تصورات دانشمندان درباره سیاره پلوتو تغییر کرد

تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۴

کاوشگر ناسا پس از ۱۰ سال و طی مسافتی در حدود ۴.۸۸ میلیارد کیلومتر توانست ماموریت خود را با موفقیت انجام داده و از کنار پلوتو عبور کند.

به گزارش گرداب به نقل از خبرگزاری مهر، کاوشگر « New Horizons» ناسا در مهمترین مأموریت چند سال اخیر صنعت فضایی جهان توانست از کنار پلوتو عبور کند. این فضاپیمای روباتیک پس از سفری که نزدیک به یک دهه به طول انجامیده به پلوتو رسید. پلوتو، سیاره کوتوله ای که تا سال ۲۰۰۶ یکی از ۹ سیاره منظومه شمسی بود اما با تعریف جدیدی که از سیارات از سوی اتحادیه بین المللی اخترشناسی ارائه شد از این مجموعه خارج و به عنوان سیاره کوتوله و همچنین نخستین گروه از مجموعه «اجرام فضایی فرانپتونی» در طبقه بندی جدیدی قرار گرفت.


کاوشگر  « New Horizons» با انجام این ماموریت توانست به بسیاری از سوالات کارشناسان ناسا مانند اندازه سیاره پلوتو پاسخ دهد. این کاوشگر پس از طی مسافتی در حدود ۴.۸۸ میلیارد کیلومتر ابعاد جدیدی از این سیاره را پیش روی کارشناسان ناسا قرار داد. زمانی که کاوشگر  « New Horizons» در نزدیکترین فاصله از این سیاره و پنج قمر آن قرار گرفت، ماموریت دوربین ها آغاز شد. نتایج مطالعات کارشناسان ناسا نشان می دهد، اندازه این سیاره با تصورات آنها متفاوت است. این سیاره از قطری در حدود ۲۳۷۰ کیلومتر برخوردار است که در حدود ۸۰ کیلومتر بزرگتر از دانسته های قبلی است.

تصورات دانشمندان درباره سیاره پلوتو تغییر کرد
دانشمندان پیشتر برآورد کرده بودند که قطر این سیاره کوتوله ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ کیلومتر باشد اما اکنون کاوشگر ناسا اطلاعات جدیدی را پیش روی کارشناسان قرار داده است. علت عدم اندازه گیری قطر سیاره نیز به دلیل وجود اتمسفر در اطراف سیاره بود که تخمین اندازه سیاره را دشوار می کرد.