به گزارش
گرداب، "فارين پالسي ژورنال" در مقالهاي به قلم "مايدك كتهيل" به بررسي اهداف "جوزف ليبرمن" سناتور آمريكايي از ارائه لايحه قطع اينترنت جهان در مواقع اضطراري توسط آمريكا پرداخته است.
نويسنده مقاله خود را اينگونه آغاز ميكند: در اين زمينه فكر كردن به كسي غير از جوزف ليبرمن كه بيش از همه جهت تضعيف آزاديها در آمريكا تلاش كرده، بسيار دشوار است. از حادثه يازده سپتامبر به بعد، اين سناتور ايالت "كانكتيكت" (Connecticut)، يك خروار لايحه در راستاي جنگ جهاني عليه تروريسم ارائه كرده كه دائماً در حال تحديد آزاديهاي قانوني است. اگر ايالات متحده آمريكا بهطور فزايندهاي مانند يك حكومت پليسي به نظر برسد، سناتور ليبرمن بايد بيشترين سهم را در اين خصوص داشته باشد.
وي سپس به چند نمونه از لوايحي كه اين سناتور صهيونيست به سنا ارائه كرده است اشاره ميكند: در يازدهم اكتبر سال 2001 دقيقا يك ماه بعد از واقعه يازده سپتامبر، ليبرمن "طرح S.1534"، جهت ايجاد "وزارت امنيت داخلي" را به سنا ارائه كرد. از آن زمان به بعد وي ارائه دهنده عمده لوايح سختگيرانه مانند: "لايحه حفاظت از آمريكا در سال 2007"، "لايحه تعقيب، بازداشت و بازجويي از دشمن متخاصم در سال2010"، و پيشنهاد لايحه "سلب تابعيت" كه تابعيت شهروندان آمريكايي مظنون به همكاري با تروريستها را سلب ميكند، به شمار ميآيد و اكنون سناتورِ ايالت كانكتيكت در صدد است تا جريان اينترنت را نيز متوقف سازد.
هدف اين طرح ايجاد وحشت در جامعه است
نويسنده مقاله سپس به بيان اثرات اين طرح پرداخته و در اينباره مينويسد: طبق طرحي كه وي اخيراً در سنا پيشنهاد داده است، كل اينترنت جهان بهعنوان جزئي از مايملك ملي ايالات متحده محسوب شده است. اگر كنگره اين طرح را تصويب كند رئيس جمهور ايالات متحده اين قدرت را خواهد داشت در "مواقع اضطراري كه منافع ملي در فضاي مجازي در خطر قرار گيرد"، جريان اينترنت را قطع كند. حاميان چنين طرحي اعتقاد دارند چنين طرحي از يازده سپتامبري ديگر در فضاي مجازي جلوگيري ميكند، كه اين نيز افسانهاي ساخته و پرداخته وحشت فروشان است. كساني كه داستان سلاحهاي كشتار جمعي در عراق و تسليحات هستهاي در ايران را براي ما سرهم كردند.
نگرانيهاي ليبرمن در مورد اينترنت، چيز تازهاي نيست. كميته سناي ايالات متحده براي امنيت وطن و امورات دولتي كه ليبرمن رياست آن را به عهده دارد، در سال 2008 گزارشي را با عنوان "افراط گرايي خشونتبارِ اسلامگرايان، اينترنت و تهديد تروريستي پرورشيافته در داخل كشور" منتشر ساخت. اين گزارش ادعا ميكرد كه گروههايي مانند القاعده از اينترنت جهت تعليم و جذب افراد و ارتباط با يكديگر استفاده ميكنند.
بلافاصله بعد از اينكه اين گزارش چاپ شد، ليبرمن گوگل كه كمپاني مادر سايت "يوتيوب" به شمار ميرود، خواست فورا مضاميني كه به ادعاي وي توسط سازمانهاي تروريستي اسلامگرا تهيه شده است را حذف كند. اين بهنظر درخواستي منطقي ميآمد. با اين وجود نگراني ليبرمن به قدري است كه حماس، حزبالله و حتي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را نيز سازمانهايي تروريستي قلمداد كرده است.
ليبرمن بهترين نماينده و رهبر حامي اسرائيل در كنگره است
اين روزنامهنگار با تعجبآور خواندن همخواني ديدگاه ليبرمن با "تلآويو" در خصوص تروريسم مينويسد: آنطوري كه "مارك ووگل" (Mark Vogel)، "رئيس كميته اقدام سياسي حامي اسرائيل" (PAC) در ايالات متحده يك بار گفت: "جو ليبرمن بدون استثنا و بي هيچ قيد و شرطي، بهترين نماينده و رهبر حامي اسرائيل در كنگره است. كسي بيش از آنچه جوزف ليبرمن براي اسرائيل انجام داده، اقدامي انجام نداده است."
ليبرمن بهخاطر وطنپرستي (البته براي كشوري ديگر) به خوبي مورد تقدير قرار گرفته است. در 6 سال گذشته او بالاترين دريافت كننده اعانات سياسي از كميته اقدام سياسي حامي اسرائيل، با رقم بهتآور يك ميليون و دويست و بيست و شش هزار و نهصد و پنجاه و شش دلار بوده است.
نويسنده در پاسخ به اين سوال كه چه چيزي ليبرمن را بيش از هرچيز در مورد اينترنت اذيت ميكند؟ مينويسد: آيا ميتواند به اين خاطر باشد كه اينترنت به مردم عادي آمريكا اجازه دسترسي به حقايقي را ميدهد و آشكار ميسازد که اسرائيل چگونه دوستي براي خيرخواهان دست و دلبازش بوده است؟ حقايقي كه آن ها توسط رسانههاي غالب طرفدار اسرائيل همواره كتمان كردهاند.
اين نويسنده سپس به بيان نمونههايی از اين حقايق ميپردازد: اگر رايدهندگان آمريكايي بفهمند كه عوامل اسرائيل، بمبهايِ آتشزاي بهكار رفته در تاسيسات آمريكایی در مصر به سال 1954 را براي تضعيف هر چه بيشتر روابط مصر و آمريكا كار گذاشتهاند و اينكه اسرائيل 34 خدمه آمريكايي را در هشتم ژوئن 1967 در يك حمله عمدي در ناو "يو اس اس ليبرتي" كشته است و اينكه جاسوسان اسرائيلي و به طور مشخص جاسوسي "جاناتان پولارد " (Jonathan Pollard) ضربههاي وحشتناكي به منافع آمريكا وارد كرده و اينكه پنج نفر از عوامل موساد، هنگامي كه در يازدهم سپتامبر 2001، برجهاي دوقلو فرو ريخت از آن فيلم برداري كردند و به پايكوپي پرداختند و اينكه تلآويو و همدستان آن در واشنگتن منبع اطلاعات غلط در مورد عراق بودهاند و در مورد مثالهاي بيشمار خيانت به آمريكا در جريان قرار گيرند، چقدر به امثال ليبرمن كه ادعا ميكنند دولت يهودي بزرگترين متحد آنها به شمار ميآيد، ايمان خواهند داشت؟
مايدك كتهيل مقاله خود را با طرح دو پرسش به پايان ميرساند: آيا ليبرمن در آخرين تلاش خود براي سانسور اينترنت ميخواهد از مردم آمريكا در قبال تروريستها در فضاي مجازي دفاع كند؟ و يا وي تنها به دنبال حفاظت از ياران خائن خود در آمريكا است؟
منبع: فارس