هشدار جدی درباره جاسوسی گوگل ازشما

تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

اگر شما از تمامی سرویس‌های گوگل استفاده می‌کنید و اگر از سرویس‌های‌ Google Now یا Gmail روی گوشی تلفن همراه‌تان استفاده می‌کنید؛ مطمئن باشید که گوگل تمام موقعیت‌های جغرافیایی شما را ردگیری می‌کند تا اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهد(به گفته خود گوگل).

به گزارش گرداب به نقل از شفاف، چند روزی هست که این واقعیت روی اینترنت برملا شده است و بازهم مانند هر ویژگی بی‌سروصدای جدیدی که از گوگل منتشر می‌شود و بعدها همه را به وحشت می‌اندازد؛ یک ویژگی جدید به نام Your Timeline به سرویس Google Maps افزوده شده است که برای کاربران اندروید یا وب اجازه می‌دهد به طور مجازی در دنیای واقعی مسیریابی شوند. یک روش عاری از نقص برای اینکه گوگل بداند شما به چه جاهایی رفت‌وآمد می‌کنید. شما هم می‌توانید تاریخچه‌ای از موقعیت‌های جغرافیایی گذشته خود را در تنظیمات Location History مشاهده کنید. برای دیدن این تاریخچه می‌توانید به صفحه Location History مراجعه کنید.

شایان ذکر است گزینه Location History یک تنظیم اختیاری قابل فعال شدن در حساب‌های کاربری افراد است ولی بسیاری از کاربران بدون اینکه اطلاعات کاملی از این گزینه داشته باشند یا اینکه بدانند با فعال کردن این گزینه اطلاعات چگونه جمع‌آوری، نگه‌داری و استفاده می‌شود؛ اقدام به فعال کردن آن می‌کنند.

Your Timeline در یک شکل و شمایل و طراحی مناسب و هم‌خوان با اپلیکیشن‌های گوگل به خوبی و در قالب اسکرول به خاطر شما می‌آورد در طی یک روز کجاها بودید و چه مسیری را طی کردید. این ویژگی کمی بی‌شباهت به اپلیکیشن Google Calendar نیست. اگر از سرویس عکس Google Photos نیز در این مسیر استفاده کرده باشید؛ عکس‌هایی که در هرکجا گرفتید را نیز به شما نشان خواهد داد. یعنی بدون اینکه اراده کرده باشید یک گالری عکس موقعیتی ساخته شده دارید. در واقع، گوگل مسیر زندگی‌تان را به نمایش می‌گذارد. گوگل تاکید کرده است این اطلاعات کاملاً شخصی و خصوصی هستند و هر فردی می‌تواند تمام آن‌ها را به صورت یک جا یا روز به روز پاک کند. همچنین، گوگل می‌گوید شما می‌توانید گزینه Location History را در تنظیمات حساب کاربری گوگل خود غیرفعال کنید و بعد هر زمانی که نیاز داشتید فعال و دوباره غیرفعال کنید. برای مدیریت این بخش می‌توانید از این راهنما استفاده کنید.

واکنش من و شما به این سرویس عمیقاً به دیدگاه کلی ما نسبت به سرویس‌های گوگل و وابستگی ما به این سرویس‌ها ربط دارد.

کاربران زیادی هستند که از سرویس‌هایی مانند Google Maps و Google Now استفاده نمی‌کنند؛ پس نباید هیچ نگرانی داشته باشند. برخی دیگر از کاربران نیز گوگل را دوست دارند و علاقه‌مند هستند از تمامی سرویس‌های این شرکت استفاده کنند. حتماً شما هم به افرادی برخوردید که بدون هدف خاصی در تمامی سرویس‌های گوگل ثبت‌نام می‌کنند و با خرید یک اسمارت‌فون اندرویدی جدید سعی می‌کنند آن‌ها را فعال سازند.


به گزارش یک پزشک، چون استفاده از این سرویس‌ها آن‌ها را به زحمت نمی‌اندازد. تنها راه چاره این است: اگر شما یک فرد حساس به حریم شخصی و اطلاعات خصوصی هستید و برایتان اهمیت دارد گوگل چیزی درباره شما نداند؛ باید آگاهی‌های خود را افزایش دهید و به بررسی تنظیمات امنیتی حریم خصوصی در هر سرویسی بپردازید. خوش‌بختانه گوگل اخیراً یک مرکز حریم خصوصی جدید برای کاربران راه‌اندازی کرده است که پیش‌بینی می‌شود در آینده روش‌های ساده‌تری در اختیار کاربران برای محافظت از حریم خصوصی‌شان قرار دهد.