باج گیری در فضای مجازی

تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۴

افزایش تعداد و پیچیدگی بدافزارهایی که با قفل کردن رایانه‌های شخصی، تلفن‌های همراه یا برخی فایل‌های ذخیره شده بر روی آنها از کاربران درخواست پول می کنند، موجب نگرانی شده است.

این بدافزارها که به Ransomware یا بدافزارهای باج گیر مشهور شده اند در سال های اخیر بسیار توسعه یافته اند و بسیاری از هکرها با طراحی و انتشار آنها در فضای مجازی به کسب درآمدهای نامشروع پرداخته‌اند.

بر اساس گزارشی که به تازگی توسط موسسه امنیتی مک آفی منتشر شده تعداد این بدافزارها در سه ماهه اول سال 2015 نسبت به سه ماه قبل از آن حدود 165 درصد افزایش یافته است.

معمولا هکرهای طراح این بدافزارها بابت باز کردن قفل فایل هایی که از دسترس کاربران خارج کرده اند مبالغی بین 200 تا 5000 دلار طلب می کنند و اگر فرد قربانی از پرداخت پول امتناع کند، از وی درخواست مبالغی بیشتر شده و در نهایت فایل ها توسط هکر نابود می شود. آنان حتی در مواردی در صورت دریافت پول هم حاضر به قفل گشایی این فایل ها نیستند.

از جمله بدافزارهای باج گیر مخرب می توان به CTB-Locker و نسخه های مختلف آن اشاره کرد که به علت پیچیدگی زیاد شناسایی آن هم کار دشواری است. CTB-Locker  معمولا در قالب هرزنامه های خبری به شکل یک فایل فشرده ارسال می شود و نرم افزارهای ضدویروس به سادگی نمی‌توانند آن را شناسایی کنند. کارشناسان معتقدند تعداد و پیچیدگی این بدافزارها در آینده بیشتر می‌شود.