين رژيم در جنگ و صلح اعلام كرد و نوشت: جوهره امنيت اسرائيل خيلي روشن است. چه در صلح چه در جنگ فرقي نميكند و آن برتري نظامي بر همه اعراب و همچنين راهبرد بازدارندگي اتمي است كه ميتوان آن را هميشه استفاده كرد.
سياست اتمي اسرائيل -اساساً- بر اساس تفاهمي است كه دولت آمريكا و اسرائيل در سال 1969 به آن رسيدند و محتواي آن اين است كه اسرائيل سياسيت "ابهام اتمي" را حفظ كند و آمريكا نتواند اسرائيل را تحت فشار قرار بدهد كه به معاهده منع گسترش سلاح اتمي (ان.پي.تي) پيوندد و دولتهاي پياپي آمريكا بر اساس اين تفاهم دوستانه نانوشته در اين خصوص سكوت خواهند كرد.
بنا بر اين گزارش، مطالعات و پژوهشهاي اسرائيلي و غربي همه تاكيد ميكند كه اسرائيل طبق معيارهاي قدرت منطقهاي، شمار بسياري كلاهك اتمي در حدود 200 كلاهك دارد و همچنين سلاحهايي در اختيار دارد كه اساساً هيچ توجيه راهبردي واقعي براي داشتن آن ندارد. اين مطالعات نشان ميدهد كه كلاهكهاي اتمي اسرائيل عملا در سطح ويرانگري بسيار قابل استفاده است.
دولتهاي متوالي آمريكا، هميشه برنامه اتمي اسرائيل را مخفي نگاه داشتهاند
فشارهاي متوالي آمريكا براي اجراي برنامههاي اسرائيل در منطقه تاكنون موفق بوده و به موجب تفاهمهايي كه اعراب در آن گرفتار شدهاند، كشورهاي عربي از داشتن سلاح اتمي محروم شدهاند و در مقابل آمريكا براي مهار اسرائيل كاري نكرده است. البته جز جان كندي رئيس جمهور اسبق آمريكا كه بيهوده تلاش كرد كه دولت اسرائيل به سلاح اتمي دست نيابد، دولتهاي متوالي آمريكا بعد از آن، هميشه برنامه اتمي اسرائيل را تحت سياست ابهام، مخفي كردند و سلاح اتمي اسرائيل كه يك راز بود به صورت آشكارتري با تصاويري از پايگاه "صدوت ميخا" با ماهوارههاي جاسوسي آمريكايي براي جهانيان به نمايش در آمد.
واشنگتن عملا از سال 1946 با انتشار و گسترش سلاحهاي اتمي مخالفت كرد ولي تا دهه 60 اين مخالفت در سياستي عيني و معين عملي نشد. جان كندي در آن زمان دريافت كه موضوع گسترش سلاح اتمي مشكلي براي سياست خارجي آمريكا به شمار ميرود و پس از او "ليندون جانسون" ايده تدوين معاهده منع سلاحهاي كشتار جمعي را به عنوان راه حل اين مشكل تصويب كرد.
عربآنلاين افزود: اما درخصوص برنامه اتمي اسرائيل، دولت عبري شاهدي محكم بر شكست دولت وقت آمريكا در زمان داويت آيزنهاور در مقابله با انتشار سلاحهاي اتمي بود در حالي كه دولت پس از او به رياست جمهوري كندي هم كه مصممتر بود، شكست خورد. در زماني كه كندي به حفظ امنيت اسرائيل پايبند بود، در عين حال در خصوص گسترش سلاحهاي اتمي نگران بود تا آنكه در بهار و تابستان سال 1963 برخورد به وجود آمد و در زمان جانشين او جانسون، ترتيباتي به وجود آمد كه به موجب آن اسرائيل متعهد شد كه اولين طرفي نباشد كه در مقابل سلاح [اتمي] آمريكا، سلاح اتمي وارد خاورميانه كند.
بنابراين گزارش، از زمان دوره رياست جمهوري "هري ترومن"، همه رؤساي جمهور آمريكا با گسترش سلاح اتمي مخالفت كردند و قانون انرژي اتمي سال 1946 اين مخالفت را از طريق منع انتقال سلاح اتمي يا هرگونه فناوري آن به عنوان "اطلاعات ممنوعه" به ديگر كشورها تقويت كرد.
در عين حال عملكرد و كارنامه آيزنهاور نشان ميدهد كه منع انتشار سلاح اتمي اولين اولويت او نبوده و در مقابل آن، مشاركت در استفاده از فوايد انرژي اتمي در صنعت غيرنظامي در قالب و نام "اتم براي صلح" از اولويت بيشتري برخوردار بوده است.
ادامه دارد...
منبع: فارس