به گزارش
گرداب به نقل از گاردین، "برنرزلی"؛ کسی که اولین صفحه اینترنت را در سال 1990 به راه انداخت، مخالفت خود با گسترش کنترل دولت آمریکا بر اینترنت را دوباره تکرار کرد.
مخترع وب معتقد است که کلید خاموشی برای وب وجود ندارد زیرا تنها در صورتی این اتفاق میافتد که تمام دولتها در سراسر جهان با هماهنگی بخواهند این کار را انجام دهند.
برنرزلی گفت: «اینترنت به صورت یک سیستم غیرمتمرکز طراحی شده است و به علت اینکه کشورهای مختلف از راههای گوناگون بسیاری به یکدیگر متصل هستند، هیچ کلید خاموشیای برای آن وجود ندارد. هیچ مکان مرکزی هم برای اینکه بشود اینترنت را خاموش کرد وجود ندارد.»
این اظهار نظر برنرزلی با اعتراض "جیمی ولز"، موسس ویکی پدیا، به قانون سوپا همزمان شد. وی مکررا به صراحت اعلام کرده که ذخیره سازی جزئیات ایمیلها و سایر ارتباطات اینترنتی کار درستی نیست. وی مخالف گسترش کنترل دولت آمریکا بر جریان آزاد اطلاعات است.
پیرو لایحه سوپا که در کنگره آمریکا مطرح شده بود، دولت می توانست سایتهای متخلف را طبق آییننامه این لایحه فیلتر و محتوای آن را نیز از روی سرورها پاک کند. یکی از این شرایط رعایت نکردن قانون کپی رایت است.
البته برخی از کارشناسان معتقد هستند که این تنها بهانهای است که دولت آمریکا، کنترل و نظارت بیشتری بر سایتهای مخالف خود داشته باشد و بتواند در مواقع مقتضی آنها را سرکوب کند و البته این تنها بهانهای است که در قالب قانون مطرح میشود.
در واقع دولتمردان به دنبال این بودند که جاسوسی از حریم خصوصی شهروندان آمریکا و مردم جهان را به بهانههای واهی قانونی اعلام کنند.
تیم برنرزلی قبلا هم اعلام کرده بود که لایحه سوپا که حالا دیگر یک قانون شده، ناقض حریم خصوصی مردم و خلاف قوانین حقوق بشر است. این در حالی است که روند فیلترینگ در آمریکا با سایر کشورها متفاوت است؛ در این کشور علاوه بر محدودیت دسترسی، اطلاعات نیز از روی سرورها پاک میشود.
در عین حال که این قانون در حال اجراست، آمریکا انگشت اتهام خود را به سوی کشورهایی نظیر ایران میگیرد و آنها را به فیلترینگ متهم میکند.