نظر بی‌بی‌سی فارسی درباره سوء استفاده از زنان

تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۱

این سایت فارسی زبان در مطلبی تحت عنوان "بدن زن و مرد در نگاه انسان: اعضای مجزا یا به هم پیوسته؟ " علنا به سوء استفاده رسانه ها و تبلیغات غرب از بدن زنان جهت جذب مردان اعتراف می کند.

به گزارش گرداب، بی بی سی فارسی رسانه وابسته به وزارت خارجه انگلیس در مقاله ای به سوء استفاده رسانه های غربی از زنان اعتراف کرده است.

این سایت فارسی زبان در مطلبی تحت عنوان "بدن زن و مرد در نگاه انسان: اعضای مجزا یا به هم پیوسته؟ " علنا به سوء استفاده رسانه ها و تبلیغات غرب از بدن زنان جهت جذب مردان اعتراف می کند.

گرچه خود بی بی سی هم به سوء استفاده از زنان در تبلیغات اعتراف می کند، اما به دنبال بهانه تراشی علمی برای آن می گردد و می نویسد: استفاده از زنان و اندام آنها برای فروش و تبلیغ کالا در دنیای امروز به امری عادی تبدیل شده است، اما مقاله‌ای که به تازگی در نشریه اروپایی روانشناسی اجتماعی منتشر شده، پشتوانه‌ای علمی برای این موضوع ارائه کرده!

بی بی سی فارسی یکی از سایت هایی است که همواره برای جذب مخاطب سعی می کند تا تصاویر محرک را منتشر کند از جمله گالری عکس های کاملا برهنه زنان از جمله سوژه های مورد توجه بی بی سی فارسی است.

بررسی های بی بی سی که بر اساس مطالعات است حاکی از آن است که رسانه ها در عطف دادن نگاه مردان به زنان به عنوان سوژه های هرزگی تاثیر بسزایی دارند.

بی بی سی فارسی و الجزیره و سایر رسانه های عربی و غربی، هنگام حمله به "مروه الشربینی" در اغما و سکوت بی نظیری فرو رفته بودند حال آنکه چندی پس از آن در خصوص جام جهانی آفریقا کاباره ها و مراکز سکس را در آفریقای جنوبی و یورو در اوکراین و لهستان به خوبی پوشش می دادند.

به نظر این اعتراف دیر هنگامی از سوی بی بی سی است که نشان از سوء استفاده ابزاری از زنان در رسانه های غربی دارد.

البته بی بی سی برای ادامه سیره قبلی خود در سوء استفاده از زنان می گوید تاثیر سوء این نو رفتار ابزاری با زنان به تفکر زن بستگی دارد.

بنا به گفته یکی از جامعه شناسان غربی، طرفداران حقوق زنان حتی به اندازه اختراع ماشین لباسشویی به جامعه زنان خدمت نکرده اند و در واقع از زن به عنوان ابزاری برای اعمال خودکامگی سران استکبار استفاده شده است.

به نظر می رسد اگر چه طرفداران تفکرات لیبرالیستی از ابتدا قصد داشته اند به بهانه دفاع از زن فرهنگ بی بند و باری را در لفافه ای به نام تساوی حقوقی به خورد افکار عمومی و البته زنان بدهند، اما در این میان زن مدرن نیز در سرعت بخشیدن به این روند و تن دادن به این جفاها  کم مقصر نبوده است!!!

نويسندگان غربي با تفکرات و ديدگاه هاي سياسي مختلف و همچنين زنان مسلمان سکولار از جوامع اسلامي در يک اتفاق واحد تلاش مي کنند تا هرگونه خشونت نسبت به زنان مسلمان را به قوانين اسلامي ربط دهند و با طرح پاره اي از قوانين حقوقي همچون حق طلاق، خروج زن از خانه، تعدد زوجات، حق حضانت، ديه، ارث، سنگسار نتيجه بگيرند نگاه اسلام و قوانين قرآن زن را موجودي درجه دوم تصوير کرده و لذا اعمال و رفتارهاي غلط از سوي مردان مسلمان به روح اسلام و قوانين حقوقي آن بر مي گردد: «نقض حقوق زنان در کشورهاي اسلامي ريشه در قوانين ديني دارد» (راديو آمريکا: 4.8.1982)

زنـدگي زنان در کشـورهاي اسلامي مخوف است. آنان زنداني مي شـوند، تحقير مي شوند، به آنان صدمه زده مي شـود و هرگاه کسي بخواهد عليه اين خودکامگي ديوانه وار خشونت مردان قد علم کند، با فجيح ترين مقاومت ها صدايش را در گلو خفه مي کنند (شري شلفر[19] 1990)

بدين وسيله اين رسانه ها به توليد معنا با توصيف محيط پيرامون اقدام مي کنند. اين امر مطابق با دومين رويكرد بازنمايي هال يعني نظريه اي ارادي است. نظريه ارادي مبني بر اينكه انعكاس و بازتابي از واقعيت وجود ندارد و همه چيز اراده است. دوربين با نيت و اراده همه چيز را نشان مي دهد و واقعيتي در كار نيست.

اين در حالي است كه اصل موضوع نقض حقوق زنان و اعمال خشونت عليه آنان در كشورهـاي غربي نيز به وفور يافت مي شود. نپرداختن به موضوع خشونت عليه زنان در اروپـا و غرب از سوی رسـانه هاي غربي و نويسنـدگان فوق و همـچنين نهادهاي بين المللي سازمان ملل نشان مي دهد، موضوع نقض حقوق زنان در اسلام بيش از آنکه نشئت گرفته از دغدغه هاي حقوق بشري باشد ريشه در ديدگاه هاي سياسي دارد و اظهارات اين عنوان پيش از آنکه حس دلسوزي را در مخاطب ايجاد کند نفرت، بدبيني و کينه را گسترش مي دهد.

مطالعات مربوط به خشونت عليه زنان در انگليس نشان مي دهد از هر ده زن شش زن مورد خشونت واقع مي شوند و هر سه روز يک بار يک زن به دست شريکش و يا شريک قبلي اش کشته مي شود.

منبع: خبرنامه دانشجویان