معاون وزیر ارتباطات عنوان کرد :ایران در منطقه بیشترین تعداد سایتهای بومی را میزبانی میکند.
وی عنوان کرد: دادهها و اطلاعات زمانی ارزش اقتصادی پیدا میکنند که مکان محور بوده، در غیر این صورت هیچگونه ارزش افزوده اقتصادی فراهم نمیکنند لذا درصددیم امکاناتی را فراهم کنیم تا امکان دادههای مکانمحور در کشور به وجود آید.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات را با تمام سرعت برای کشور پیگیری میکنیم و از جهت پیشرفت این پروژه همین بس که پیش از روی کار آمدن این دولت 10 درصد آدرسهای ایرانی داخل کشور بود اما اکنون این رقم به 64 درصد رسیده و هاست لوکال انجام میشود. ایران از این منظر در صدر کشورهای منطقه قرار دارد و بعد از آن ترکیه و مصر بیشترین آدرسهای بومیشان را در داخل کشورشان هاست میکنند.
جهانگرد خاطررنشان کرد: در زمینه اطلاعات مکانمحور باید اینگونه گفت که به عنوان مثال سایتهایی که فیلم ارائه میدهند هر چه سرورشان به مردم نزدیکتر باشد هزینه آنها پایینتر و صرفه اقتصادی بالا میرود. به سمت جامعه تبیین میرویم که 70-80 درصد ترافیک نزدیک ما تبادل میگردد و اینگونه باید بگویم که به شکل طبیعی در حال رشد هستیم و موتورهای جستوجویی نظیر پارسیجو، یوز و دیگر موارد که در کشور استارت خوردهاند ابزارهایی هستند که میتوانند دستیابی به اطلاعات بومی را تسهیل کنند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه اکنون شبکه ملی در کشور ما ایجاد شده اظهار کرد: اما کیفیت این شبکه ممکن است خوب نباشد و باید به سمت تکمیل آن برویم. به عنوان مثال دولت الکترونیکی پروژهای نیست که یکباره تمام شود بلکه به شکل تکهتکه تکمیل میگردد.
وی اذعان کرد: طی 2 سال گذشته لینکهای پرسرعت ارتباطی بیش از 3 برابر شده و میزان تقاضا برای دادههای داخلی به اندازهای بالا رفته که شاید نتوانیم در برخی اوقات تمامی این ظرفیت را جوابگو باشیم.