به گزارش گرداب از باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه کمبریج انگلستان، بررسی هایی را بین تولیدکنندگان دستگاه های اندرویدی در زمینه امنیت انجام دادند که نشان از عملکرد متفاوتی آنها داشته است. در این بررسی، ۲۰۰۰۰ دستگاه اندرویدی از نظر آسیب پذیری امنیتی بررسی شده است که طبق نتیجه بدست آمده، ۸۷ درصد از دستگاه های موجود دارای یک حفره امنیتی هستند.
این میزان از آسیب پذیری با توجه به کشف مواردی مثل Stagefright، تعجبی در دنیای اندروید ندارد. اما نکته جالبی که نتایج بررسی دانشکاه کمبریج ارائه کرده بود، میزان آسیب پذیری در گوشی های هوشمند در این میان یکسان نیست و برخی عملکرد بهتری در زمینه امنیت ابزارها از خود نشان داده اند.
پس از شناسایی آسیب Stagefright، تولیدکننگان اندرویدی مانند سامسونگ و ال جی، به سرپرستی گوگل اقدام به انتشار وصله های ماهانه امنیتی کردند. با توجه به حفره های امنیتی شناخته شده، ارائه وصله های امنیتی مداوم بسیار لازم می باشد و با وجود ارائه تعداد ۱.۲۶ بروزرسانی امنیتی در سال برای هر گوشی، آماری ناچیز به شمار می رود و ارائه وصله های امنیتی به شکل ماهانه می تواند آن را جبران کند.
دانشگاه کمبریج برای مقایسه عملکرد تولیدکنندگان مختلف در این زمینه از معیاری به نام FUM استفاده کرده است. این معیار از ترکیب سه جزء مختلف ایجاد شده که نسخت میزان دستگاه هایی که نسبت به آسیب پذیری های مختلف امن هستند، دوم، میزان دستگاه هایی که به آخرین نسخه اندروید بروزرسانی شدهاند و همچنین تعداد حفره های امنیتی که تولید کننده هنوز وصلهای برای آن ها منتشر نکرده است، قرار می گیرد.
طبق نتایج FUM، دستگاه های نکسوس گوگل کمترین آسیب پذیری را نسبت به حفره های شناخته شده دارند. این بدین معنا است که دریافت مستقیم بروزرسانی ماهانه از گوگل می تواند به روند رفع مشکلات امنیتی سرعت زیادی ببخشد. پس از نکسوس ها، بهترین عملکرد FUM را کمپانی ال جی به خود اختصاص داده است و موتورولا در مکان سومی قرار گرفت. دیگر کمپانی های انتخاب شده در این بررسی، سامسونگ، سونی، اچ تی سی و ایسوس می باشند که در ردههای بعدی قرار دارند.