به گزارش
گرداب، تعداد شکایات مرتبط به استفاده روزنامهنگاران اروپایی از اطلاعات منتشرشده کاربران فیسبوک و توئیتر افزایش داشته و در سال ۲۰۱۲ به بیشترین تعداد میرسد.
شکایتهای روزافزون ارسال شده از سوی افراد مشخص میکند برخی روزنامهنگاران اروپایی بدون گرفتن اجازه از کاربران از اطلاعات آنها در شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک و توئیتر به عنوان منبع خبری خود استفاده میکنند.
موضوع استفاده از اطلاعات کاربران خصوصا عکس افراد موضوعی است که در چند سال گذشته رشد داشته است. یکی از موارد مشهور در آلمان مربوط به سال ۲۰۱۰ بود که در کارناوال "رژه عشق" در شهر دویسبورگ آلمان ۲۱ نفر بر اثر سراسیمگی و دستپاچگی در تونل ورودی به محوطه جشن زیر دست و پای جمعیت کشته شدند. پس از آن نجات یافتگان برای اولین بار روزنامهنگاران را متهم کردند که از عکسهای آنها در شبکههای اجتماعی استفاده کرده بودند.
یک مورد دیگر هم مربوط به یک روزنامه در برلین بود که در گزارش خود درباره یک تصادف رانندگی شدید با نام بردن از قربانی تصادف از عکس او که از شبکههای اجتماعی برداشته بود استفاده کرد.
با اینهمه "تورستن دنکلر"، سردبیر sueddeutsche.de میگوید تنها تعداد کمی از روزنامهنگاران از شبکههای اجتماعی آنلاین به عنوان منبع استفاده میکنند و رد میکند که این موضوع به یک مشکل شایع تبدیل شده است.
او میگوید: «بیشتر تیمهای آنلاین نشریات بزرگ برای استفاده از عکسهای افراد از آنها یا اعضای خانوادهشان اجازه میگیرند. ما به هر حال به دلایل کپی رایت مجبوریم این کار را انجام دهیم.»
با اینهمه به نظر میرسد تعداد شکایت در ارتباط با استفاده غیرمجاز روزنامهنگاران از اطلاعات افراد در شبکههای اجتماعی امسال افزایش داشته باشد. شورای رسانه آلمان انتظار دارد که شکایتهای سال جاری تا پایان سال (سال ۲۰۱۲) به ۱۴۲۰ شکایت برسد.
منبع:
سیتنا