موفقیت 83 درصدی فیلترینگ هوشمند اینستاگرام/

واکنش وزیر ارتباطات به نامه بسیج دانشجویی چند دانشگاه تهران

تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳

وزیر ارتباطات با بیان اینکه در مرحله فاز دوم یعنی سازماندهی فیلترینگ هوشمند هستیم گفت: اینکه بسیج چند دانشگاه به جای آنکه ما را تشویق کنند که تازه وارد وادی فیلترینگ هوشمند شدیم پیش‌گویی می‌کنند که ما موفق نمی‌شویم جای تعجب دارد.

محمود واعظی در نشست خبری امروز سخنگوی دولت حاضر شد و به سوال خبرنگاران پاسخ داد.

واعظی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه اجرای فیلترینگ هوشمند در چه مرحله‌ای است و اخیرا نیز گزارشی از سوی برخی از دانشکده‌های فنی درخصوص فیلترینگ هوشمند ارائه شده که در این گزارش آمده است ادعای جدا کردن محتوای خوب و بد یک سخن گزاف است و چنین امکانی وجود ندارد و چرا دولت هزینه زیادی را درباره فیلترینگ هوشمند صرف می‌کند در حالی که می‌داند این کار امکان‌پذیر نیست، گفت: به هر حال در همه‌جای دنیا این موضوع وجود دارد که اگر تشخیص دهند بعضی از سایت‌ها مضر و دارای محتوای مجرمانه است آن را کامل ببندند و یا آنکه بخشی از محتوای مجرمانه آن سایت را فیلتر کنند.

وی افزود: دولت یازدهم راه دوم را انتخاب کرده چراکه بسیاری از سایت‌ها سالم هستند. البته برخی از سایت‌ها کاملا غیراخلاقی هستند که باید بسته شوند اما سایت‌هایی نیز وجود دارند که در آن مقالات علمی وجود دارد. ضمنا از دید برخی از کشورها و یا برخی از گروه‌ها مواردی مغایر با فرهنگ اسلامی دارد که قابل قبول نیست. لذا فیلترینگ هوشمند را برای این نوع سایت‌ها اضافه می‌کنیم.

واعظی در ادامه پاسخ به این سوال گفت: اینکه بسیج چند دانشگاه به جای آنکه ما را تشویق کنند که تازه وارد وادی فیلترینگ هوشمند شدیم پیش‌گویی می‌کنند که ما موفق نمی‌شویم جای تعجب دارد.

وی درخصوص اجرای مراحل فیلترینگ هوشمند توضیح داد: ما ۳ فاز را برای اجرای فیلترینگ هوشمند اعلام کردیم که فاز اول آن یک ماهه و آزمایشی است، فاز دوم آن ۳ ماهه و فاز سوم فاز اجرایی و شش ماهه است.

واعظی ادامه داد: در اجرای فاز اول ما فیلترینگ هوشمند را برای اینستاگرام اجرا کردیم و ۸۳ درصد از فیلترینگ هوشمند بومی ما جواب داد و در مجموع برای ورود کار راضی هستیم.

وی با بیان اینکه به تازگی وارد فاز دوم یعنی فاز سازماندهی شده‌ایم گفت: این فاز ۳ ماه طول می‌کشد از طرف دیگر امروز فیلترینگ روی گیت‌های ورودی کشور انجام می‌شود که این موجب پایین آمدن سرعت اینترنت می‌شود لذا ما قصد داریم که آن را به شهرها بیاوریم.

واعظی در مورد تعرفه اینترنت نیز گفت: سیاست این دولت آن است که آنچه در سبد کالای مردم قرار می‌گیرد پایین بیاورند، لذا 20 درصد تعرفه اینترنت را پایین آوردیم.

وی یادآور شد: زمانی که نسل سوم و چهارم اینترنت را در اختیار مردم گذاشتیم قبل از آن تعرفه اینترنت هر کیلوبایتی 5 ریال بود اما امروز نیم ریال است.

وی ادامه داد: یکی از اپراتورها بسته اینترنت خود را دو برابر کرد که با مقاومت مردم مواجه شد و پس از اینکه متوجه کج سلیقگی خودش شد بلافاصله بسته دیگری را اعلام کرد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه اپراتورها نمی توانند تعرفه اینترنتی خود را از نیم ریال افزایش دهند گفت: زیر نیم ریال می توانند اپراتورها با یکدیگر رقابت کنند اما اگر تعرفه ها بیشتر از نیم ریال شود وزارت ارتباطات ورود پیدا می کنند.

واعظی با بیان اینکه وزارت ارتباطات درصدد بومی کردن اپلیکیشن‌هایی است که مردم به آن نیاز دارند گفت: این دولت درصدد است به جای اینکه مرتب شبکه ها را مسدود کند آنها را بومی سازد، چراکه ما نباید اطلاعاتمان را در شبکه هایی قرار دهیم که آن اطلاعات در اختیار بیگانگان قرار گیرد و در میزبانی آنان ضبط شود.

وی با اشاره به شبکه بیسفون که تولید داخل است گفت: کاربران این شبکه به حدود 600 هزار نفر رسیده اند و این برای دولت آسانتر است که ما شبکه های داخلی داشته باشیم و مردم را به استفاده از این شبکه ها راهنمایی کنیم.

عضو شورای‌عالی فضای مجازی همچنین درخصوص اقدامات دولت در زمینه فیلترینگ هوشمند و بومی سازی گفت: ما به تولید کنندگان این شبکه ها گفته ایم که باید میزبانی خود را به داخل کشور بیاورند تا بتوانیم محتوای مجرمانه آن را برداریم و در این مسیر قدم می گذاریم.