به گزارش گرداب و به نقل از مهر، با راه اندازی این سرویس امکان رصد تهدیدات سایبری در تمام دنیا فراهم شده است به نحوی که این سرویس میتواند فایلهای خرابکارانه که هنگام اسکن به شیوه on-access و on-demand شناسایی میشوند، فایلهای آلودهای که به وسیله Mail-Antivirus و Wen-Antivirus شناسایی میشوند و فایلهایی که بهعنوان vulnerability شناخته میشوند را به نمایش درآورد.
با وجود تهدیدات سایبری در دنیای امروز، بدافزارها و هرزنامههای خرابکارانه تنها ظرف چند دقیقه تکثیر میشوند و براین اساس شرکت کسپرسکی با بهرهگیری از زیرساخت ابری جهانی خود با عنوان شبکه امنیتی کسپرسکی (Kaspersky Security Network)، پس از شناسایی تهدیدات امنیتی جدید، در کوتاهترین زمان اطلاعات مربوط به تهدیدات و آسیبپذیریها را دریافت میکند.
این شبکه امنیتی - KSN - اطلاعات مربوط به برنامههای مشکوک یا آلوده را که بهطور خودکار از دستگاههای الکترونیکی مجهز به محصولات کسپرسکی و با رضایت و آگاهی کاربران به این شبکه ارسال میشود جمعآوری و خلاصه میکند.
این شبکه الگوی رفتاری فایلهای مشکوک روی سیستمهای مختلف را با اطلاعات موجود در پایگاه داده KSN که از صدها هزار برنامه کاربردی معتبر برخوردار است مقایسه و بررسی میکند.
KSN سپس میزان سلامت فایل مورد نظر را تخمین میزند و اگر فایل مربوطه آلوده باشد، دسترسی تمام کاربران بلافاصله به آن مسدود شده و به این ترتیب از یک آلودگی همهگیر پیشگیری میشود.
شبکه امنیتی کسپرسکی آخرین اطلاعات مربوط به حوادث امنیتی را بهطور بیوقفه روی یک نقشه گرافیکی از کره زمین به نمایش درمیآورد تا کاربران بتوانند دامنه گستردهای از آلودگیهای سایبری و سرعت انتشار آنها را مشاهده کنند.
کاربران همچنین میتوانند نقشه را بچرخانند و با بزرگنمایی نقطه دلخواه، تهدیدات سایبری یک منطقه خاص را مشاهده کنند. هر دسته از تهدیدات با رنگ مشخصی از تهدیدات دیگر متمایز شده است؛ همچنین کاربران میتوانند توضیحات مربوط به هر تهدید را فعال یا غیرفعال کنند و با یک کلیک اطلاعات مربوط به حوادث امنیتی را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
کاربران همچنین میتوانند رنگ پس زمینه، زبان رابط کاربری و حالت نمایش نقشه (مسطح یا چرخان) را تغییر داده و با کلیک روی لینکی در گوشه صفحه، میتوانند از سلامت سیستمهای کامپیوتری خود اطمینان پیدا کنند.
دنیس زِنکین (Denis Zenkin) مدیر بخش ارتباطات تجاری کسپرسکی اعلام کرد: کسپرسکی روزانه با بیش از 300 هزار فایل آلوده سر و کار دارد. این رقم تا سه سال قبل تنها 70 هزار مورد بود اما به لطف توسعه فناوریهای ضدویروس، امروزه میتوانیم چنین ترافیک بالایی را بهآسانی پوشش دهیم. منبع این حملات سایبری کجاست؟ کاربران بیشتر روی کدام لینکهای آلوده کلیک میکنند؟ کدام دسته از بدافزارها فراگیرتر است؟ اینها سوالات متداولی است که برای بسیاری از کاربران بهوجود میآید. از این رو نقشه تهدیدات سایبری جدید شرکت کسپرسکی به کاربران امکان میدهد مقیاس فعالیتهای سایبری را بهصورت آنلاین و بیوقفه مشاهده کنند و خود در جایگاه متخصصان امنیتی ما قرار بگیرند.
مشاهده نقشه تهدیدات سایبری ازطریق نشانی http://cybermap.kaspersky.com امکان پذیر است.