به گزارش
گرداب، سریال "حیوانات سیاسی" که قسمت اول آن به تازگی از شبکه یواسای پخش شد در آغاز خود مسئله تعلیق غنی سازی به وسیله تهران و بازداشت 3 جاسوس آمریکایی در ایران را در دستور کار خود قرار داد.
داستان این سریال در مورد زنی به نام "الین باریش" است که پیشتر زن رئیس جمهور آمریکا و فرماندار سابق ایالت ایلینویز بوده و اکنون وزیر خارجه آمریکاست.
در اپیزود اول این سریال ماجرای بازداشت سه جاسوس آمریکایی که ظاهرا هر سه نژاد ایرانی آمریکایی دارند و تحت عنوان روزنامه نگار در هتل لاله مستقر هستند، مطرح می شود. حرکت غیرحرفهای سریال زمانی است که اعلام می شود وزارت اطلاعات ایران اقدام به بازداشت این سه نفر کرده، اما در تصویر نیروهای نظامی با آرم سپاه پاسداران مشاهده می شود.
رئیس جمهور ایران در این سریال حاکام (HAQAM) (که به نظر می رسد مخفف انگلیسی حاج قاسم است Haj Qasem) نامیده می شود و قصد دارد از اهرم بازداشت این سه جاسوس استفاده کند تا با آمریکا وارد مذاکره شده و بحث تعلیق کامل غنی سازی ایران را علی رغم وجود مخالفت ها در ایران پیش ببرد. وزیر خارجه آمریکا نیز پیشنهاد می دهد تا رئیس جمهور آمریکا هیئت دیپلماتیکی را به عمان برده و با ایران وارد مذاکره شود. رئیس جمهور آمریکا نیز با این مسئله مخالفت کرده و اعلام می کند هدف از این ماجرا توافق بر سر برنامه هسته ای ایران است و اگرچه نمیخواسته اینگونه به این هدف برسد اما چاره ای ندارد و باید آن را انجام دهد.
در اپیزود دوم این سریال توافق می شود رئیس جمهور اسبق آمریکا به نمایندگی از دولت این کشور با رئیس جمهور ایران در ترکیه ملاقات و در این زمینه مذاکره کند. رئیس جمهور ایران که ویلچرنشین است و چهره ای شبیه "حاج قاسم سلیمانی" دارد، در صحنه حضور پیدا می کند و این در حالی است که یک نفر با لباس فرم سپاه پاسداران ویلچر او را می آورد. بدیهی است این صحنه وجه نمادین دارد و نشان می دهد این رئیس جمهور وابسته به سپاه است.
رئیس جمهور ایران در این صحنه می گوید: «من تمام قرار دادهام رو با شما محترم شمردم اما شما هیچکدام از قراردادها رو امضا نکردید.» وی تاکید می کند در صورت عدم موافقت با این قرارداد زندانیان آمریکایی اعدام خواهند شد. در پایان با ترفند مذاکرهکنندگان آمریکایی رئیس جمهور ایران تسلیم خواسته های آنها می شود.
تلاش برای تعلیق غنی سازی به وسیله ایران و چشم پوشی از حق خود در زمینه هسته ای غربی ها را به آرزو اندیشی (wishful thinking) در مورد این مسئله وادار کرده تا آنجا که آرزوی خود را به عنوان واقعیت در فیلم ها و سریالها نمایش می دهند.
منبع:
مشرق