به گزارش گرداب از باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرهنگ حسن محمدنژاد رئيس پليس فتا استان مازندران در تشريح جزئيات اين شيوه از گروکشي و باج گيري، گفت: باج گيري از طريق وب کم به اين شيوه است که با فريب و شيوه هاي اغواگرايانه از فرد خواسته مي شود که رفتار خارج از عرف و رفتاري که مربوط به حريم خصوصي شخص مي شود را در مقابل وب کم انجام دهد و بعد از آن به او گفته مي شود که اين تصاوير ضبط شده است و شخص را تهديد مي کنند، در صورتي که درخواست آن ها براي پرداخت پول را عملي نکنند، تصاوير او در سراسر دنيا پخش خواهد شد.
وي افزود : در اغلب اوقات مبلغ درخواستي از سوي اين افراد رقم چشمگير و قابل توجهي مي باشد.
رئيس پليس فتا خاطر نشان کرد : در اين قبيل کلاهبرداري ها هيچ تضميني وجود ندارد که اگر شما پول را به آن ها پرداخت نماييد، بعد از مدتي مجددا درخواست خود را تکرار نکنند و يا اينکه بعد از دريافت پول، باز هم تصاوير را در اينترنت منتشر کنند.
سرهنگ محمد نژاد اظهار داشت: اين قبيل اتفاقات، عواقب بسيار تلخ و متفاوتي مي تواند داشته باشد. در بعضي موارد منجر به خجالت، تحقير و گوشه گيري فرد و در موارد شديدتر منجر به آسيب زدن به خود و حتي خودکشي قربانيان مي شود.
وي با اشاره به اينکه مردان و زنان در هر سني و در هر مکاني مي توانند، هدف باجگيري از طريق وب کم قرار گيرند و به قربانبان اين نوع باج گيري تبديل شوند،به کاربران اينترنت و شبکه هاي اجتماعي هشدار داد:فريب مجرمين را نخوريد و اعمال غير متعارف و رفتارهاي مربوط به حريم خصوصي را در برابر وب کم انجام ندهيد، زيرا نمي دانيد چه کسي اين تصاوير را مي بيند.
وي تاکيد کرد : هميشه به ياد داشته باشيد هر آن چيزي که به صورت آنلاين ارسال مي کنيد، اين قابليت را دارد که ضبط شود و به صورت آنلاين در اختيار عموم قرار گيرد.
محمد نژاد به کاربران اينترنت توصيه کرد: در شبکه هاي اجتماعي تنظيمات مربوط به حريم خصوصي حساب کاربري خود را به گونه اي تنظيم کنيد که تنها دوستانتان و افرادي که با شما در ارتباط هستند، بتوانند صفحه کاربري شما را مشاهده کنند.وکاربران مزاحم و جعلي که مي خواهند با شما ارتباط داشته باشند را به سرعت مسدود کنيد.