به گزارش
گرداب و به نقل از سوفوس، سرویس "جستوجوی بازگشتی" فیس بوک شماره تلفن کاربران را در اختیار دیگران قرار میدهد.
اگر یک کاربر شماره تلفن همراه خود را در فیسبوک ثبت و گزینه "تنها قابل رویت برای من" را فعال کند، دیگر کاربران قادر نیستند از روی پروفایل کاربر، به شماره تلفن وی دست پیدا کنند.
البته این امری کاملا طبیعی است زیرا کاربران نمیخواهند هر کس که با آنان در محیط فیسبوک ارتباط دارد، بتواند به طور مستقیم و از طریق شماره تلفن با آنان ارتباط برقرار کند.
اما هنگامی که یک هکر و یا حتی کاربر معمولی از سرویس "جستوجوی بازگشتی" یا همان فهرست راهنمای صفحات سیاه استفاده کند، قادر خواهد بود تا از طریق شماره تلفنتان به هویت شما در فیسبوک پی ببرد. به عبارت بهتر شماره تلفن شما دیگر "تنها قابل رویت برای من" نیست!
پژوهشگری که برای نخستین بار به این امر پی برده است، در این باره میگوید: «میزان محدودسازی در فیسبوک که شما به کمک آن از دسترسی رایانههای دیگر به جستوجوی خودکار آنلاین با سرعت بالا، جلوگیری میکنید، بسیار ضعیف و در مواردی اصلا وجود ندارد.»
هنگامی که بخواهید از خدماتی که این شبکه اجتماعی آن را مجوزهای ورود نامیده و اغلب آن را تصدیق هویت 2 عاملی پیامکی (2FA) مینامند استفاده کند، اوضاع تغییر میکند.
در این روش نیاز به ارسال رمز عبور از طریق پیامک وجود دارد که این امر حدس زدن رمز عبور شما را برای دیگران دشوار میکند. البته در صورت سرقت تلفن همراهتان این امر ممکن میشود.
نکته مهم آنجاست که شما برای دریافت این کدهای پیامکی، نخست باید شماره تلفن همراه خود را در اختیار فیسبوک قرار دهید که این مسئله خود سرآغاز مشکلات شماست.