گرداب- یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک سایت، سرعت باز شدن صفحات آن است و این سرعت باز شدن سایت به چندین عامل مهم بستگی دارد. یکی از آنها محل سرور سایت شماست. اگر سرور سایت شما در ایران باشد، حتما خیلی سریعتر از سایتهایی که در خارج از ایران هستند باز خواهد شد. به جز این مورد، شما میتوانید در این گزارش چند عامل مهم دیگر که میتواند سرعت سایت شما را افزایش دهد را بخوانید:
۱- انتخاب هاست مناسبهمان طور که میدانید منظور از هاست، میزان فضایی است که از طرف شرکتی که هاست را خریداری کردهاید در اختیار شما قرار داده میشود تا فایلهای مربوط به صفحات سایت خود را در آن قرار دهید. در واقع آن شرکت کامپیوتری (یک سرور) دارد که به صورت شبانهروزی به اینترنت وصل است و بخشی از فضای هارد آن کامپیوتر را در اختیار شما قرار میدهد تا فایلهای سایت شما در آن فضا از هارد قرار گرفته و همیشه در شبکه اینترنت قابل دسترسی باشند.
حال یک نکته مهم در انتخاب هاست وجود دارد و آن این است که هاستی که میخرید دارای سرعت مناسب برای بارگذاری صفحات سایت شما باشد. هر چه سرعت بارگذاری صفحات سایت شما بالاتر باشد بازدیدکنندگان رضایت بیشتری از سایت شما خواهند داشت و میتوانید بازدیدکنندگان دائمی داشته باشید، اما اگر سرعت بارگذاری صفحات کم باشد باید بدانید که بازدیدکنندگان در اینترنت بسیار بیحوصله هستند و تا ببینند یک سایت دارد دیر باز میشود آن را میبندند و به سراغ سایتی دیگر میروند؛ بنابراین هاستی با سرعت بالا بخرید تا بازدیدکنندگانتان را به دلیل سرعت کم از دست ندهید.
۲ - مکان سرورهر چه سرور سایت شما دورتر از محل زندگی شما باشد، سرعت بالا آمدن صفحات سایت بیشتر میشود. پس اگر سایت شما برای مخاطبان ایرانی طراحی شده حتما سایت خودتان را در ایران هاست کنید. با انجام این کار شاهد افزایش ۴ برابری سرعت باز شدن صفحات سایتتان خواهید بود. به غیر از این گوگل رتبه سایت شما را برای جستجو کنندگان ایرانی افزایش خواهد داد.
۳ - استفاده از CSS و ساختار div به جای جدولهاسایتهایی که با تکنولوژی CSS و با استفاده از تقسیمکنندهها و لایهها (تگ div) طراحی شدهاند، نسبت به سایتهای با قالب جدولی (تگهای table) سریعتر باز میشوند. اگر در سایت خودتان از قالب جدولی استفاده میکنید حتما آن را به قالب CSS و div تبدیل کنید.
فایلهای CSS سایت را کم حجم نگه دارید
اگر فایل CSS سایت شما بیش از ۷۵ کیلوبایت باشد، میتواند یک خطر جدی برای سایت شما باشد. اگر از یک کد CSS فقط در یک سری از صفحات استفاده میشود، آنها را در فایلهای جداگانه در همان صفحه باز کنید. سعی کنید کدهای CSS سایت خودتان را بهینه کنید.
۴- استفاده از Cacheاگر میخواهید سایت شما به سرعت پلک زدن کاربر باز شود، از این سیستم برای سایت خودتان استفاده کنید. با این روش مرورگر شما در اولین بار که سایت باز میشود تمامی اطلاعات و تصاویر را ذخیره میکند و برای باز شدن صفحات بعد از تصاویر و فایلهای فراخوانی شده استفاده میکند. برای همین کاربر فقط در بار اولی که سایت را باز میکند صبر خواهد کرد.
۵- پایگاه داده سایت شما بهینه طراحی شده است؟ اگر ساختار پایگاه داده شما بهینه نباشد، میتواند مشکل جدی برای کند شدن سایت شما باشد. برای رفع این مشکل میتوانید database optimization را در گوگل جستجو کنید. هزاران روش برای رفع این مشکل وجود دارد.
۶- افزایش سرعت سایت، کم کردن حجم سایت با Gzipبا این کار، علاوه بر آنکه کاربر سایت، با سرعت بیشتری صفحات را میبیند، میزان پهنای باند مصرفی خود سایت نیز به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد.
با استفاده از این تکنولوژی در زمان فراخوانی سایت از سرور، ابتدا اطلاعات سایت در سرور فشرده شده و سپس در رایانه کاربر باز میشود. برای این کار کافی است چند کد ساده را در برنامه PHP خودتان قرار دهید.
۷- صفحات بزرگ را به صفحات کوچکتر تقسیم کنیداگر یک مقاله با تعداد کلمات بالا دارید، این اصلا ایده خوبی نیست که تمامی اطلاعات را در یک صفحه قرار دهید. بهتر است این مقاله را به چند صفحه تقسیم کنید. با انجام این کار هم کاربر راحتتر میتواند مقاله شما را مطالعه کند و هم سایت سریعتر اطلاعات را در اختیار کاربر قرار میدهد. امروزه کاربران از تلفنهای هوشمند استفاده میکنند به همین دلیل اصلا ایده خوبی نیست که تمامی اطلاعات در یک صفحه باشد.
۸- حجم تصاویر یک رکن اساسی دیگر در سرعت سایت شماتصاویر سایت خودتان را در برنامه Photoshop باز کنید و سعی کنید در عین کم نشدن کیفیت تصویر حجم آن را کم کنید. این کار تأثیر مستقیمی در باز شدن صفحات سایت شما دارد.
باشگاه خبرنگاران