به گزارش گرداب از تسنیم، هیات وزیران در اسفندماه سال 93 تعرفه واردات اقلام کامپیوتری را با هدف حمایت از تولید داخل به 15 درصد افزایش داد.
این مصوبه براساس آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات از سوی دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت معدن و تجارت به گمرک کشور ابلاغ کرد.
براساس تعرفه جدید مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی، ماشینهای خودکار دادهپردازی شخصی (PC) و نوتبوک با هدف حمایت تولید داخل از 10 درصد به 15 درصد افزایش یافت.
در پی این مصوبه اعتراضات فعالان بازار به افزایش تعرفه شروع شد و عکسالعمل بازار گران شدن حداکثری محصولات این چنینی بود. برخی از کارشناسان مدعی شدند که هیچ خط تولید لپتاپ و کامپیوتری در ایران وجود ندارد و این افزایش تعرفه خلاف مقررات جاری کشور است.
اما خط تولید لپتاپ و کامپیوترهای بدون کیس در مجتمع صنعتی ماتریس در شهرک صنعتی پرند وجود داشت و با بازدید استاندار تهران و همچنین وزیر صنعت ،معدن و تجارت این خطوط تولید رسمیت بیشتری پیدا کرد.
از زمان رسانهای شدن این خطوط تولید، واردکنندگان رسمی و غیررسمی لپتاپ و کامپیوترهای بدون کیس بهانهای دیگر آوردند و گفتند که این دروغی بزرگ است و واژه اسمبل کردن را به جای تولید فریاد زدند.
مهدی نصیری مدیر داخلی شرکت ماتریس در جواب این سخنان با بیان اینکه این روند تولید، روندی طبیعی در سرتاسر دنیاست گفت: بهعنوان نمونه برای ساخت یک کارخانه فرش، نیازی به برپا ساختن یک دامداری بزرگ برای پرورش دام، استحصال پشم، ریسندگی، تولید نخ و در نهایت بافت فرش نیست. در کارخانههای بزرگ تولید لپتاپ نیز تمامی قطعات از پیش توسط شرکتهای مادر تولید شدهاند و در این ارتباط تنها تولیدکنندگان معدودی در سرتاسر دنیا به تولید پردازنده، هارد دیسک، حافظه رم، مادربورد و… مشغول هستند.
وی درباره اعتراضات وارد کنندگان به عدم تولید صددرصدی و افزایش تعرفه این محصولات اظهار داشت: تولید صد درصدی در هیچ کدام از کارخانجات دنیا انجام نمیپذیرد و بر فرض اگر قرار بر تولید صد درصدی بود افزایش تعرفه دیگر 15 درصد اعلام نمیشد همانطور که در صنعت خودرو کشور به بهانه تولید صد درصدی تعرفه واردات بسیار بالایی را شاهد هستیم.