به گزارش سرویس فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، در دومین جلسه کارگروه واژه گزینی رایانه که با مشارکت سازمان نظام صنفی رایانهای تهران در فرهنگستان زبان و ادب فارسی آغاز به کار کرد، آزاده داننده به عنوان رئیس این کارگروه انتخاب شد.
این کارگروه متشکل از کارشناسان خبره سازمان نصر و نماینده فرهنگستان در حوزه شناسایی معادلهای فارسی برای اصطلاحات فناوری اطلاعات و ارتباطات است و ماموریت دارد برای لغات و اصطلاحات فاوا، واژههای مناسب در زبان فارسی انتخاب کند.
آزاده داننده رئیس این کارگروه با اشاره به اهمیت موضوع انتخاب واژگان فارسی در حوزه ICT گفت: انتخاب واژگان فارسی در هر حوزهای یک چالش دائمی است و در هر برهه زمانی مخالفانی خواهد داشت اما اگر به ترویج زبان فارسی در حوزه تکنولوژی نپردازیم قطعا این فرهنگ و زبان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نابود خواهد شد.
وی با بیان اینکه کاربرد زبان فارسی در سطوح مدیریتی حوزه ICT بسیار ضروری به نظر میرسد، افزود: یافتن و به کار بردن اصطلاحات فارسی فاوا در سطوح مدیریت کلان این حوزه که قطعا دانش تخصصی این اصطلاحات را ندارند یک نیاز مبرم است. در صورتیکه بتوانیم برای اصلاحات پیچیده و لاتین فناوری اطلاعات، واژگان مناسب فارسی ارائه کنیم درک این مفاهیم برای مدیران ارشد سازمانها، شرکتها و نهادهای مختلف امکانپذیر میشود.
او ادامه داد: همچنین در حوزه تدوین استانداردهای فارسی فناوری اطلاعات و ارتباطات، لزوم یافتن واژهها و معادلهای فارسی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
رئیس کارگروه واژه گزینی رایانه در فرهنگستان زبان و ادب فارسی تاکید کرد: سازمان نظام صنفی رایانهای تهران به صورت جدی پیگیر موضوع ترویج زبان فارسی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و امیدواریم با مشارکت خبرگان این سازمان و همکاری خوب فرهنگستان، بتوان نتایج ارزندهای از ترویج زبان فارسی در حوزه فاوا حاصل کرد.
به گفته داننده، مخاطبان اصلی کاربرد واژههای فارسی شده فناوری اطلاعات و ارتباطات، طیف مدیران ارشد سازمانها هستند و در سطح کاربران نهایی هدف عمده اطلاعرسانی و فرهنگسازی است.
کارگروه واژه گزینی رایانه متشکل از اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای تهران شامل آزاده داننده رئیس کارگروه، اصغر رضانژاد دبیر سازمان، مهدی مخلصیان دبیر کارگروه، خلیل بسطامی عضو کمیسیون آموزش و مشاوران سازمان، دانیال بهزادی کارشناس حوزه فاوا و مونا فاضلی نماینده فرهنگستان است که هر هفته جلسات مستمر خود را برای واژه گزینی برگزار میکند.