به گزارش گرداب به نقل از مشرق، روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در مقاله ای با عنوان "دیپلماسی دیجیتال" به قلم "جسی لیختناشتاین" (JESSE LICHTENSTEIN) از مأموریت ویژه دو تن از کارکنان عالی رتبه وزارت خارجه آمریکا در سایت گوگل برای انتشار ویدئو های ویروسی، پرده برداشت.
به گزارش این روزنامه "جرد کوهن" از بخش برنامه ریزی سیاسی وزارت خارجه و "آلک راس" از مشاورین وزارت خارجه آمریکا، پس از "اریک اشمیت" مدیر ارشد اجرایی گوگل، دارای بالاترین سمت اجرایی در این سایت هستند. این دو تن مأموریت دارند تا در زمینه پیشبرد اهداف وزارت خارجه آمریکا در حوزه دیپلماسی دیجیتال از طریق دریافت و انتشار ویدئوهای ویروسی (یعنی ویدئو هایی که مثل ویروس در اینترنت منتشر می شوند) به منظور تحقق اهداف سیاسی آمریکا در جهان به ویژه در قبال کشورهای رقیب یا ضد آمریکا، برنامه ریزی و سیاست گذاری نمایند.
نیویورک تایمز در این گزارش اذعان می کند راس و کوهن ابتدا در گوگل و بعدها در یوتیوب تلاش کردند با تشریح قدرت سیاسی ویدئوهای ویروسی بستر و پتانسیل های لازم برای دست به دست شدن این نوع فیلم ها را در گوشی های تلفن همراه فراهم سازند.
این ویدئوها پیشتر در سرالئون و مونتنگرو برای گزارش دهی تخلفات انتخاباتی استفاده شده بود.
نویسنده این گزارش در ادامه با اشاره به علاقه زاید الوصف این دو مأمور ارشد وزارت خارجه آمریکا به استفاده از تکنولوژی تلفن همراه در زمینه پیشبرد دیپلماسی دیجیتال آمریکا، از آن تحت عنوان "عقده تلفن همراه" این دو یاد می کند. وی همچنین به امیدواری وزارت خارجه آمریکا در زمینه مؤثر بودن استفاده از ویدئوهای ویروسی اشاره کرده و می نویسد: "آن ماری سلوتر" (Anne-Marie Slaughter)، مدیر کارکنان بخش برنامهریزی سیاسی وزارت امور خارجه ایالات متحده، تصریح میکند که رویکرد دیپلماسی دیجیتال و پیوند میان وزارت خارجه و دنیای ارتباطات اینترنتی تازه در اول راه است و هنوز مشکلات زیادی در این مسیر وجود دارد که باید حل شود.