نخست‌وزیر ترکیه:

کار توئیتر و فیس‌بوک «قاچاق اطلاعات» در سطح جهانی است

تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۳

به اعتقاد رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، شرکت‌های بین‌المللی باید خود را با قوانین داخلی کشورها هماهنگ کنند.

به گزارش گرداب و به نقل از تابناک، اردوغان که روز گذشته در مراسم گشایش یک پروژه در استانبول سخن می‌گفت با حمله به دادگاه قانون اساسی که اخیرا مصوبه فیلتر کردن شبکه توئیتر در ترکیه را لغو کرده است، گفت: شبکه‌هایی چون فیس‌بوک، توئیتر و یوتیوب، بنگاه‌های اقتصادی بین‌المللی هستند که برای سوددهی برای بانیان خود بنیان گذاشته شده‌اند، ولی کار این قبیل شرکت‌ها قاچاق اطلاعات در سطح جهانی است.

اردوغان با اشاره به اینکه این شرکت‌ها باید مثل تمامی شرکت‌های بین المللی در داخل کشورهای مختلف خود را با قوانین داخلی کشورها هماهنگ کنند، افزود که دولت او هم‌چنان پیگیر مطالبات خود از شبکه توئیتر و انجام اصلاحاتی است که به گفته او به امن شدن فضای اینترنت در ترکیه، می‌انجامد.

نخست وزیر ترکیه پیش‌تر نیز با متهم کردن معترضان خیابانی ترکیه به آنارشی و آشوبگری، شبکه‌هایی چون فیس‌بوک و توئیتر را ابزارهای شیطانی خوانده بود.

اخیرا انتشار مکالمات تلفنی خصوصی منسوب به اردوغان در شبکه یوتیوب جنجال گسترده‌ای در این کشور ایجاد کرده است. اردوغان در این مکالمات که بیش‌تر آن‌ها درباره پرونده فساد مالی بزرگ در ترکیه است، با فرزند خود بلال و دیگر مقامات دولتی، توصیه‌هایی به آن‌ها می‌کند.

اردوغان این نوارهای صوتی را مونتاژ شده و جعلی و در راستای تخریب دولت خود توصیف کرده و طرفداران «فتح الله گولن» روحانی متنفذ ترکیه‌ای ساکن در آمریکا را به دست داشتن در این پروژه تخریب متهم کرده است.

افشای پرونده فساد مالی، بزرگ‌ترین بحران سیاسی برای دولت اردوغان در 12 سال اخیر به شمار می‌رود، اما در انتخابات اخیر شوراها و شهرداری‌های ترکیه حزب حاکم عدالت و توسعه پیروز شد و مخالفان اردوغان نتوانستند آن گونه که انتظار داشتند بر افکار عمومی ترکیه تاثیر گذاشته و جایگاه اردوغان و حزب حاکم ترکیه را متزلزل کنند.