محمود واعظی در دیدار وزیر ارتباطات روسیه ضمن اشاره به اهمیت روابط ایران و روسیه از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تبادل نظر با روسیه در همه بخشها به خصوص حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد و تلویحا فعالیت آزادانه نرم افزار تلگرام را مصداق این همکاری دانست.
صحبتهای واعظی در دیدار با وزیر ارتباطات روسیه از آن جهت حایز اهمیت است که «پاول دوروف» علی رغم اصالت روس، سابقه قضایی و امنیتی منفی در این کشور دارد و اصولا نرم افزار تلگرام با هاست آلمانی شرکت برادر پاول دوروف میزبانی میشود و هیچگونه ارتباطی با دولت روسیه ندارد!پاول دوروف، پیش از این به علت بیتوجهی به درخواست دولت روسیه در حذف صفحات سیاستمداران برانداز این کشور به دنبال آشوب مبتنی بر گمانه غربی تقلب در انتخابات پارلمانی روسیه در سال 2011، توسط نیروهای ویژه امنیت روسیه در خانه اش دستگیر شده بود.
همچنین وی در سال 2014، پس از آغاز بحران اوکراین با حمایت رسمی و فتنه گری اروپا، درخواست نیروهای امنیتی روسیه برای مسدود ساختن صفحه یکی از مخالفین دولت را در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی VK منتشر ساخت که منجر به اخراج وی از پست مدیرعاملی شد. VK بزرگترین شبکه اجتماعی فعال در روسیه است که پیش از این توسط پاول دوروف تاسیس شده بود.
مدیر بدسابقه تلگرام در حالی که با نظر موافق ایران از بازار پر سود 14 میلیون نفری کاربران این شبکه پیام رسان پر رقیب بهره مند شده است، هفته پیش در حساب توئیتر خود نوشت: «مسئولان وزارت ارتباطات و فنآوری ایران از تلگرام خواستهاند تا از امکان جاسوسی و سانسور کاربران ایرانی این شبکه برخوردار شوند. مقامهای ایرانی میخواهند از تلگرام برای جاسوسی از شهروندان خود استفاده کنند. ما نمیتوانیم در این زمینه به آنها کمک کنیم و نخواهیم کرد.»
این فضاسازی منفی پاول دوروف با استقبال گسترده جبهه ضد انقلاب و رسانههای خارجی مواجه شد و بازنشر وسیعی ذیل عنوان مخالفت مدیر تلگرام با «جاسوسی و سانسور» یافت. به این ترتیب دوروف 30 ساله توانست نگاههای جهانی را به سمت خود جلب کند و قیمت اپلیکیشن خود را با سوء استفاده از دیپلماسی ضعیف و نحیف وزارت ارتباطات کشورمان افزایش دهد.
جالب اینجاست که بلافاصله پس از این اقدام مدیر تلگرام، وزیر ارتباطات کشورمان قول داد تلگرام با مشکل فیلترینگ در ایران مواجه نشده و نخواهد شد! همچنین مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات در نقش رتق و فتق چی تلگرام ظاهر شد و گفت برنامهای برای فیلترینگ این پیام رسان وجود ندارد!
فضاسازی و تبلیغات منفی مدیر اپلیکیشن تلگرام علیه دولت کشورمان در حالی صورت میگیرد که پیش از این کارشناسان از مخاطرات امنیتی، اطلاعاتی و اجتماعی فعالیت پیام رسانهای خارجی در فضای ارتباطات کشور خبر داده بودند. با این حال سرمایهگذاری در جهت ساخت و ترویج نرم افزارهای ساده و ارزان ایرانی با استقبال وزارت ارتباطات مواجه نشده است.
هر چند تلاش گروههایی از مبدعین و مبتکرین ایرانی به ساخت پیام رسانهای داخلی همچون «بیسفون» و «ساینا» در داخل کشور انجامید که با استقبال مردم کشورهای همسایه همچون عراقیها و شهروندان افغانستان و آذربایجان و بحرین و امارات مواجه شد، اما به علت عدم حمایت مدیران ارشد وزارت ارتباطات از تولیدکنندگان داخلی و واریز سود هنگفت بازار ۲۰ میلیونی ارتباطات آنلاین به جیب جوانان جویای نام خارجی همچون مدیر تلگرام، مسیر بهرهکشی و سوء استفاده از موقعیت انحصاری مذکور در اختیار بیگانگان غیرقابل مدیریت قرار گرفت.