Gerdab.IR | گرداب

وزیر ارتباطات:

شبکه ملی اطلاعات از 10 سال پیش در حال اجراست

تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۳

وزیر ارتباطات گفت: دولت یازدهم تصمیم جدی دارد تا آنچه مردم ۱۰ سال است در قالب شبکه ملی اطلاعات منتظر اجرای آن هستند در اولویت اجرا قرار دهد.

به گزارش گرداب و به نقل از فارس، محمود واعظی در همایش تشریح برنامه‌های گذر به IPV6 در ایران اظهار داشت: IP نسخه 4 در حال اتمام است و مشکلی که در ایران داریم هم‌اکنون در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد و راه‌حل گذر از نسخه 4 به 6 است.

وزیر ارتباطات گفت: تا سال 2020 حدود 20 میلیارد شیء مورد استفاده انسان در جهان به هم متصل می‌شوند و کار بسیار بزرگی پیش رو داریم که باید خود را آماده کنیم.

وی گفت: مرحله گذر باید به طوری انجام شود که کمترین آسیب به کاربران فعلی برسد.

واعظی با بیان اینکه شرایط فعلی یک الزام است و برای تعامل با دنیا ناچار به پیمودن این راه‌حل هستیم گفت: با توجه به موقعیت ایران از برنامه پنجم و انتظار مردم در این باره عقب هستیم.

وزیر ارتباطات افزود: در این باره چندین هدف مورد نظر وزارت ارتباطات است که از آن جمله می توان به برخی موارد اشاره کرد.

وی توضیح داد: اکنون بزرگترین مشکل بسیاری از شرکت‌های اینترنتی، کمبود IP است که این مشکل توسعه را با محدودیت‌هایی مواجه کرده است. اکنون با نسل سه و چهار موبایل مواجه هستیم. همچنین سیاست دولت گسترش استفاده از اینترنت در نقاط محروم و روستاها است که این موارد گذر به نقطه 6 را یک الزام کرده است.

وی گفت: از سوی دیگر 10 سال است که مردم با واژه‌های مختلفی شاهد اجرای شبکه ملی اطلاعات هستند و دولت یازدهم تصمیم جدی داشت تا آنچه مردم 10 سال منتظر بودند را در اولویت اجرا قرار دهد. در این باره مدل مفهومی تدوین شده، جلسات مختلفی برگزار شده و تقسیم کار انجام شده است.

وی همچنین یادآور شد: باید دستورالعملی برای گذر به IP نسخه 6 به اپراتور‌ها اعلام شود تا آن را در خرید‌های خود لحاظ کنند.

وی ادامه داد: همچنین باید با گمرک و رگولاتوری هماهنگی باشد تا خرید‌هایی که انجام می‌شود منطبق با سیاست‌های آینده کشور در گذر به نسخه 6 باشد تا اجازه ندهیم سرمایه برای واردات تجهیزاتی از کشور خارج شود که مورد استفاده قرار نگیرد.

واعظی تاکید کرد: در نهایت آنچه که آن را حقوق شهروندی می‌دانیم و مردم باید از آن امکانات استفاده کنند را در اختیار مردم قرار خواهیم داد.

اجرای مرحله نخست فیلترینگ هوشمند از ماه آینده
محمود واعظی در حاشیه این همایش در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه اخیراً اعلام کرده‌اید سیاست دولت در رابطه با نرم‌افزارهای رایگان موبایلی فیلترینگ نیست و مردم مراعات کنند اما در عین حال هم‌اکنون برخی از اپراتورهای موبایل دریافت پیامک و پیغام فعال‌سازی برخی شبکه‌های ارتباطی را در شبکه خود مسدود کرده‌اند و امکان استفاده از آن را برای مشترکان خود فراهم نمی‌کنند، اظهار داشت: سیاست دولت استفاده مناسب مردم از این شبکه‌ها حتی در صورت ضرر اقتصادی برای وزارت ارتباطات است. عدم امکان فعال‌سازی این نرم‌افزارها را بررسی می‌کنیم.

واعظی ادامه داد:‌ فیلترینگ هوشمند در سه مرحله اجرایی خواهد شد، مرحله نخست بخشی از این طرح تا یک ماه آینده اجرایی می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: مرحله بعد سه ماه بعد و مرحله سوم که مرحله نهایی اجرای فیلترینگ هوشمند است، 6 ماه بعد اجرایی خواهد شد.

وی همچنین از حل مشکل اختلال اپراتور اول تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: همراه اول با توجه به اینکه نسبت به دو اپراتور دیگر گسترده‌تر است و تجهیزات بیشتری دارد، زمان بیشتری برای ارتقا به نسل 3 نیاز دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اگر اپراتور یک ماه شبکه را تعطیل و تمام تجهیزات را نصب کند، کار بسیار سریع پیش می‌رود اما در شرایط واقعی مجبورند تجهیزات را از شب تا صبح در مناطق برنامه‌ریزی شده نصب کنند که این کار، مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است.

واعظی همچنین از تجدیدنظر درباره تعرفه جدید اینترنت موبایل خبر داد و گفت: تعرفه فعلی 2.5 ریال به ازای هرکیلوبایت اینترنت همراه در کمیسیون تنظیم مقررات و با حضور 3 اپراتور تصمیم‌گیری شد.

وی توضیح داد: در نظرسنجی که از مردم و کاربرها از طریق صفحه شبکه اجتماعی خودم، روابط عمومی سازمان ارتباطات و سامانه شکایات 195 وزارت ارتباطات انجام شد نتیجه گرفتیم که مردم معتقدند این رقم بسیار بالا است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: از این‌رو تصمیم‌گیری نهایی در این باره به جلسه یکشنبه دو هفته بعد کمیسیون تنظیم مقررات موکول شد و حتماً نظرات مردم را در این باره در رأی‌گیری مدنظر قرار می‌دهیم.

وی تأکید کرد:‌البته این رقم برای کسانی که از این بسته استفاده نمی‌کنند بالا است و در مجموع توصیه ما چه با تصویب این تعرفه و چه بدون تصویب این تعرفه استفاده از بسته‌های اینترنت است.

واعظی همچنین در خصوص گلایه مردم و شرکت‌های اینترنتی از محدودیت سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه گفت: محدودیتی در سرعت اینترنت برای دانشگاه‌ها و مراکز عمومی نیست اما محدودیت سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه برای کاربران خانگی تا زمان راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات پابرجاست.

وی همچنین درباره تدوین پیوست فرهنگی برای نسل‌های بالاتر موبایل گفت: این موضوع با هماهنگی مرکز ملی فضای مجازی در حال انجام است و این تصمیم‌‌گیری‌ها در شورای عالی مجازی انجام می‌شود که وزارت ارتباطات پیشنهادات خود را ارائه کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره احتمال آزادسازی واردات پهنای باند به کشور گفت: اگر این عمل انجام شود نیز شرکت‌هایی که در زمینه خرید و واردات پهنای باند فعال خواهند شد تمام امورشان تحت نظارت زیرساخت خواهد بود.

واعظی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه گذر از IP نسخه 4  به IP نسخه 6 گفت: 4.3 میلیارد  IP نسخه 4 در دنیا استفاده می‌شود که تقریباً تعداد آنها در دنیا تمام شده، به ‌جز تعداد کمی در برخی از کشورهای آفریقایی که در گذشته سهمیه گرفته‌اند اما هنوز استفاده نکرده‌اند.

وی ادامه داد: به هیچ‌وجه نباید اجازه دهیم که شکاف تکنولوژی بین ایران و جهان به وجود آید؛ هم‌اکنون مدتی از تحولات عقب هستیم و از این رو از 8 ماه قبل کمیته‌های فنی برای گذر به IP نسخه 6 در وزارت ارتباطات تأسیس شده است.