افشای اطلاعات با برنامه‌های موبایلی

تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۴

طبق بررسی های یک تیم پژوهشی، مشخص شده است که تعدادی از برنامه ها، از آن چیزی که بیش تر تصورش را بکنید، اطلاعات را منتشر می کنند.

به گزارش گرداب به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، برای یک کاربر گوشی هوشمند و اینترنت، همیشه امنیت اطلاعات یک موضوع اساسی بوده است به طوری که هم اکنون نیز دغدغه بسیاری از کاربران می باشد. اگر اهل بررسی مجلات و نشریات فناوری و اطلاعات باشید، بدون شک خواهید دید که بسیار از سوالات کاربران درباره امنیت فضای شخصی می باشد.

همان طور که می دانید بسیاری از نرم افزارهای گوشی برای دسترسی و انتشار اطلاعات از شما اجازه می گیرند. در واقع آن ها برای ایجاد اکانت به آدرس ایمیلتان و یا برای تگ کردن عکس ها به وضعیت مکانی احتیاج دارند. طبق بررسی های یک تیم پژوهشی، مشخص شده است که تعدادی از این برنامه ها، از آن چیزی که بیش تر تصورش را بکنید، اطلاعات را منتشر می کنند.

به طور متوسط ۱۱۰ نرم افزار اندروید و iOS اطلاعات کاربران را به ۳ دامنه اینترنتی متفاوت ارسال می کنند. این قضیه الزاما مشکل به وجود نمی آورد، اما مشکل از آن جا شروع می شود که این اطلاعات به محلی که ما انتظار نداریم فرستاده می شود. به علاوه گاهی اوقات این اطلاعات به صورت ترکیبی ارسال می شوند به طوری که به راحتی می توان نام و وضعیت مکانی شما را دنبال کنند.
موضوع و نوع اطلاعات با توجه به نوع سیستم عاملی که استفاده می کنید، متفاوت می باشد. در سیستم عامل iOS، دسترسی به وضعیت مکان (۴۷ درصد از برنامه های تست شده)، نام(۱۸ درصد) و آدرس ایمیلتان(۱۶ درصد) مقدور می باشد. این آمار در سیستم عامل اندروید بیش تر می باشد؛ ۷۳ درصد برنامه ها آدرس ایمیل را می خواهند و ۴۹ درصد از آن ها اسم شما را می پرسند و ۲۴ درصد از این برنامه ها اطلاعات سخت افزار شما مانند شماره سریال گوشی را طلب می کنند.

باید به این نکته نیز اشاره کنیم که در بیش تر مواقع خود شما به صورت ارادی این اطلاعات را ارسال می کنید. اکثر نرم افزارها درباره آنچه که انجام می دهند یا به صورت یک متن یا به صورت یک درخواست اجازه و دسترسی، توضیح می دهند. نگرانی که در اینجا به وجود می آید این است که انتقال این اطلاعات مشخص نیست. به عبارت دیگر نمی دانیم که این اطلاعات به کجا ارسال می شوند یا برای چه کاری استفاده می شوند.
اگرچه بسیاری از برنامه و نرم افزارها بی خطر به نظر می رسند اما تا زمانی که تولیدکنندگان برنامه درباره ذخیره سازی اطلاعات شفاف و صریح نباشند، نمی توان به این برنامه ها به طور کامل اعتماد کرد.