دانشکده حقوق 'هاروارد' آیه‌ای از قرآن را یکی از جملات ناب در تعریف عدالت معرفی کرد + تصویر

تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۱

مسئولان این دانشگاه در توضیح این اقدام، اعلام کرده‌اند که مضمون این آیه یکی از بهترین توصیف‌های بیان شده در مورد "عدالت" در طول تاریخ است.

دانشکده حقوق 'هاروارد' آیه‌ای از قرآن را یکی از جملات ناب در تعریف عدالت معرفی کردبه گزارش گرداب، وب‌سایت کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد در بخشی به نام‌ "words of justice" ، آیه 135 سوره نساء را به عنوان یکی از جملات ناب و برگزیده درباره عدالت معرفی کرده است.

خداوند در آیه شریفه 135 سوره مبارکه نساء می فرماید: "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُونُواْ قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاء لِلَّهِ وَلَوْ عَلَى أَنفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالأَقْرَبِينَ إِن يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقِيرًا فَاللَّهُ أَوْلَى بِهِمَا فَلاَ تَتَّبِعُواْ الْهَوَى أَن تَعْدِلُواْ وَإِن تَلْوُواْ أَوْ تُعْرِضُواْ فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا"

"اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! كاملًا قيام به عدالت كنيد! براى خدا شهادت دهيد، اگر چه (اين گواهى) به زيان خود شما، يا پدر و مادر و نزديكان شما بوده باشد! (چرا كه) اگر آنها غنىّ يا فقير باشند، خداوند سزاوارتر است كه از آنان حمايت كند."

در ترجمه‌ی انگلیسی سایت دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد از بیان آیه شریفه آمده است:

دانشکده حقوق 'هاروارد' آیه‌ای از قرآن را یکی از جملات ناب در تعریف عدالت معرفی کرد

دانشکده حقوق 'هاروارد' آیه‌ای از قرآن را یکی از جملات ناب در تعریف عدالت معرفی کرد

در ادامه، در توضیح این آیه آورده شده است: "با توجه به سنت اسلامی، این سوره، در سال 622 هجری قمری پس از هجرت پیامبر از مکه به مدینه ظاهر شده است. همان طور که نام این سوره نشان می دهد، عمدتا با وظایف و مسئولیتهای زنان در جامعه اسلامی سر و کار دارد و همچنین این سوره مباحث ارث، برده داری، قانون خانواده و ازدواج موقت را شامل می‌شود. در این آیه، قرآن به اهمیت صداقت در شهادت (گواهی) می‌پردازد."

همين آیه به عنوان یکی از بهترین توصیفات در مورد عدالت، بر سردرب دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد نقش بسته است.

مسئولان این دانشگاه در توضیح این اقدام، اعلام کرده‌اند که مضمون این آیه یکی از بهترین توصیف‌های بیان شده در مورد "عدالت" در طول تاریخ است.

در صفحه‌ای که این آیه شریفه قرار داده شده، جمله‌ای نیز از آگوستین (قدیس و فیلسوف با نفوذ کلیسا در دوران باستان) و سپس فرازی از آگنا کارتای کینگ جان که بنیاد قوانین جدید انگلستان را تشکیل می دهد نیز قرار داده شده است.
 
دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد آرزو کرده است تا این جملات الهام بخش کسانی باشد که برای تحقق قوانین منطبق با عدالت تلاش می‌کنند.

منابع:

http://library.law.harvard.edu/justicequotes
http://library.law.harvard.edu/justicequotes/explore-the-room/west
روزنامه اعتدال
شفقنا